måndag 18 juli 2016

Erdogans kupp

.
Nu är vi inne på tredje dagen sedan Erdogans kupp i Turkiet. Fortfarande omnämns den i TV som  ”den misslyckade statskuppen”,”militärkuppen” och liknande. När vi nu börjar få lite perspektiv på händelsen och ser hur pusselbitarna passar i varandra, hur olika exceptionella åtgärder varit ordnade i förväg, hur massarresteringar sköljer över landet och drabbar människor som knappast kan ha varit inblandade i någon miniatyr-militärkupp och hur Erdogan piskar massorna med Hitler-inspirerad nationalistisk retorik, för att driva fram uppenbart olagliga övergrepp, kan det vara dags för svenska media att omnämna kuppen som vad den av det mesta att döma verkligen var: Erdogans kupp, med den iscensatta låtsaskuppen i inledningen.

Det kan vara lite jobbigt att tala klarspråk för svenska media eftersom Erdogan förväntas vara den parhäst till europeiska politiska drönare som ska stoppa massmigrationen från Mellanöstern och Asien till Europa, genom att vidta de kraftfullare åtgärder som europeiska politiker inte anser sig kunna använda själva, efter den skenheliga retorik som man i åratal matat oss med via propaganda-media.

Hur Erdogan förhåller sig till den sekulära staten och till folkmord vet vi redan tidigare. Vi har säkert inte sett det sista turkiska folkmordet under vår levnadstid. Frågan är bara vilka minoritetsgrupperingar som kommer att drabbas, hur och i vilken ordning?

Jag har tidigare jämfört ”den misslyckade statskuppen” med det av Hitler iscensatta polska angreppet mot Tyskland den 1 september 1939. Det går även att läsa in vissa likheter med ”De långa knivarnas natt” den 30 juni 1934 under vilken Hitler & Compani rensade ut och mördade konkurrenter från SA-trupperna. Historien upprepar sig, men det blir sällan eller aldrig exakt likadant som tidigare.

Falun måndagen den 18 juli 2016
Mikael Styrman
.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan inte annat än hålla med.

Som jag ser det....
Media nämner inget om militärens sedan Ataturks tid konstituerade skyldighet att ingripa mot islamister och dess försök att återupprätta det som liknar den tidigare Otomanska Teokratin. Där av den turkiska militärens tidigare så kallade statskupper som de benämnts här hemma i Absurdistan.
Nu senast hörde jag på SR nämnas om "kuppmakarna" - den turkiska polisens jakt på terroristerna, alltså jaga upp och nedkämpa de sekulära försvararna av ett shariafritt Turkiet.

Den senaste kuppen sannolikt riggad för att slutgiltigt bli av med resterande sekulära Kemalister inom rättsväsende och militär.

Hälsningar
PerH