lördag 13 december 2014

Ödeläggelsen utvidgas till Ukraina

.
Det amerikanska militärindustriella komplexet, som länge roat sig med att ödelägga länder i Nordafrika och Mellanöstern, har under senare tid utvidgat ödeläggelsen till Ukraina. Den slutliga ödeläggelsen av Ukraina forceras nu i och med att USA inleder vapenleveranser till Ukraina.

Bra för det amerikanska militärindustriella komplexet men sannolikt en katastrof för alla andra.

Ukraina är och förblir en grannstat till Ryssland - liksom Finland. Om målsättningen är en god utveckling för Ukraina och dess befolkning bör inte dess politik bära en lydstats prägel. Men den bör inte heller indikera att landets ledning tror att landet ligger på någon helt annan plats.

Men det gäller förstås bara om målsättningen är det Ukrainska folkets väl.

Södertälje lördagen den 13 december 2014
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det som hänt i Ukraina är precis det som kommer att hända Sverige om vi skulle få för oss att föra en oberoende inrikes och utrikespolitik. Går Sverige dessutom med i Nato kan vi nog även räkna med utländsk militär närvaro om vi skulle välja en regering som för en avvikande politik mot Nato-normen. Om Ungern fortsätter att envisas med sin alltmer ökande oberoende politik från EU och Nato så bli inte förvånade om det snart startas en "folklig" revolt i Budapest. En varning skickades till Tjeckiens president som uttalat visst missnöje med sanktioner mot Ryssland och viss förståelse för Rysslands agerande i Ukraina. Som från ingenstans dök det upp demonstrationer i Prag mot presidentens uttalande.

Benny

Mikael Styrman sa...

Svar till Benny:

Det är klart att etthundrafemtio år av samhällsomstörtande verksamhet och systematiska stölder i Syd- och Mellanamerika, Asien och Afrika skapar både rutin och handlingsberedskap.