tisdag 6 oktober 2015

Världsmästare i polisiär feghet

.
Jag såg Uppdrag Gransknings program om balkantaggarna som skiter och knullar på kyrkogårdar i Malmö. Eller de utsatta EU-Migranterna som den fega strunten Stefan Löfven skulle uttrycka saken.

Något sådant som i rubriken finns förstås inte. Det skulle stämma väldigt illa med den polisiära självbilden. Däremot finns säkert utnämningar för motsatsen - uppvisningar i polisiärt mod.

Men om det fanns ett VM i polisiär feghet skulle polischefer i Malmö garanterat vara storfavoriter. Hur ska man annars tolka det som nu händer i Malmö? 400 balkantiggare har tagit ett privatägt markområde i anspråk och såväl Kronofogden som Polisen går och gömmer sig när fastighetsägaren vill ha hjälp att få bort dem. Kronofogdens undanflykter är väl ungefär normalfega och de har på grund av situationen lite lättare att krypa undan. De är ju bättre på att plocka ned dissidenters politiska plakat och stjäla deras egendom. Men polisens undanflykt är något utöver de vanliga.

Balkantiggarna begår brott genom att olovandes förfoga över ett privatägt område som de svinar ned så till den milda gräns att kommunen förelagt den i sammanhanget oskyldiga fastighetsägaren att städa upp.
Markägaren kan inte få Kronofogdens hjälp att vräka Balkantiggarna utan att lyckas identifiera dem alla. Redan det förefaller helt absurt. Om det verkligen är sant är det ju rena arbetsskygghetsparagrafen för Kronofogdar. Vad kan det rimligen spela för roll vilka de är eller om de heter A, B eller C? Polisen kan identifiera Balkantiggarna, eller åtminstone försöka. Men de vill inte. De fångar hellre fartsyndare eller tittar på idrottsevenemang. För att komma ifrån ett obehagligt uppdrag säger Malmöpolisen att man, trots att Balkantiggarna begår brott, är förhindrade att identifiera dem.

Det låter ju som om det finns en efterbliven tänkare i polishuset i Malmö. Hoppas att han i så fall inte är den smartaste i kåren.

Om det är sant, är det väl lika att skicka hem polisen, så får allmänheten på det sätt som blir allt vanligare, i takt med rättsväsendets och andra samhällsstrukturers pågående sammanbrott, istället köpa sin rättvisa från andra organisationer.

Södertälje tisdagen den 6 oktober 2015
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: