söndag 22 januari 2012

Åk till Finland

.
Just ikväll utspelar sig två storartade politiska skådespel i TV.

Riksdagshuset på Helgeandsholmen i Stockholm

I Sverige springer ett lamslaget socialdemokratiskt verkställande utskott tafatt omkring som yra höns och vet inte vad de ska ta sig till. Många vill mygla om makten i vanlig ordning. Andra vill ha en öppen demokratisk process som folket kan ha full insyn i. Men ingen verkar veta hur det ska gå till. Det är inte så konstigt. Ingen av dem har varit med om det, partinamnet till trots. De är istället vana vid kotterier i det fördolda. Sedan vid att någon pekar med hela handen på vem man ska välja. Och Gud nåde den som sedan röstar efter eget huvud. Denne blir mobbad och förföljd och fullständigt skoningslöst uttryckt ur både politik och parti.

Presidentpalatset i Helsingfors

I Finland väljer folket sin president i direkta personval. Ingen blev president i första omgången idag. Sauli Niinistö (Kok) som fick överlägset mest röster går vidare till en avgörande andra omgång. Vidare går även De Grönas representant Pekka Haavisto. Folket avgör i andra omgången vem som blir president, om två veckor. Även då i direkta val.

Eftersom de svenska socialdemokraterna är så okunniga om grundläggande demokratiska metoder kan jag rekommendera ett studiebesök i Finland. Kanske kan då (S) lämna sin odemokratiska mobbarkultur bakom sig och istället bli ett lyhört demokratiskt oppositionsparti, som kan verka för att direkta personval införs i Sverige, istället för vårt odemokratiska partivals- och listsystem. Det är en fråga som man kan komma tillbaka till makten med.

Och de kan gärna ta med sig ledande företrädare för allianspartierna. De behöver också demokratisk skolning eftersom de har gjort socialdemokratins mobbarkultur till sin.



Övertorneå den 22 januari 2012
Mikael Styrman
.

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis Mikke!
Läste i Kuriren att Ekfors inte kan begäras i konkurs, hoppas att dom börjar granska myndigheterna och deras anställda som konspirerat mot dig och dina bolag, Lahti på Kuriren måste ha spytt galla när han var tvungen att skriva ang avfärdandet av konkurshotet mot Ekfors Kraft.