torsdag 11 december 2014

Snart Kiruna-grupp?

.
Waplan och PEAB:s man trycker på startknappen
Normaliseringen av malmpriserna rensar ut ett och annat tokigt i vårt samhälle.

Snart kanske det visar sig att man inte alls behöver flytta Kiruna stad. Sprickorna och gruvbrytningen är inte alls så farliga som man tidigare trott. Bara för att gruvor som är urgröpta som Schweizerostar rasar ihop på annat håll finns det inget som tyder på att det ska ske även i Kiruna…

Den felaktiga information som lämnats ut i tider av höga malmpriser kan nu kräva betydande motpropaganda. Vem passar då bättre att leda det arbetet än landshövding Sven-Erik Österberg, som nu leder Pajala-gruppen, som för ut beskedet att det visst inte är kört för Pajala-gruvan. Det faktum att den är så olönsam att ingen vill driva den om man så får den gratis betyder ingenting. Han tycks ju ha en naturlig fallenhet för att lura bonnläppar.

Bilderna på Österberg verkar ha städats bort från Northlands hemsida nu. Ännu i förrgår fanns de kvar. Nå, det är ju inte så konstigt. I Sovjetunionen brukade ju också historien skrivas om efter hand som behov uppstod, resulterande i tomrum på historiska bilder, där numera icke-personer tidigare funnits.

Södertälje torsdagen den 11 december 2014
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: