måndag 22 december 2014

Reinfeldt på samma jobb men med nytt lönekontor

.

Flera media har under veckan rapporterat om att Filippa Reinfeldt har nytt jobb - att hon efter att nyss ha lämnat politiken, eller blivit bortröstad, nu tagit jobb hos Wall-Enberg-kontrollerade vårdföretaget Aleris.

Det är nog en sanning med modifikation. Filippa Reinfeldt har snarare hela tiden jobbat åt Wall-Enberg. Skillnaden är snarare att tidigare betalades hennes lön direkt av det politiska systemet. Numera kommer sannolikt lönen att ta omvägen via Aleris.

Som bland annat Aftonbladet påpekat lämnar hon ett Stockholms Landsting i nära nog fritt fall efter sig. Aftonbladet säger inte det, men i ärlighetens namn kom hon till makten i ett landsting statt i kraftig utförsbacke och hon lyckades med konststycket att förvandla utförsbacken till fritt fall, genom att medverka till att skurkar nära den moderata rörelsen fick ta över vårdinstitutioner till rena rövarpriser. Därmed ödelade de en angelägen och kanske unik möjlighet att effektivisera den offentliga vården, utan att skänka den till skurkar. Om det skedde med eller utan kick-back under bordet till politiska nyckelspelare och tjänstemän kan var och en själv filosofera över.

Dessutom lyckades hon upphandla ett ”icke-sjukhus” under former som närmast måste beskrivas som rena huggsexan för en byggindustri som tycks ha glömt hur man bygger. De kan numera bara stjäla. Utländska underentreprenörer bygger. Och i ett Stockholm i skriande behov av vårdplatser använder man resurserna till att bygga ett sjukhus utan vårdplatser. Ett sjukhus med inrutade psykopatrevir. Jodå, det finns psykopater inom vården också. Sådana som vill ha ett litet personligt revir för självsmekeri, där de kan sitta och leka sjukhus och specialister, med någon enstaka patient med någon exklusiv sjukdom som nästan inte existerar, istället för att använda skattebetalarnas pengar till att ta hand om skattebetalarnas skriande vårdbehov.

Vad tänkte Filippa Reinfeldt när hon tog emot uppdraget att som statsministerns hustru vara främsta bimbo och kuttersmycke för Stockholms Landsting? Tänkte hon alls? Alla som vet minsta lilla - inklusive journalister som dock inte skriver om saken - vet att landstingen, hela vårdsektorn, är korrupt. Och värst av alla - alla korrupta landstings moder - är Stockholms Landsting. Trodde hon att hon valdes till uppdraget på grund av sin närmast obegränsade kompetens? Insåg hon verkligen inte att det faktum att hon var statsministerns hustru skulle göra det möjligt för tjuvarna i Stockholms Landsting att fortsätta och forcera sina stölder? Eller förstod hon utan att det bekom henne?

I det extremt toppstyrda Sverige, med sitt korrumperade rättsväsende och den korrumperade förvaltningen i övrigt, måste det ju ha varit uppenbart att om man väljer statsministerns hustru får man härja i fred. Ungefär som det är omöjligt att komma till rätta med korruptionen i Solna eftersom det är moderaternas mönsterkommun. Stockholms Landsting är bara ett så mycket värre och så mycket tydligare exempel.

Nu har i alla fall Wall-Enberg även officiellt anställt Filippa Reinfeld. Man kan säga att det innebär ett litet uns av ärlighet. Nu seglar man inte längre under falsk flagg. Aleris har hissat ”Jolly Roger”:

- Full fart framåt grabbar - strunta i torpederna!


Södertälje måndagen den 22 december 2014
Mikael Styrman
.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Pernilla Reinfeldt? Du menar Filippa?

Mvh

Anonym sa...

Filippa Reinfeldt ska det väl vara!?

Mikael Styrman sa...

Ja, Ni har så rätt.
Rättar genast. :-)

Anonym sa...

Det är så här man rånar oss skattebetalare i korruptionens Sverige. Via bulvaner för storfinansen som Rheinfeldt så skaffar man sig politiskt kontroll över tidigare offentligt ägda verksamheter som man "köper" för kaffepengar.Inte undra på att storkapitalet i världen hatar Putin som vill att oligarker och finanshajar betalar skatt i de länder de har verksamhet i istället för att flytta pengarna till skatteparadis.

Benny

Mikael Styrman sa...

Ja, i Sverige behöver sällan oligarkerna besväras av att någon lägger sig i deras affärer. Aldrig från polis-, åklagar- eller domarkårerna. Sällan från media.