torsdag 14 juni 2012

Rättvik visar vägen

.
Här i Gulag-Kolmården får vi vara ifred från mobiltelefoners stressande ringande och Internets pockande på vår uppmärksamhet. Vi får mycket tid till filosofisk eftertanke och uppfinnarverkstad, utan att störas av värdsliga trivialiteter och kan därför frambringa en och annan ljus idé för lösning av världsproblemen. En sådan ljus idé som uppfinnarverkstan i Gulag frambringat är som följer.

Nu när de politiska psykopaterna i Europa kommit att mer och mer växa samman med maffian, när maffians banker återkommande kollapsar och urgröper trygghetssystem och pensioner och när rättsväsendet får allt svårare att fungera, kommer det att krävas extraordinära insatser från Europas medborgare för att återupprätta fungerande samhällsfunktioner.

Att stärka rättsväsendet genom skatten och staten blir svårt eftersom allt fler stater är konkursmässiga, eller blir konkursmässiga efter att ha hållit maffians banker under armarna. De pengar som finns blir successivt mindre värda efter hand som mer pengar trycks. Långt mycket mer trycks än europeiska stater på dekis någonsin kan garantera. Hur mycket som redan tryckts med allehanda finurliga digitala hjälpmedel är nog både svårt att kunna och att vilja svara på.

Byteshandel som ännu för något år sedan föreföll vara ett löjligt alternativ framstår efter hand som ett allt tryggare betalningsmedel. Värdesäker valuta som är fri från skatt vilken skulle gå direkt till humanitär hjälp till maffian – den ekonomiska och den politiska.

Oavsett betalningsmedel kan Europas folk stärka rättsväsendets resurser genom att göra som man gjorde i Rättvik när den gamla ångbåtsbryggan skulle förnyas och det inte heller i Rättvik fanns några pengar.

Då fick ortsbor och näringsliv stötta projektet genom att donera pengar till det. I gengäld fick man sitt namn inbränt i de plankor som man tillfört. Så var och en kunde se frukten av sin möda och känna sig delaktig i projektet på ett kanske helt unikt sätt.

Så kan Europas folk stötta rättsväsendet genom att finansiera, eller i tider av monetärt sammanbrott, själva tillverka en egen bit till den lokala giljotinen, med sitt eget namn ingraverat, och donera den till framtiden rättsväsende – fritt från samarbete med maffian.

Låt Rättvik visa vägen mot framtiden!

Gulag-Kolmården måndag den 11 juni 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: