tisdag 27 oktober 2015

Den godhjärtade dumhetens ångest

.
Ångesten i Malmö är så tät att den nästan går att ta på, genom TV och allt, när den godhjärtade dumhetens byråkrati ängsligt ska försöka komma till rätta med människor som nästan är lättledda och lutherska svenskars antipoder. De är sedan förmodligen urminnes tider experter på att utnyttja godhjärtade människor, stressa deras dåliga samveten och inte minst på att strunta i alla existerande regler för samlevnad och svina ned något kopiöst. Byråkratin i Malmö är utan tvekan, som andra kommunala byråkratier i landet, experter på att mala ned flitiga och rättrådiga svenskar, i den mänskliga gruskross som en väl utvecklad byråkrati innebär.

Men mot dessa olutherska levnadskonstnärer som hellre spelar fotboll eller sitter och tigger än arbetar, hellre svinar ned än har det rent och hellre skiter och parar sig mot betalning på kyrkogårdar förmår varken den kommunala eller den statliga byråkratin någonting. Inte ens tillsammans klarar dessa byråkratiska fascister sig mot dessa fridsamma underfundiga och av allt att döma även humoristiska levnadskonstnärer. Bara för att dessa människor inte bävar av skräck när myndigheterna hör av sig förvandlas byråkraternas ryggrader och knän till gelehallon, ansiktena blir högröda, halsarna hesa och rösterna darrar. Lagböckerna läses så bladen yr som höstlöv i höststormar på jakt efter hårklyverier i lagtexten som man kan gömma sig bakom för att slippa göra sitt jobb. Att möta människor som helt saknar respekt för auktoriteter i varje form försätter av allt att döma våra byråkrater i skräck.

De vanliga fascistvapnen fungerar inte mot människor som inte har fasta tillgångar som kan stjälas, lån som kan sägas upp och företag som kan tryckas i konkurs med lämpliga och väl tilltagna viten mot försumbara eller påhittade förseelser. Och som grädde på moset vaktar media som hökar efter varje tecken på rasism. Det värsta som en svensk idag kan beskyllas för. Bara för att de skiter och horar på kyrkogårdar kan man väl inte ta dem i hampan och skjutsa tillbaka dem till Balkan? Självfallet måste den konkursade före detta humanitära stormakten Sverige även ta på sig försörjningsansvaret för Europas alla romer. 

Det ska bli intressant att se vad det blir för slags förlossning i Malmö när det väl kommer igång. Det mesta talar väl för att hundratals romer, till att börja med, kommer att - i tysthet - framleva sina dagar på Malmös skattebetalares bekostnad i någon form. De är i så fall att betrakta som en förtrupp.

Men Malmös byråkrater borde i likhet med många bröder i de fascistiska strukturerna och korridorerna känna att tidpunkten närmar sig för när inte bara romerna tas i hampan och kastas ut. Många kommunala byråkrater, skattefascister, tjuvaktiga fogdar, korrumperade åklagare och fega eller inkompetenta domare kan så småningom få göra romerna sällskap på Balkan och leva på vad romerna eventuellt vill tigga ihop åt dem. Här gör de ju i alla fall ringa nytta. Och blir vi av med dem kanske det kan betyda en förstärkning på bägge håll? Balkantiggarna kan ha mycket att lära av svenska fascister om hur man lever gott på sina medmänniskor utan att göra någon nytta. Utifrån svenskt perspektiv kan det vara värt att betala Bulgarien och Rumänien en bra slant för att de ska ta emot dessa, vår motsvarighet till deras romer.

Södertälje tisdagen den 27 oktober 2015
Mikael Styrman

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Politiker måste tamejfan vara helt blåsta i huvudet...


http://www.expressen.se/ledare/eric-erfors/polisen-har-svikit-om-migrantlagret/