onsdag 28 oktober 2015

Maffian behöver tiggare och flyktingar

.
Med maffian menar jag förstås de grova och organiserade brottslingar som uppehåller sig i våra verk och departement och för all del även delar av den övriga offentliga sektorn. Inte minst regeringskansliet och näringsdepartementet.

De behöver ouppklarade och upprörande ärenden som tilldrar sig svenskarnas uppmärksamhet och får svenskarna att glömma de än så länge betydligt kostsammare stölderna i de statliga verken och de offentliga projekten, som exempelvis Vattenfall, Telia, Sjöfartsverket, Nya Karolinska och de mer ökända arenabyggena. Det handlar om tiotals miljoner som stjäls varje gång, ibland hundratals miljoner och ibland blir slutnotan för skattebetalarna hundratals miljarder. Pengarna tvättas av våra banker som just därför slipper genomlysning. Sedan låtsas man jaga penningtvätt genom att trakassera Kreti & Pleti som växlar in sina kaffepengar. Det är detta som i första hand hotar alla våra offentliga institutioners funktion. Det är nämligen denna kriminalitet som även hindrar att man sköter migrationsfrågan.

Därför hanterar nämligen det offentliga migrations- och tiggarärendena så taffligt tillsammans med sina vapendragare i media. Det är inte på grund av inkompetens utan det är egennyttan som driver dem att göra pajaskonster av allt. Och de känner sina pappenheimare. De vet att svenskarna kan stå ut med att bli plundrade av sina byråkrater. Det är de vana vid. Men de är så pass mycket rasister att de blir fullkomligt rasande om det spiller över på utlänningar som är på lika låg nivå i hierarkin som de själva, eller ännu lägre.

Det är inte så lätt att bli klok på vilket fack Stefan Löfven ska sorteras in i. Han uppträder emellanåt så förvirrat och motsägelsefullt, för att inte säga verklighetsfrämmande. Kanske är han bara ett maffians rundningsmärke som de mer förslagna skurkarna manipulerar efter behag?

Södertälje onsdagen den 28 oktober 2015
Mikael Styrman

.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Rundningsmärke var ett bra uttryck!
Har du båt?
Sveriges riksbank och federal reserve är 4 ord 4 lögner.
Varken sveriges eller riksbank...
Varken federal eller reserve!
Som det mesta andra i dessa tider.

Mikael Styrman sa...

Har inte så mycket till båtar.
Men jag är ju Styrman.
Och kapten.

Anonym sa...

Mycket snack Styrman. Få konkreta exempel. Vilka är maffian? Vem drar iväg med pengarna?

Missförstå mig inte jag tror att det mycket väl kan vara som du skriver! Men det är samtidigt något luddigt över dina tankegångar. Kanske svårt att verkligen hitta belägg för dessa påståenden?

Därför är det så förvånande att du inte skingrar dimridåerna kring invandringsfrågan. Här pågår ju skeendet mitt framför våra näsor. Och vad jag vet finns det väl ingen som anklagar asylsökarna själva för att ta sig hit och söka en bättre framtid. Många sannolikt lurade av människosmugglare dessutom. Inte ens SD anklagar väl direkt invandrarna utan säger att detta kommer att bli en katastrof till följd av den förda politiken. Vilket ju är uppenbart för var och en som orkar ta del av statistiken, exempelvis över förvärvsfrekvens, utbildningsnivå, asylvolymer.

Du sprider något slags semi-kommunistisk idéer som säger att: bara vi gör oss av med den här lilla korrumperade gruppen (maffian / kapitalisterna? / sossarna?) som är upphov till allt ont i vårt samhälle så kommer alla problem att lösa sig. Men vilka är maffian och hur gör vi oss av med dem?

Och jag menar att det är osant. Även om du likviderade sossemaffian imorgon bitti skulle det återstå en jätteproblematik kring den invandring vi redan tagit emot helt utan handlingsplan eller analys. Till följd av faktorer som kan studeras statistiskt och helt fördomsfritt: demografiska faktorer, utbildningsnivå, förvärvsfrekvens, religionstillhörighet, sannolikhet att hamna i utanförskap och bidragsberoende och kriminalitet.

Anonym sa...

Vad tror du Mikael, är det inte dags för Norrland att bryta sig ur staten Sverige och bilda Nord-Sverige?...
Du skulle vara lämplig som kapten för det nya landet...eller kung...

Mikael Styrman sa...

Svar till ”Anonym”:

Finns mitt svar i nytt blogginlägg: ”Korruptionen alltings moder”.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Det var ju smickrande…

Men jag tror inte att Norrland skulle klara sig bättre utan Sverige.
Spåren förskräcker tycker jag. Norrbotten, som jag kan uttala mig om, hör till de mest korrumperade områdena i Sverige. Det är rena Sovjetunionen. Och vad är det för folk som kommer till makten där? Det är ju skräpfolk som Anders Sundström och Sven-Erik Bucht. De hör ju till de värsta i landet och Norrbottens folkmängd är ändå försumbar jämfört med resten av landet. De flesta av de största bedrägerierna i modern tid bär Anders Sundströms signum: Vattenfall, Northland, Folksam osv. Det skulle bli väldigt svårt att rensa upp i utan stöd från resten av landet som över lag är i något bättre skick.

Men, där det finns pengar, där finns det tjuvar. Och bekämpar man dem inte så tar de över.