måndag 8 december 2014

Om Northland: Tänk om de hade gjort något riktigt istället

.
Jägare och placerare, skolad i SSU.

Väldigt tråkigt att gruvan stängs, säger somliga. En katastrof säger andra. Staten måste in säger Jarhoisbygdens tjuvjägare nummer ett.

Jag kan inte hålla med. Det är inte särskilt tråkigt att gruvan stängs. Snarare är det helt följdriktigt. Däremot var det väldigt tråkigt att den öppnade och att den organiserade brottsligheten fick ruinera en massa lättlurade människor med hjälp av gruvan.

Hur mycket den har kostat pensionssparare som inte själva har kunnat välja om de ska gå med eller inte lär vi väl aldrig få veta. Det har man förstås ägnat sig åt att städa en längre tid nu, medan gruvan har hållits i limbo. Ett limbo som inte alls var ägnat att få igång den dödfödda gruvan. Bara ägnat åt att få tid att sopa igen spåren. När Anders Sundström gav en intervju i veckan i SvD var nog budskapet mellan raderna: Nu har vi städat och mörklagt vad vi kan. Resten får vår man i konkurssvindelbranschen fixa. Vi har väl inte för inte fött honom och hans firma. Nu får han leverera, om han vill ha fler uppdrag att mjölka.

Tänk så fantastiskt mycket pengar. Vad hade man inte kunnat åstadkomma med dem om man hade använt dem till något riktigt istället för att bara svindla bort dem? Det är förmodligen största hindret mot en god och hållbar utveckling i Tornedalen att en mix av skurkar och idioter motarbetar allt vettigt och förstör alla medel på svammel.

Och skurkarna går som vanligt mätta och belåtna från bordet, den här gången också, samtidigt som lögnpressen hjälper dem att komma undan.

Södertälje den 8 december 2014
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: