fredag 15 juli 2016

Justitieministrarna och Ebbe Carlsson-typerna

.
Det är inget unikt som sker nu när justitieminister Morgan Johansson försvarar rikspolischefen Dan Eliassons rätt att vara politruk i första rummet och ämbetsman i andra rummet - i bästa fall.

Nationalsocialdemokraterna i allmänhet, och deras justitieministrar i synnerhet har något av en tradition som innebär att de gör bort sig själva för att försvara sina fixare. Det gäller även när fixarna har dunkelt omdöme, kanske framför allt när de är skummisar. Det är ju något av den nationalsocialdemokratiska fixarens roll - att göra det där lite ljusskygga, så att inte politikerna behöver smutsa sina händer synligt.

Tankarna går osökt till Anna-Greta Lejon. Hon var också justitieminister och Ebbe Carlsson var en gränslös fixare utan moraliska betänkligheter. Även den gången lekte nationalsocialdemokraterna poliser. Anna-Greta Lejon skrev ett rekommendationsbrev för att hjälpa Ebbe att smuggla in olaglig utrustning, med vars hjälp man skulle kränka medborgarnas integritet. Hon fick avgå. Morgan Johansson är ute klafsar i samma träskmarker och visar prov på utomordentligt dåligt omdöme genom att försvara en rikspolischef som tycks tro att han är Gestapo-chef. Kommer även Morgan Johansson att tvingas avgå eller har nationalsocialdemokratin nu sjunkit så djupt att man inte längre inser det omdömeslösa i hans agerande?

Nog påminner det lite om Mona Sahlins falska intyg till den ”före detta livvakten” för någon månad sedan. Han som hade lyxbilar och inkomster från Gud vet vilken sorts verksamhet, men ingen ”vit” inkomst och därför inte kunde köpa bostad i Saltsjöbaden. Nu har väl ingen tänkt tanken att göra henne till justitieminister även om hon säkert själv tycker att hon är idealisk. Fast vem vet? Om nationalsocialdemokratin letar sig ut ur de kriminella dimmorna kanske Mona Sahlin efterträder Morgan Johansson som justitieminister? Ingvar Carlsson kan skriva rekommendationsbrev åt Mona Sahlin.

Vilka utredningsåtgärder har rikspolischefen Dan Eliasson vidtagit för att reda ut härvan med den ”före detta livvaktens” affärer? Om några? Eller är han kanske inte alls rikspolischef utan bara politruk?

Falun fredagen den 15 juli 2016
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: