torsdag 20 juli 2023

Få saker är så bra för en makthavare som en yttre fiende för folket

.

Irak kallar hem sin ambassadör från Sverige och ber Sveriges ambassadör i Irak hoppa och fara. Det är smällar man får ta när man ger sig i lag med människor som exploaterar okunnighet, enfald och inte minst religiös fanatism. Det är den religiösa fanatismen som är nyckeln till att kontrollera och suga ut massorna. Det är enfalden och okunnigheten som är nyckeln till att den religiösa fanatismen ska fungera.


Att Irak kallar hem ambassadören är en direkt följd av att man valt att styra landet genom hålla kvar befolkningen i medeltidens mörker, eller värre ändå. Det får vi leva med. Men varför nöja sig med ambassadören? Borde inte Irak rätteligen kalla hem alla sina medborgare från Sverige? Det finns ju annars risk för att de får smak för att bränna upp sagoböcker som bara framtagits för att exploatera okunnigheten och tygla och suga ut de indoktrinerade.


Tydligt är att det finns psykopater i Irak som behöver rikta befolkningens missnöje mot något annat än missförhållandena i det egna landet.


Falun torsdagen den 20 juli 2023

Mikael Styrman

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med dig att Irak skall kalla hem alla sina medborgare som vistas här i Sverige.