tisdag 27 oktober 2015

Elektrifierings- och Parabolfolkvandringen

.
I våra medias förljugna propaganda, och av vår statsminister-dilletant, påstås att alla som nu massinvandrar till Europa och Sverige är flyktingar i betydelsen att de flyr undan våld och förföljelse. Det är inte tillnärmelsevis sant. Visst, en stor del flyr undan det proamerikanska kriget i Syrien och Irak. Men den helt övervägande delen flyr från ett fattigare liv till, som de tror, ett rikare liv.

Det går ju nämligen an att leva som ens förfäder alltid levat, på slättland eller i bergen, utan el, brukande sin jord under enkla förhållanden - så länge man inte vet av något annat. Åtminstone inte annat än genom sägner. Men när man får el, parabol och/eller Internet blir det jobbigt. Att varje dag, efter att dagens slit är till ända, måsta se på dessa filmer och serier, förhärligande västerlandets levnadssätt, med exklusiva bilar, lätta manschettjobb utan smuts under naglarna, med första drinken redan tidigt på eftermiddagen, gör det naturligtvis motigt att gå ut och hacka i marken nästa dag.

Om Stefan Löfven ska fortsätta att kalla alla som kommer för dels ”utsatta” och dels ”flyktingar” bör han åtminstone vara distinkt. Kalla dem för det som de flesta är:

- TV-flyktingar eller Elektrifierings- och Parabolflyktingar!

Södertälje tisdagen den 27 oktober 2015
Mikael Styrman

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis!
Du tangerar rekordet från 2012 med 416 bloginlägg...