tisdag 25 juli 2023

Obligatorisk utvisning av koranbrännarna löser problemet

 .

I Sverige är man inte tvungen att vara religiös. Man är inte ens tvungen att tycka om andras religion eller dess symboler. Det går alldeles utmärkt att tycka att olika religioners anhängare är ena enfaldiga och lättlurade stackare som exploateras av de mer förslagna. Det är rätten att avgöra det själv som utgör religionsfrihet.


Men att bränna andra religioners heliga symboler är, oavsett hur illa man tycker om respektive prästerskaps utnyttjande av lättledda människor, mycket tveksamt om det verkligen är eller behöver vara en del av religionsfriheten. Kanske är det en sådan där frihet som bör finnas men som det är ganska onödigt att utnyttja eller överutnyttja. Det verkar inte heller som om svenskarna missbrukar religionsfriheten. Missbruket verkar mest utföras av icke-svenskar.


När det här brännandet av koraner mm, som nu är på tapeten i den offentliga debatten, inte utövas av svenskar utan av människor från muslimska länder, vilka riskerar att bli utvisade till sina respektive muslimska hemländer, handlar det om något annat. Då handlar det om att missbruka den svenska religionsfriheten för andra syften. Sådant missbruk bör vara olagligt och rendera den som ägnar sig åt sådant en lika snabb som automatisk utvisning till hemlandet för att fortsätta koranbrännandet på ort och ställe om det nu är så viktigt att hålla på med.


Det tycks sprida sig som en löpeld att allehanda sorters muslimer kommer till Sverige, söker uppehållstillstånd i Sverige och kröner sin ansökan med att bränna en koran, sitt hemlands flagga och kanske sin egen diktators bild.


Det här kackandet i det svenska boet, som bara är ägnat att säkra ett uppehållstillstånd åt koranbrännaren, är synnerligen hänsynslöst mot svenskarna som riskerar att drabbas av allvarliga konsekvenser och repressalier på grund av koranbrännandet.


Ytterst är det här nog ett arv efter Palme, Carlsson och Schori och liknande dilettanter. De satte i system att säkra sina egna piedestaler genom att släpa hit människor för att här låta dem kampanja mot sina hemländer och därmed indirekt hylla svenska regeringen. Självklart kan det ha funnits fler motiv, men otvetydigt är detta fenomen en av konsekvenserna av svenska politikers självsmekeri.


Men det måste finnas gränser även för den svenska godhjärtade dumheten.


Detta hot tarvar omedelbara och resoluta åtgärder för att få stopp på de hänsynslösa stollerierna. Ett sätt vore att omedelbart stifta en interimistisk lag som stadgar om omedelbar och automatisk utvisning till hemlandet av den som lönar svenskt emottagande genom på detta hänsynslösa sätt utsätta svenskar och svenskt för fara.


Det är inte bara svenskarna som riskerar att drabbas. Nu i det senaste aktuella fallet är det en iranier som löper egoistisk amok. Det här kan ju leda till att många iranska ”politiska flyktingar” i Sverige får svårt att resa hem på semester, som annars brukligt är.


Det är väl som vanligt inte mycket som talar för att våra politiker och byråkrater är förmögna att hantera den här skiten. Kanske slutar det istället med att svenskarna närmare gräsrotsnivå tvingas sätta skottpengar på det här patrasket? Det kan ju också sluta med att missnöjet riktas inte bara mot dem som utför stollerierna utan även mot dem som låter detta pågå.


Falun tisdagen den 25 juli 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: