torsdag 29 oktober 2015

Journalister ber inte om ursäkt

.
Vi har alla i åratal kunnat följa hur pressen och övriga media har exploaterat utvisningar av människor som nekats uppehållstillstånd i Sverige. Nu kan vi alla se följderna av det. Statstjänstemän, livrädda för att bli uthängda i media har inte gjort sitt jobb. Resultatet är människor som räknas i tiotusental som lever i Sverige år efter år på de svenska skattebetalarnas bekostnad. Det forsar iväg pengar till människor som inte har dragit in ett öre till svenska staten. Men på område efter område bryter den svenska staten samhällskontraktet. Tjänster som staten ska tillhandahålla i utbyte mot världens högsta skatter uteblir på område efter område. Men till främlingar som inget gjort för landet finns det pengar.

Därför finns det människor utspridda i landet som i likhet med IKEA-mördaren Abraham Ukbagabir närhelst de ska utvisas - om vår kollapsade migrationshantering klarar av det - kan förvandlas till nya IKEA-mördare, eller till ICA-mördare eller Konsum-mördare. De får nämligen stanna i Sverige och bo gratis på statens hotell om de mördar någon. Sedan kan de rymma och fortsätta uppehålla sig i Sverige, när det passar. Att vara intagen på ett svenskt fängelse är nämligen betydligt bättre än att vistas i frihet i de flesta länder som våra immigranter kommer ifrån. På ett svenskt fängelse får man kläderna tvättade, centralvärmda rum, skydd mot överfall och brottslingar, läkarvård (med vissa begränsningar) och tre mål lagad mat per dag utan att behöva arbeta. Ingen av våra IKEA-mördare, varken han som redan mördat eller de som kommer att göra det, kan åstadkomma något sådant i de länder de kommer ifrån och ska utvisas till. Och våra dilletanter till lagstiftare och lagtolkare tror att det handlar om ett straff för exempelvis afrikaner eller afghaner att hamna i svenskt fängelse. Det gör det inte. Det handlar om en belöning. Annat vore förstås om det svenska rättsväsendet verklighetsanpassades. 

Om våra mördande immigranter och de som begår andra brott, som gruppvåldtäkter exempelvis, istället för att sitta i fängelse i Sverige hamnade i fängelse i sina respektive hemländer skulle det påverka laglydnaden i Sverige i positiv riktning och även öka säkerheten i Sverige. Det skulle också bli mycket billigare för svenska staten. Och det skulle vara en bra affär för den stat som de utvandrat från. En sorts bistånd.

Men för att återvända till rubrikens ämne försöker nu pressen, journalisterna, exempelvis Aftonbladet genom Kerstin Weigl, kollra bort oss. De vill få oss att tro, på det ena mer förvirrade sättet än det andra, att IKEA-morden var oförklarliga, att mördaren är en psykologisk gåta och så vidare. Men det är bara mer lögner travade på varandra. IKEA-mördaren agerade fullkomligt rationellt och egennyttigt utifrån de alternativ som stod till buds för honom. Och det är den svenska journalistkårens egennyttighet som gjort det möjligt, som gett honom både motiv och möjlighet att mörda oskyldiga svenskar.

Men svenska skurkar som är journalister ber inte om ursäkt.

Leipzig torsdagen den 29 oktober 2015
Mikael Styrman

.

2 kommentarer:

Alex sa...

Välskrivet. Håller med om vartenda ord. Hade detta varit på 1800-talet hade Löfven och co. tjärats och fjädrats för länge sedan.

Med vänlig hälsning
Alex

Anonym sa...

Kerstin Weigl.. Judinna?