torsdag 8 oktober 2015

5 000 turister på Hotell Migrationsverket

.
Jag såg en uppgift om att i Sverige finns ca 5.000 boende med helpension på Hotell Migrationsverket, vilka har fått avslag på sina asylansökningar. Men ingenting görs för att skicka hem dem.

Det är inte så konstigt. Den allmänna demoraliseringen av statsapparaten har gått så långt, att det går åt tre tjänstemän för att ledsaga en enda hemvändare. Dessutom sker det ofta med chartrad privatjet och under former som innebär att ledsagarna stannar flera dagar boende på lyxhotell i sus och dus. Denna konkursmässiga folkhemsspillra, som utgör det som återstår av det fordom så stolta humanitära skrytbygget Sverige, har helt enkelt inte råd att skicka hem dem. Åtminstone inte så länge kriminella och/eller idioter drar upp riktlinjerna för hur det ska gå till. Men det är ju knappast någon lösning att låta dem bo kvar. Då blir snart 5.000 istället 50.000 som blir 500.000 som i sin tur blir 5.000.000 och då har kulturanslagen tagit slut för länge sedan och kultureliten antingen skaffat sig ett arbete eller svultit ihjäl.

Men varför måste det flygas i privatjet? Kan man inte skicka hem dem med båt, som är det billigaste transportsättet? Numera, efter åratal av stollig marknadsföring internationellt av den humanitära stormakten Sverige börjar ju båtens fraktkapacitet behövas. När svenskar jobbar med utlandsprojekt bor de ofta i inredda containers. De har ofta betydligt högre standard än exempelvis afrikanska hotell.

Varför kan man inte lasta på lite containers på en båt och ta sig en sväng runt Afrika och Indien? Det går ju båtar dit varje dag. Migrationsverket börjar ju ha ont om platser. Då är det väl inte acceptabelt att ha 5.000 oberättigade turister blockerande platserna? Då måste väl ängsliga politiker och tjänstemän få tummen ur ändan och göra någonting?

Södertälje torsdagen den 8 oktober 2015
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: