söndag 9 juli 2023

Tokerier om skolvåldet

 .

Jag minns inte säkert, men jag tror att jag har skrivit för inte så länge sedan här på bloggen, om hur vi brukar skoja i Tornedalen om styrelseskickets vedermödor och dess konsekvenser:


Allt som görs i USA det gör så småningom i Sverige också - hur tokigt det än är, brukar jag säga. Då brukar mina finska vänner fylla på med: 


"Och allt som görs i Sverige det görs så småningom i Finland också. Men inte förrän man ser att det fungerade inte i Sverige heller.”


Men nu på senare tid tycker jag mig ha kunnat skönja en förändring - i Finland - ännu inte i Sverige. Finnarna studerar med förskräckt blick hur våra politiker lyckats ställa till det i Sverige under senare år. Det verkar nu som om man i Finland insett att man inte kan upprepa allt tokigt som görs i Sverige.


Så där ja. Nu var ramen satt. Då kan vi komma till den aktuella saken.


Just en sådan där galenskap som inte har fungerat i USA är våra svenska stollar nu i färd med att upprepa i Sverige. Det är skolvåldet som media idag puffade för att det behövs planer för. Det är väldigt svenskt formulerat - och väldigt svamligt!


Det behövs inte alls någon plan för skolvåldet. Det är direkt olämpligt - rena självskadebeteendet. Om man fortsätter att följa denna galenskapens stig kommer man bara att normalisera skolvåldet. Då blir det som i USA - ständigt återkommande tragedier som trasar sönder vårt samhälle.


Det som behövs är att polisen, pajasväsendet och stollarna i riksdagen och på Justitiedepartementet börjar sköta sitt arbete istället för att hålla på och dalta med galningar som begår grova våldshandlingar. Det behövs inga särskilda planer för det. Bara sköt ert arbete.


Om man ägnar sig åt grovt våld, som skjutningar och knivdåd i skolan, ska man slängas in under överskådlig tid för att skydda alla andra - inte hålla på och daltas med. In någonstans där man inte kan skada andra.


Om man inte är svensk, om man också har eller har haft ett annat medborgarskap ska man sedan slängas ut. Om ingen vill ta emot en ska man förvaras på ett inhyrt fängelse i Afrika. Allt för att man inte ska kunna skada fler svenskar eller andra som vistas i Sverige.


Man ska inte hålla på och daltas med så att man får efterföljare. Samhället ska ta hand om och skydda hederliga medborgare. Samhället är inte till för att skydda brottslingar som bryter samhällskontraktet.


Någon gång får det väl ändå räcka med galenskap i maktens och medias korridorer i den här pajasnationen.


Falun söndagen den 9 juli 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: