tisdag 20 oktober 2015

Verklighetsfrånvända lallare problemets skapare

.
Det är inte alls konstigt att kommunerna kläms mellan olika lagar som inte kan följas. Riksdagen har i många år ägnat sig åt att stifta orealistiska lagar som det inte har funnits, inte finns och inte kommer att finnas möjligheter att efterleva.

Det går inte att låta bli att förundra sig över hur verklighetsfrånvända våra förtroendevalda är. Jag råkade titta en stund på de desillusionerade moderaternas partimöte i helgen. Jag visste inte om jag skulle skratta, gråta eller rent av bli arg, när jag lyssnade på en del av de värsta dumheterna som hoppade ur munnen på talarna.

Uppgifterna går i sär om hur många som uppehåller sig i landet trots att beslut om avvisning föreligger. Jag har hört siffran 21.000 nämnas. På moderatstämman nämndes 16.000. Och så sades en sak till. Polisen kan i bästa fall skicka iväg 3.000 per år. Men det förutsätter nog att de inte gömmer sig. Om de gömmer sig blir det nära noll. Mot den bakgrunden är det nästan ointressant om det rätta värdet är 16.000, 21.000 eller något annat. Det är lika ouppnåeligt i alla fall. Och vad gjorde man åt saken på den ängsliga moderatstämman då? Jo, någon talare sa, nästan i förbigående att polisen måste bli bättre på att  skicka iväg dem som fått avslag på sina ansökningar om uppehållstillstånd. - Som om det nu skulle lösa problemet…

Det är nästan en bedrift att man har lyckats köra ned polisen duglighet så totalt.

En sak som man kan undra över är om alla de här tusentals människorna lever på statens hotell med helpension - helt gratis? Om det är på det viset, vilket jag förmodar, då behöver man inte förundra sig över att människor från alla håll i världen väller över våra gränser i tusental per vecka. Dumma vore de ju annars.

Det är med andra ord våra egna idioter vi har att tacka för migrationsproblematiken. Det är kanske mer Stefan Löfven, Fredrik Reinfeldt och companis fel än USA:s fel? Och pressens roll ska inte underskattas. Där har vi de riktiga omdömeslösa mördarna. Hade de inte piskat fram tårar och lösnummerförsäljning vid varje utvisning, skulle till och med en komplett oduglig poliskår ha fått iväg åtminstone några stycken. Och då skulle inte hjälplösa människor i tusental ha behövt stå och frysa i regnet med sina barn vid Kroatiens gräns inatt, utan både filtar och mat. 

Södertälje tisdagen den 20 oktober 2015
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: