torsdag 8 oktober 2015

Det mest nedslående med Sjöfartsverkets gangsteraffärer…

.
…är inte att de äger rum. Det är inte första gången det görs gangsteraffärer i svenska staten eller i samarbetande förbrytarorganisationer. Peab-Folksam-Northlandaffären är en besläktad skandal. Vattenfalls utlandsaffärer några till, liksom Telias affärer med skurkstater i öst. Men det mest nedslående är inte att de förekommer. Det är att rättsväsendet och media numera är så avlövade på kompetens, civilkurage och hederlighet att maffian inte längre behöver dölja vad de håller på med.

De kan köra sitt race, med våra folkvalda som rundningsmärken, utan att riskera att någon åklagare åtalar dem. Blir de trots allt åtalade hjälper bröderna i domarkåren dem och skulle man mot all förmodan någonsin bli fälld, blir påföljden löjlig och man är snart på banan igen. För en utomstående är det inte lätt att veta om åklagarna får vara med och dela på bytet eller om de nöjer sig med att ha jobbet kvar och få fortsätta att låtsas vara åklagare. 

Det senaste UG-reportaget var välgörande tydligt. Ingen behöver vara i tvivelsmål om tillståndet i regeringskansliet och rättsväsendet. Kan man sitta så opåverkad som Departementsrådet Hans Brändström gjorde i gårdagens inslag om förskingringen i Sjöfartsverket är det naturligtvis inte första gången skattebetalarna plundras på tiotals och hundratals miljoner - alltid utan risk för att åka fast. Det är "business as usual" för Hans Brändström och bröderna i regeringskansliet.

Vårt samhälle är försvarslöst sedan den grova brottsligheten tagit säte i maktens boningar.

Södertälje torsdagen den 8 oktober 2015
Mikael Styrman

.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Reportaget i UG gjorde mig enormt trött...ingen vågade ta ordet korruption i sin mun (inte ens reportern) och detta beskriver väl en hel del om den svenska mentaliteten. Solklarare fall av mutor och korruption får man väl leta efter med ljus och lykta. Och som du skriver Mikael, förövarna vet att det inte blir något straff även om dem åker dit och så småningom får sparken...vad spelar det för roll när man har miljoner på utländska bankkonton. Ett annat fall myndighetsmissbruk..en våldtäktsmisstänkt irakier i Växjö släpps från häktet och smiter iväg till Irak, åtalet läggs ner trots stark bevisning av åklagaren och ingen efterlysning skickas till irakiska myndigheter. Skillnad då på Assange som på vaga grunder efterlyses för "sexuellt ofredande" och sitter inlåst på en ambassad i London år efter år. En skandal att åklagaren inte masar sig iväg till London. Jo, jo det är tydligen skillnad och alla behandlas inte lika av den "svenska rättvisan" som ju alltmer framstår som det skämt det är.

Benny

Anonym sa...


Det vi nu bevittnar i Sverige är ett samhälles upplösning
i exponetiellt accelererande takt.
Tyvärr kommer aldrig CNN kabla ut bilder på Löfvens sargade
lik så som gjordes med överste Khadaffi, men att utgången
kan bli den samma är en värmande tanke!

/ fänrik Stål

Anonym sa...

UG ägnar sig åt "flytta fokus" verksamhet.

Det finns bara EN viktig fråga nu i Sverige:Massinvasionen av krigarmän, runt 2000 till 3000 per dygn.

Uppdrag granskning kommer ta upp massinvasionen och berätta för svenskarna hur det ligger till... typ aldrig.

Mikael Styrman sa...

Till ”Anonym”:

Det är snarare Du som försöker flytta fokus från nomenklaturans plundring av den offentliga sektorn. Om vi inte kan få bukt med dessa tjuvar spelar det ingen roll hur många som invandrar, eller invaderar. Det går åt helvete i alla fall. Varför skulle vi för övrigt kunna hantera miljoner som vill ha det bättre om vi inte ens klarar av några hundra svenska tjuvar som ödelägger vårt samhälle?

Anonym sa...

Jag tror du missförstod min tidigare kommentar här ovan.
Jag håller med dig till 100 procent i det du skriver.
Men varje gång som UG (Uppdrag Granskning) ska besluta vilket ämne som ska upp så stryker man punkt nr1 som står överst på listan, nämligen Massinvasionen av Sverige. Denna massinvasion kommer att förinta vårt land. Så enkelt är det.
Min poäng var att man undanhåller många tittare detta.

Sedan jag skrev min förra kommentar i lördags så har ytterligare åtta till tiotusen invällare tagit sig in i landet.

Mikael Styrman sa...

I princip tror jag att Du har rätt. Mycket talar för att den okontrollerade massinvandringen, orkestrerad av stollar som Löfven, får just de konsekvenser Du beskriver. Men jag tror att frågan är på tok för stor, för infekterad och delar befolkningen allt för mycket, för att det ska gå att göra något vettigt program av, på den korta programtid som står UG till buds.

Övriga media klarar ju inte av det, trots att de kommer ut varje dag, med massor av sidor.

Redan med de inslag UG redan gör, tror jag att de tokförenklar frågeställningar, utesluter i och för sig viktiga omständigheter, för att programmen över huvud taget ska bli begripliga. Så gjorde de i alla fall när de gjorde inslaget om politikernas stöld av Ekfors-bolagen. Då valde de ut någon liten enkel detaljfråga som de kokade soppa på och undvek sedan alla stora farliga frågor.