onsdag 13 juni 2012

Till bröders hjälp…

.
Igår, fredagen den 8 juni 2012, visade TV:s nyhetssändningar upp USA:s president Barack Obama. Han förmanade oss i Europa, att hålla maffians banker under armarna genom att fortsätta att pumpa in goda pengar i dem, efter att de förskingrat de som hittills pumpats in i bankerna.

Det var ju också rätta mannen att ge råd.

Obama vill själv bli omvald i höst och har ett eget intresse i att ekonomin till synes snurrar i Europa. Om det så är ”änkans sista suck”. Och för psykopaterna i det amerikanska militärindustriella komplexet, finansindustrin och administrationen, är det naturligtvis bekvämt att ha en neger som president. Det minskar risken för kravaller bland de som plundras.

Obama skulle åstadkomma ”change”. Det blev istället mer drönare över Afghanistan. Nu har det blivit drönare även över Pakistan och Jemen. Och så blev det nya mordexpeditioner. Förr skedde de i smyg, nu sker de helt öppet med helikopter. Han skulle stänga Guantanamo… Han skulle stänga CIA:s ”black sites”…

Efter snart fyra år med Obama vet vi nu mer om hur det gick. Det tog USA 224 år, från 1776 till 2000, att komma upp till en statsskuld om 5 000 miljarder dollar. Det tog George W Bush, den oduglige, åtta år, från 2001 till 2008 att fördubbla statsskulden till 10 000 miljarder dollar. Barack Obama har hittills, från 2009 till halvårsskiftet 2012, ökat på statsskulden med mer än 50 % eller mer än 5 000 miljarder dollar. Prognoserna pekar mot att en i höst eventuell omvald Obama med råge kommer att spränga nivån 20 000 miljarder dollar innan han avgår. USA:s statsskuld skulle då ha fyrdubblats sedan år 2000. Häri ingår inte de många konkursmässiga delstatsförvaltningar och counties som det finns allt fler av i USA. Finns det någon som på allvar tror, att det här kommer att gå att reda upp utan ett oorganiserat sammanbrott, en kollaps?

Pengarna har ansvarslöst, och utan varje kontroll, matats i halsen på ett privilegierat fåtal manschettbrottslingar som var de som åstadkom finanskrisen. Och det har skett utan att lösa problemen, eller över huvud taget åstadkomma någon annan nytta än att dra ut på krisen, och tillåta brottslingarna att se om sitt hus, på alla andras bekostnad. Det har skett med inspiration från maffiastaten Sveriges sätt att hantera skräpbankerna, genom att konservera skräpet och hålla det vid liv.

Med George W Bush och Barack Obamas hjälp har skräpbankskollapsen övergått till att bli en pågående skräpbanks- och statskollaps. En statskollaps som Obama nu av allt att döma vill sprida till Europa. I den mån den inte finns här redan.

Enorma pengar har pumpats in i USA:s kriminella skräpbanker som har tackat för hjälpen genom att dela ut bonus och förfalska lånehandlingar för bostäder en masse. Samma banker som åstadkom den här finanskrisen med sina många och fräcka bedrägeriinstrument, bland annat sub-primelån.

Vem behöver börja jobba i familjens maffiarörelse när man istället kan läsa på Harward och börja jobba på Bank of America?

Det känns som att Obamas uttalande är ett välkommet klarläggande. Efter det vet vi ju i alla fall hur vi INTE ska göra och hur maffian vill att vi ska göra.

Hela Obama-uttalandet andas inte så lite desperation. Trots den sorgliga bakgrunden kan jag inte låta bli att roat filosofera över vilka krutuppfinnare som värkt fram att man ska mobilisera Obama i kampen för maffians europeiska skräpbanker. Vilka har varit engagerade och hur har kontakterna tagits? Och hur mycket stollar, välgödda av offentliga uppdrag, har inte varit inblandad i ett sådant här litet äventyr innan det har gått i mål? Ja, Ni förstår vad de ska ha jobbat för en sådan här obetydlig och samtidigt dödfödd expedition… J

Vad blir nästa stordåd från Obama? Ska han lära oss hur man respekterar andra nationer, internationell lagstiftning och mänskliga rättigheter?

- Pajas!

Gulag-Kolmården lördag den 9 juni 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: