fredag 28 juli 2023

Morgan och Magdalena fiskar i islamska vatten

 .

Det blir allt svårare för det som återstår av den socialdemokratiska rörelsen att täta sprickorna i de allt glesare leden. Förr kunde man förlita sig på en stabil och lättlurad väljarskara som röstat på sosseriet i generationer och skulle fortsätta att göra det om så partiledaren vore en häst. 


Det har inte blivit mycket bättre för partiet av att man satsade på det islamska värvningståget. Visst strömmar det många potentiella väljare till landet och de reproducerar sig också flitigt. Men många av dem verkar inte bli sossar. En växande skara tycks luta mot att rösta på statsbidragsfinansierade islamska partier. De får ibland statsbidrag från flera stater, ibland, kanske alltid, även från sådana med annan agenda än de svenska givarna. Sådana stater satsar ibland mer pengar, men det är inget man basunerar ut på gator och torg. Det kan synas ibland, när man köpt sig en demonstration. Det komplicerar situationen för sosseriet som inte riktigt kan styra och ställa som förr med de svenska skattebetalarnas pengar, för att gynna sig själva.


Saken har inte blivit bättre av att en stor del av de som gynnas av sosseriet har tagit till vana att svindla den gamla stabila väljarskaran på deras livsbesparingar. Som lök på laxen åker ny-sossarna sällan fast och gammel-sossarna får aldrig tillbaka sina pengar. Det kanske inte får gammelsossarna att rösta på något annat, men det kan få dem att inte rösta alls.


Även om de kanske inte utgör måltavlan drabbas också gammel-sossar av ny-sossarnas bilbränder, husbomber, skjutningar och gruppvåldtäkter snart sagt överallt. I hög grad är det också gammel-sossarnas barnbarn som ny-sossarna gör till narkomaner. Må vara att frågan är svårhanterlig i partiet eftersom även högt uppsatta sossar ägnar sig åt narkotikalangning, och dessutom genom sin position är fredade från det svenska rättsväsendets omsorger, vilket framkom tydligt i exempelvis Botkyrka.


En allt mer stressad sosseledning verkar förlita sig på att de flesta gammelsossarna ändå är mer partitrogna än de islamska potentiella ny-sossarna. Det är i det ljuset man ska se Morgan Johansson och Magdalena Anderssons charmoffensiv mot islam och vittvätten av det islamska arvet.


Intressant i sammanhanget är hur de starka religiösa sympatierna fördelar sig bland de på pappret islamska nysvenskarna? Hur många har sökt sig till Sverige för att fördjupa sig i islam och slå vakt om fina traditioner från hemlandet, sådana som kvinnoförtryck, bombsprängande, bilbränder, och skjutningar på gator och i bostadsområden å den ena sidan och hur många har sökt sig hit för att komma ifrån detsamma och bli assimilerade i det svenska samhället? 


Det verkar som om sosseriets analys har landat i att en majoritet av nysvenskarna tillhör den först nämnda gruppen. Det mesta talar för att det kommer att fortsätta att styra sosseriets kriminal- och migrationspolitik. Det kommer, åtminstone om sosseriet stärks, att genomsyra polis- och rättsväsendes vilja och förmåga att komma till rätta med den grova kriminaliteten. När framgång i utredningsarbetet är oönskad, och inverkar menligt på den egna karriären, lär det bli så att utredningsresultaten uteblir och uppklarningsprocenten fortsätter sjunka.


Falun fredagen den 28 juli 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: