fredag 15 juli 2016

Europeiska drönarnas Brexit-ångest

.
De europeiska politiska och byråkratiska drönarna - inte minst de svenska - har drabbats av svår ångest till följd av att den brittiska folkomröstningen resulterade i att Brexit-linjen vann.

Varför sådan ångest om man tror att det ska gå så illa för Storbritannien som svenska propagandaorgan torgför?

Orsaken är naturligtvis att man egentligen är övertygade om att det kommer att gå mycket bättre för Storbritannien utanför EU - med sedvanliga samarbetsavtal - än i EU. Det handlar inte uteslutande om ekonomi. Ännu viktigare är att Storbritannien håller på att vrida sig ur EU:s stolliga migrationspolitik. Den fria rörligheten är en annan viktig fråga. En strålande idé i en stabil värld. Men en helt hopplös tanke med det kaos som USA:s och EU:s politik i arabvärlden resulterat i. Sannolikt en för stor tugga för EU-etablissemanget att svälja.

Det är en sak att ha en stollig migrationspolitik om den delas av alla. Då finns inget alternativ att jämföra med. Inkompetenta, överavlönade och ansvarslösa EU-politiker som inte vågar göra sitt jobb på grund av risken för en indignationsstorm i media, kan skylla på att katastrofen var oundviklig - ett verk av en naturlag och något som inte skulle gått att ändra på. Med ett Storbritannien utanför EU, fritt att utforma sin egen migrationspolitik, kommer europeiska politikers storverk i en annan dager.

Inte minst Finland, som drabbats hårt av Euromedlemskap och EU:s USA-styrda Rysslandspolitik, har stor anledning att följa utvecklingen i Storbritannien noggrant. Euro-medlemskapet har resulterat i höjd prisnivå och betydande exportsvårigheter - inte minst för finsk jordbruks- och livsmedelsindustri. Det finns tecken som tyder på att det är lätt för europeiska politiker att besluta om att Finland ska hålla en väpnad gräns mot Ryssland - enligt koreansk modell. En politik som om något går fel lätt resulterar i att nästa europeiska krig utkämpas på finsk mark. Det är en utveckling som kan innebära slutet för Finland som självständig stat och som Finland kan ha svårt för att värja sig för inom EU.

EU:s politiker, i händerna på det migrationsindustriella komplexet kommer av allt att döma att fortsätta skapa utanförskap och NoGo-zoner runt om i Europa. Fri invandring av människor som till stor del är grova kriminella och som i åratal - decennier, ibland generationer - levt med terrordåd som en del av vardagen - som ett sätt att leva - kommer sannolikt att migrera arabvärldens terrorvardag till Europa.

Det blir intressant att se om Storbritannien kan undvika att gå i samma fälla som EU. Befolkningen har åtminstone röstat för att göra ett försök. Åtminstone kommer de att slippa betala för drönarna i Bryssel och Strasbourg även om drönarna själva högljutt påstår att britterna minsann ska föda dem ändå.

Falun fredagen den 15 juli 2016
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: