söndag 9 juli 2023

Skolvåldet och dess orsaker

 .

Skolvåldet uppmärksammas i TV4:s nyhetssändning idag på morgon.


Vi saknar insatser i skolorna för att skydda skolorna mot våldsdåd.


Ja, det har varit en del våldsdåd, mord, på skolor och svenska media i allmänhet och TV4 i synnerhet vill kopiera USA i allt. Alla dumheter och absurditeter som finns i USA vill man genast införa i Sverige också - vare sig de behövs eller ej.


USA har speciella problem som har sin grund i ett antal för USA specifika förutsättningar. Det är i grunden faktiskt en nation av tjuvar, vilken nations uppkomst och bibehållande bygger på stölder.


Européerna stal landet från urinvånarna, indianerna.

Det som inte stals från indianerna stals från Spanien och Mexico, som väl i sin tur hade stulit landet från indianerna.

Invånarna i USA är allt sedan dess tungt beväpnade och kriminaliteten är analogt med landets ursprung både utbredd och grov.


Men vi behöver inte kopiera USA i allt. Det är inte nödvändigt att införa skolvåldet i Sverige också, även om det är på väg - skolvåld och skolbränder. Livligt påhejat av propaganda-apparaten i Hollywood som sprider det amerikanska samhällets avigsidor över världen.


Det finns ett alternativt scenario också.


Vi kan börja med att kasta ut alla nysvenskar ur landet som begår våldsdåd på skolor - efter avtjänat straff. Med straff menar jag inte att bli ompysslad på statens hotell. Självfallet ska grova våldsbrott i Sverige begångna av nysvenskar och illegala invandrare resultera i långtidsförvaring i eller nära sitt ursprungliga hemland - följt av utvisning på livstid.


Sluta dalta med den grova brottsligheten och kasta ut dem som inte kan ta seden dit de kommit.


Men, det är kanske svårt när både politiker, offentliga tjänstemän och rättsväsende-representanter är involverade i narkotikalangningen. Till och med kommunerna - åtminstone i enstaka fall - har börjat förvandlas till narkotika-syndikat, med langare anställda som langar narkotika på arbetstid, med kommunens fordon. Kontrollen av vad de anställda ägnar sig åt verkar vara obefintlig eftersom kommunanställda på arbetstid kan fungera både som narkotika-kurirernas mottagare och som deras föråkare som kontrollerar om kusten är klar innan leveransen sker.


Det går att komma åt problemet, genom att göra det olönsamt att langa narkotika. Men jag tror att det är enda fungerande sättet och inte heller det sättet saknar avigsidor. Det vi behöver fråga oss är om alla behöver gå under därför att en del måste gå under. Den nuvarande politiken - eller avsaknaden av ansvarstagande politik - resulterar nämligen i allas undergång.


För att få stopp på den narkotikadrivna grova brottsligheten behöver vi torpedera priset på narkotikan. Det sker om narkotikan släpps fri. Det kan argumenteras för att det inte är narkotikan som ska vara förbjuden, det är de avarter den skapar.


Men en sådan omställning av samhället har alla de till motståndare som skor sig genom att hålla uppe narkotikapriset och parasitera på sina medmänniskors svagheter.


Falun söndagen den 9 juli 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: