fredag 12 december 2014

Cyberattack eller cyberattack?

.
Några dagar nu, eller dygn, har Telias internettjänster varit ur funktion, eller otillförlitliga på gränsen till ur funktion.

Den förklaring, som vi så småningom har fått, är att det är en attack mot en spelsajt, som drar med sig Telias nät. (Den drar med sig Telias nät, men inte andra nät.)

Det är väl en plausibel förklaring, som ingen behöver bli störd av? Och så kan det ju kanske förhålla sig?

Å andra sidan kan det ju vara så också, att det är unga, idealistiska människor som har tappat tålamodet med skurkar i Telia, i politiken och i verk och departement, vilka tjänar grova pengar på att hjälpa diktatorer i andra länder att förtrycka och suga ut sina respektive folk. Idealister som har insett att ett korrumperat rättsväsende, en korrumperad polis, korrumperade åklagare och dito domare inte kommer att göra något av betydelse åt Telias maffiametoder.

Om det var så skulle det inte vara roligt för skurkarna att gå ut offentligt och förklara att ”nu har vi skurkat oss så jävligt igen att Ni måste ha ett helvete, men nu gör vi en pudel och sen förklarar lögnpressen att allt är bra igen”.

Om det nu skulle vara på det sättet, då skulle man naturligtvis inte säga det åt oss. Istället skulle vi få en förklaring som alla skulle kunna vara nöjda med. Hur skulle den kunna lyda månntro? Kanske skulle man gå ut med:

- En spelsajt är utsatt för en cyberattack och det stör Telias nät!

Södertälje fredagen den 12 december 2014
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: