tisdag 27 oktober 2015

Om det funnes någon rättvisa…

.
…i världen, då skulle det vara möjligt för de flyktingar och/eller immigranter - vad man än vill kalla dem - som nu kommer till Europa, att ställa hela västvärlden till svars, för falsk eller vilseledande marknadsföring. I åratal har man producerat dessa förhärligande filmer och TV-serier som för den okunnige utmålar livet i västvärlden som bara snäppet sämre än paradiset - nästan oavsett vilken religion man har.

Västvärlden har sedan i åratal, och i bästa fall stillatigande, åsett hur USA har fått alla, eller åtminstone nästan alla, offentliga institutioner att upphöra att fungera i land efter land, i Asien och Afrika och i Mellanöstern i synnerhet. I sämre fall har man, som Sverige, hjälpt till att trasa sönder länderna. Sedan har man utrustat och tränat psykopater och allehanda galningar som exempelvis IS. Så har man tagit ifrån människorna deras möjligheter att försörja sig och att freda sig. Man har även tvingat iväg dem från det som återstått av deras hem. När de väl har tvingats till flyktingläger har man strypt vatten- och livsmedelsransonerna och på det sättet tvingat iväg dem till Europa för att de över huvud taget ska ha någon chans att överleva. 

När de som mot alla odds ändå har överlevt den långa resan så äntligen är nära det förväntade paradiset så hamnar man i Lima. Människor från civilisationens vagga, från de kanske gynnsammaste klimat som finns för mänskligt liv och förstås ofta från det täta och livliga gytter som miljonstäder i Mellanöstern är, hamnar ungefär så långt in i skogen som det går att komma - i Lima med 398 invånare (År 2010 enl Wikipedia).

Det må vara att det inte är migrationsverket som utmålat livet i västvärlden som paradisiskt, men det går att förstå att de människor som kommer känner sig bedragna, svikna och lurade. De behöver inte vara kräsna för att tycka det. Det räcker att de inte tror att alla i västvärlden är lögnare.

Amerikanerna och för den delen även övriga västerlänningar silar mygg och sväljer kameler. I USA kan man inte sälja en motorsåg utan att det medföljer ett tjockt häfte med förmaningar som alldeles uppenbart förutsätter att amerikanen i gemen är helt imbecill. Exempelvis kan det stå att man inte ska sätta handen på sågkedjan medan den snurrar. Men drömfabrikens många skapelser typ Falcon Crest och Dallas och allt vad senare tiders filmer och serier kan tänkas heta, sänds till människor i bergsbyar med sedan sekler tillbaka närmast incestuös kultur med allt vad det innebär - helt utan upplysningar som förtydligar att de visar en fiktiv och förljugen verklighet som i bästa fall någon enstaka kan komma i åtnjutande av. Invandrare från Tredje Världen kan i bästa fall få plocka bomull, apelsiner och jordgubbar, näst intill utan lön, för att sedan genast skickas hem om det blir sämre tider. 

Att kalla det dubbelmoral är väl ett understatement? Resultatet kan i vilket fall som helst avläsas vid europeiska gränspassager och i svenska skogsbyar.

Södertälje tisdagen den 27 oktober 2015
Mikael Styrman

.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Västvärlden, Usa, drömfabriken, kärt barn har många namn...
Det handlar om djävulen själv i aktion.
Soros är en av dem för att bli övertydlig...

Ronnie Lundgren sa...

Mikael,
i dina bästa stunder - som här - är du mera klarsynt och skärpt än alla andra i Sverige verksamma krönikörer, kolumnister och kommentatorer. Det är bara att gratulera, buga och tacka!
Ronnie L