fredag 29 juni 2012

Vilken befrielse

.
Ibland känner man sig som den ensamme som ropar i öknen. Människornas tystnad, vare sig den beror på okunskap, svårigheter att ta till sig obehagliga besked, rädsla eller tron på att man ska kunna nyttiggöra sig det korrupta systemet och därför tiger, får en ibland att känna sig som om man vore den enda som har ögon att se med.

Ändå närmar vi oss en situation där det handlar om vi eller maffian. Bägge ryms inte i det här landet. Om maffian ska få sitta i orubbat bo går vi andra och välståndssamhället under.

Men så plötsligt kan man få se ljuset. Att det finns fler som ser förfallet och rovdriften, och även blir publicerade. I DN, tisdagen den 19 juni 2012, skriver professor Mats Persson på DN-Debatt under rubriken ”Stödlånen till Grekland ett brott mot Maastricht”. Mats Person är professor vid Institutet för internationell ekonomi vid Stockholms Universitet. Han puffar samtidigt för sin bok ”Den europeiska skuldkrisen” utgiven på SNS Förlag.

Vad skönt att någon kan se det, och uttrycka det, som inte återkommande blivit så rånad eller eljest kantstött av den organiserade brottsligheten att vanmakten och ilskan förstör formuleringskonsten och skrämmer bort läsare som inte själva blivit utsatta för den organiserade statsbrottslighetens misshandel av människor.

Mycket bra, träffsäkert och kunnigt skrivet om problemet med bankägarna som skor sig på systemet och plundrar oss alla – utan att skapa några värden eller göra någon samhällsnytta. Jag ser verkligen fram emot att få läsa Mats Perssons bok om eller när vi kan få in ett exemplar hit till svenska Gulag.

Gulag-Kolmården onsdagen den 20 juni 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: