måndag 25 juli 2016

Marchen in i molotovcocktail-samhället

.
Den gamle centerledaren Torbjörn Fälldin gick bort i förrgår. Igår blev han ihågkommen i media. En av många saker man minns honom för är hans uttalanden om att ingen taburett är så viktig för honom att han är beredd att leda marschen in i kärnkraftsamhället.

Hans oro för vad kärnkraften ska ställa till med var genuin och delas ännu av många. Det handlar om det olösta problemet med slutförvaring av avfallet men numera även om hotet från vanskötta svenska kärnkraftverk. Sedan Fälldins aktiva tid har fler hot dykt upp och identifierats vilka gör det svårare att rangordna hoten, exempelvis klimathotet.

Jag undrar vad Torbjörn Fälldin skulle sagt om dagens centerpartister som försöker ta täten i marschen in i molotovcocktail-samhället?

För några år sedan uppmärksammades att det gick bra, och med partiledningens acceptans, att bli moderat politiker genom att betala folk av okänd politisk uppfattning för att de skulle bli medlemmar i moderaterna och  rösta på mutkolven på nomineringsmöten.

Centern är inte så stora längre och verkar uppleva det som att man behöver något att profilera sig på och som drar röster. Man ägnar sig åt en tydlig flirt med nysvenskar och miljöpartister.

Ett tips till Annie Lööf och Centerpartiet kan väl vara att göra ungefär som moderaterna gjorde. Erbjud alla nysvenskar som blir centerpartister en gratis molotovcocktail och två fria handgranater. Svenska politiker älskar att krypa för USA. Varför inte förse välkomstpresenterna med texten ”Imported and Powered by Centerpartiet”?

Nya tider ger nya seder. Gårdagens politiska slogans kunde vara långa och komplicerade. Här ett förslag till en modern och twitteranpassad slogan till Centerpartiet:  - Boom!

Falun måndagen den 25 juli 2016
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: