torsdag 14 juli 2016

Olympiatruppen - nu helt prestationsoberoende

.
Nu har även IOK fullt ut anammat den mygelkultur som sedan länge präglar den svenska offentliga verksamheten. Inte så konstigt kanske eftersom idrotten allt som oftast står med tiggarkoppen under kranen - trots all kommersiell och dopingdrivande finansiering.

Numera blir man uttagen till den olympiska truppen oberoende av vilka resultat man presterar. Viktigare än resultat i modern tid är goda relationer till AB Släkt och Vänner. Eller är det kanske lång och trogen tjänst som premieras? Det är åtminstone inte möjligheterna att prestera.

Med småbarnsidrott är det i allra högsta grad rimligt att alla ska få vara med, oavsett resultat. Men i fråga om elitidrott är det lika rimligt att det är prestationer som räknas.

IOK:s nya uttagspolicy speglar det svenska samhällets förfall som nu resulterat i att ingen - absolut ingen - behöver leverera någonting i den svenska offentliga verksamheten.

Övriga länder deltar för att vinna, medan Sverige skickar halta, lytta och krymplingar för att på arenan skutta runt lite grand på måfå, som gällde det deltagande i ett handikapp-OS. Även de som inte har någon möjlighet att åstadkomma någonting ska det, på grund av någon sorts missriktad jämlikhetstanke, brännas pengar på, för att man ska låtsas att man har lika god vinstchans vare sig man har två ben, ett ben eller inga ben alls. Resultatet blir ungefär som när det någon gång kommer någon skidåkare från Afrika eller liknande, som en kul grej. I enstaka fall och med rätt framtoning är det underhållning för publiken. Men med den svenska modellen innebär det bara att man lurar publiken som kommer för att se topprestationer, men istället möts av till topprestationer kamouflerat lallande. Men det kanske är så, att när Sverige på grund av det nyss nämnda allt överskuggande samhällsproblemet inte kan prestera någonting i OS döljer man det och tar avstånd från tävlingstanken genom att göra pajaskonster av hela deltagandet.

Inte roligt för de många duktiga och energiskt tränande ungdomar som är på väg upp att se hur platserna i olympiatruppen delas ut mygelvägen - för lång och trogen tjänst.

Falun torsdagen den 14 juli 2016
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: