söndag 7 december 2014

Händelserika tider

.
Det har varit en händelserik tid, den senaste månaden. Massor av intressanta saker har utspelat sig. Sådant som jag gärna skulle vilja kommentera, eller till vilka jag tror mig kunna tillföra något. Men jag har inte haft tid och ork att göra det. Men det kommer droppande den närmaste tiden.

Cirkus Löfven har ju snurrat vidare och med sådan tydlighet att den kanske inte behöver kommenteras. Och alliansen jobbar med sin beröringsskräck inför migrations- och flyktingfrågan, som blir allt värre efter hand som USA driver iväg fler araber hit för att kunna stjäla deras olja, istället för att köpa den. Sosseriet försöker bita sig fast vid makten, som man ännu tror att ”tillhör” dem. Därför försöker man både äta kakan och ha den kvar. Regeringen ska utlösa nyval - sedan - när man lagligen får göra det. Tove Lifvendahl påpekade i en ledare i Svenskan att alliansen har möjlighet att sätta stopp för pajaserierna och sosseriets extraval genom att ställa misstroendevotum. Men då måste man komma förbi beröringsskräcken inför SD. Och kanske frågan om huruvida en gruppledare i riksdagen kan få talmannens uppdrag att bilda regering? Alternativt kan man sitta still och gilla sosseriets kamp för att bita sig fast vid köttgrytorna. Det riskerar dock att förvärra läget. Åtminstone två allianspartier riskerar att trilla ur riksdagen och Fi kan komma in. Blir det lättare då? Sen kan det ju vara si och så med viljan att ta över ett genomkorrumperat Sverige, med ett brottsväsende istället för rättsväsende - och på väg nedåt.

Det leder osökt till ett skämt som framfördes i SVT:s ”Ej saa peittää” nyss:
- Politiker och blöjor måste bytas ut regelbundet - av samma skäl.

I övrigt har finanseliten och maffian kämpat för att bevara sin privilegier, sin rätt att behålla Bromma som exklusiv flygplats för sina bizjetar, utan att störas av Kreti & Pletis flygande.

SvD har granskat en av ”Sub-Prime-Miljardärerna” som det kollektiva ägandet gett oss. Sådana som inget äger och mycket lite uträttar, men som lever som miljardärer. Nu gällde det SCA-VD:n Jan Johansson, och hans excesser. Dock har inte Svenskan - ännu åtminstone - kommit in på de bakomliggande orsakerna, vare sig till varför vi fått detta skräpproletariat istället för ägare med eget ägarintresse eller varför SCA-maffian kan plundra alla jämtlänningar, medelpadingar och ångermanlänningar med den politiska elitens hjälp.

Kronofogden har visat sig vara en festfixare som kan göra Tillväxtverket rangen stridig. Kfm som - enligt lag och regler - ska vara tillsynsmyndighet över konkursförvaltarna bjuder istället medbrottslingarna på fest. Det säger allt om på vilka premisser arbetet ute i verkligheten bedrivs. Om man plundrar medborgarna tillsammans ska man naturligtvis festa tillsammans.

Den svenska maffian har flytt hals över huvud från Brasilien. Mutbrotten i Petrobras har kommit i öppen dager. När två hedervärda representanter för, eller samarbetspartners till, byggbranschen blev gripna lade Skanska benen på ryggen. Bättre vara i Sverige än i Brasilien. Här löper inte mutande byggare minsta risk att bli gripna.

Vattenfall-maffians fräcka svindlerier snurrar vidare - inte minst i Tyskland där det ena havererade luftslottet eller kärnkraftsverksruinen efter den andra konfronteras med verkligheten. Skurkarna på Vattenfall och deras medbrottslingar i politik och på departement försöker hålla skenet uppe genom att obefogat stämma Tyska staten. Nedskrivningsfesten har bara börjat.

Northland-svindlerierna snurrar vidare. Hur mycket av spararnas pengar i Folksam och Swedbank har Anders Sundström satt sprätt på och vem har i slutändan fått pengarna? Nämnda Sundström TV-intervjuades i Svenskan i veckan. Han gav intrycket att vara trött, nedstämd, utarbetad och skyldig. Inte ens om man har skaffat sig makten att sätta sprätt på andras pengar en masse eller att tillsammans med andra Piteåtjuvar, med ”brottsväsendets” hjälp, stjäla deras företag verkar man bli lycklig. Vad har Finansinspektionen gjort i frågan? Har Sundström behandlats likadant som HQ Bank? Eller vad har FI egentligen ägnat sig åt i frågan? Har kanske FI anslutit sig till den övriga av våra politiker och den rättrådiga tjänstemannaskaran skapade traditionen och bjudit Sundström och hans kumpaner på fest?

I Norrbotten slåss psykopaterna i den fordom så välsmorda nationalsocialdemokratiska maktapparaten om vem av dem som ska administrera sjukvårdens fortsatta sönderfall. Som om det skulle spela någon roll vem av dem som är ställföreträdande syndabock. Politiken blir densamma i bägge fallen. I det ena laget har vi Kent Ögren. I det andra laget har vi Sven-Erik Bucht, representerad av underhuggarna, rösträkningsorganisatörerna och kryssarna, Bengt & Bengt. I bägge lagen har vi dessutom Karin Åström. Den skillnaden finns förstås, att i tider av sjukvårdens ekonomiska sammanbrott, vill Kent Ögren subventionera en flyglinje Uleåborg-Luleå-Tromsö medan Sven-Erik Bucht tycker att det är viktigare att flyga Kemi-Stockholm. Cape East blir nu flyktingförläggning. Snart kanske även ”På Gränsen” blir det. Då kanske ett nytt namn behövs? Varför inte ”Nya Samarkand”? Det är väl ungefär så förankrat i verkligheten som Norrbottens politiker och media brukar vara. Och både Haparanda och Torneå är nu fulla av tomma lokaler. Utmärkta framtida inkvarteringsmöjligheter när den nya tideräkningen i Haparanda kommer igång på allvar. Snart dags för lögnpressen att utnämna Sven-Erik Bucht till årets svensk igen?

I Övertorneå har man länge slagit sig på brösten över vilken framgång kommunens babypaket blivit och hur de ökat antalet barn i kommunen. Mycket lite sägs om att de flesta barnen är födda i Mellanöstern och Afrika varför Övertorneå kommuns babypaket spelat mycket liten roll för nativiteten. Men så är ju också kommunens informatör överköpt från lögnpressen, med företagande fru och allt. Till tjuvarna som fanns där tidigare och nysvenskarna som börjat anlända kan numera läggas att Övertorneå begåvats med egna Balkantiggare. Det går bra för Övertorneå kommun. Man är inne i ett stim av framgångar.

Det blir allt tydligare att EU, staten och brottsväsendet profilerar sig som ”capo di tutti capi”. Allt fler svindlare blir inte lagförda men får dela med sig av stöldgodset till EU eller staten och får därefter fortsätta sina svindlerier. De plundrade får stå med lång näsa. Modellen kommer från - USA - varifrån annars?

Den gamle fackföreningspolitruken Sven-Erik Österberg, känd för sina många intriger i maktspelet i den sönderfallande nationalsocialdemokratin och som nu leker landshövding i Norrbottens län är upprörd. Han ondgör sig i Norrbottensmedia över att den amerikanska krigsindustrins spioncentraler för kränkning av den personliga integriteten måste betala samma elskatt som alla andra. Tur att det finns rakryggade personer med rättvisepatos, som Sven-Erik Österberg. Den amerikanska krigsindustrin, frihetens och integritetens försvarare, lider tungt i dessa dyrtider. Redan på 1970-talet kunde en toalettsits till en B52:a kosta 25.000 kr. Och det har inte blivit billigare sedan dess. Det är troligt att svenska pensionärer och media med tillfredsställelse hälsar att svenska pensionärers och andras roffande på frihetshjältarnas bekostnad kan bringas att upphöra. Säkert råder stor konsensus i Sverige om att vi kan leta lite extra i sopcontainrarna efter utgångna varor för den goda sakens skull. Om vi dessutom nöjer oss med att äta mat som varit utgången en tid kanske vi kan betala förhöjd elskatt så att spioncentralerna kan slippa elskatt helt och hållet, eller varför inte även få rabatt på elpriset? Sådan mat är för det mesta inte omedelbart dödande. Heders åt en sådan rakryggad frihetens försvarare som Sven-Erik Österberg. Om det inte hade varit för att Löfven redan sköter statsministerämbetet med den äran skulle jag ha föreslagit Österberg för jobbet.

SVT:s Dokument Utifrån visade i avsnittet ”Rövarna” hur ryska maffian lärt sig av den svenska maffian och använder sig av korrumperade advokater, fogdar, poliser, åklagare, domare med mera, för att plundra ryssar på deras företag. I jämförelse med deras svenska förebilder är ryssarnas metoder ännu något burdusa och saknar de svenska förebildernas förfining. Men får de bara lite tid på sig så lär säkert ryssarna sig också att man kan stjäla och låtsas vara hederlig samtidigt. I jämförelse med den svenska modellen får den ryska ses som en ännu oslipad diamant.

Enligt lögnpressen är många ledande folkpartister less på Jan Björklund och vill att Birgitta Ohlson ska ta över. Det kan vara bra om man vill förändring. Faktiskt rena nådaskottet för folkpartiet. Vill man att det ska gå ännu fortare kan man ju välja Bengt Westerberg. Då får man troligen två för samma pris som en, eftersom Ingvar Carlsson följer med. Sen kanske det inte säger så mycket om huruvida det blir prisvärt. Dyrt blir det nog i alla fall. Och festerna, resorna och stenhusen blir fler. Och följer Ingvar Carlsson med kan man ersätta alla polisutredningar med en stämpel ”Ej spaningsresultat”.

Då kanske även Högsta Domstolen kan få lite arbetsro.

Södertälje söndagen den 7 december 2014
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: