torsdag 26 januari 2012

Vem är Sven-Erik Österberg?

.



Under rapporteringen om socialdemokratins dödskamp har framkommit att socialdemokrater i åtminstone Kalmar län lämnar partiet på grund av de konspirationer mot Juholt som man menar att Sven-Erik Österberg ägnat sig åt.

Flera media har idag rapporterat om att Österberg bestrider att han konspirerat. Det är inte hans stil säger han. Att Västmanlands partidistrikt, som han är ordförande i, förklarade sig sakna förtroende för Juholt under verkställande utskottets sittande möte svär Österberg sig således fri från.

Detta rapporterade flera media om, men under dagen svängde rapporteringen delvis. Åtminstone i SvD försvann artikeln. Varför? Fick inte Österberg försvara sig?  Eller fick inte anklagelsen framföras?

I Västmanland ligger även Västerås där Mälarenergi har sitt säte. Förra året, genast efter valet, slog den politiska nomenklaturan till mot Ekfors-bolagen. För att kunna genomföra sin nazi-inspirerade stöld av bolagen gällde det att snabba på. Ärendet förhalades över valet och sedan slog saxen igen. Nu skulle Ekfors slås ihjäl och värdena stjälas i god tid innan nästa val.

När Ekfors Kraft sattes under tvångsförvaltning samordnades detta med en attack mot Ekfors Energi. I tvångsförvaltarens uppdrag från Energimarknadsinspektionen ingick att se till att inte Energibolagets kunder betalade räkningarna. Åtminstone inte till Ekfors Energi.

Det var naturligtvis helt olagligt. Han hade inte att skaffa med vare sig fakturor eller betalningar. På det sättet lyckades man dock störa Ekfors Energis kapitalflöde och göra det möjligt för åldringsvårdsmarodören Peter Roslund i Piteå och hans tjuvar att rulla in i Tornedalen.

Och nu ligger den kriminella tvångsförvaltaren ännu mer än ett år senare på fem miljoner kronor som tillhör Ekfors Energi men som man inte betalar till Ekfors Energi utan söker efter någon godtycklig mottagare till.

Men vad var det som gjorde att Mälarenergi, på uppdrag av sin politikerstyrelse, sade upp balansansvaret för Ekfors Energi redan efter några dagar? Vilken roll spelade ordföranden i socialdemokraternas västmanlandsdistrikt i socialiseringen av Ekfors? Ligger det sanning i ryktena om att han spelat under täcket med sin psykopatiske namne från Haparanda som länge försökt ta över företaget?

Om det gör det kommer han att ställas till svars för grova svindlerier uppgående till åtminstone tiotals miljoner kronor, som man på nämnda sätt roffat åt sig från ett privatägt samhällsnyttigt småföretag. Ett av få elföretag som fungerar och som inte betalar mutor till socialdemokratiska politiker. Inte till andra heller för den delen. Vill det sig illa kan skadeståndskraven, beroende på den fortsatta utvecklingen av justitiemorden komma att handla om hundratal miljoner kronor.

Är det så förnyelsen av den sönderfallande socialdemokratin ska gå till? Genom att utse en konspirerande och intrigerande och möjligen även gravt tjuvaktig partiordförande, känd för grova stölder och svindlerier? Vars första åtgärd blir att försvara sig mot anklagelsen att ha deltagit i stölden av Ekfors-bolagen? Är det den förnyelse som socialdemokratin behöver? Är partiets ambition i så fall bara att i framtiden appellera till skurkar? Finns det då inga hederliga socialdemokrater som man kan vända sig till?

Vad är Sven-Erik Österberg för en juvel egentligen?



I verkställande utskottet sitter även AMF-skurken Wanja Lundby-Wedin som efter att ha sänkt LO lever livets goda dagar.

Är Wanja och Sven-Erik representativa för dagens socialdemokrati och dess verkställande utskott?

Finns det i så fall ingen plats i världen för en hederlig människa som vill vara socialdemokrat och inte vill föda skurkar?

Övertorneå den 25 januari 2012
Mikael Styrman
.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Enligt Lena Holfve så klarar inte Österberg en granskning på grund av sin käring.
http://www.radda-sverige.nu/osterberg-klarar-inte-en-granskning/
Rune

Anonym sa...

hej hur många läsare följer din blogg micke?
kan inte expressen lr ab följa upp
de här påståendena, du skulle få sympati från hela befolkningen...
di lr e24 mfl.?

Anonym sa...

Problemet är ju att du är inteligentare än de flesta. Sådana ska rensas åt sidan.
SD

Anonym sa...

Det finns tydligen bara kriminella och nazister i din lilla värld!!

Anonym sa...

Svårt att bli trovärdig o mutkolv och allmän skurkaktighet när det gäller Stefan Löfven? Blir svårt för dig att hitta sambandet mellan Ekfors och honom, eller?

Mikael Styrman sa...

Svar till Rune:

Jag följde länken och läste. Det var ju underhållande. Sven-Erik Österberg stämmer av allt att döma bra överens med de sossepampar som jag känner. Driven av avundsjuka och missunnsamhet. En regelrätt tvillingsjäl till Sven-Erik Bucht och Kurt A Larsson här uppe i obygden. Av allt att döma en bufflig översittare som åker runt och skrämmer och trakasserar folk och utnyttjar dem för egna syften.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Det är nog inte riktigt rumsrent i alla journalistkretsar att medge att man läser min blogg, men många gör det. Och hämtar inspiration. Men därifrån till att vilja, våga eller få tillåtelse att skriva om ärendet är det förstås en bit. Så småningom kommer det ju fram, om inte annat så med mun-mot-mun-metoden vad som hänt. För journalisterna är problemet att veta när man ska byta fot. Byter man för tidigt kan det gå illa. Byter man för sent blir man ensam sittande med Stasi-struten på huvudet.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Nej, riktigt så illa är det väl inte i min lilla värld. Men jag klarar att se de ganska tydliga likheter som finns mellan våra förbrytare och det dom gör samt andra förbrytare i en annan tid eller på en annan plats och deras gärningar. Och jag tycker inte att man behöver vänta på katastrofen när rättsrötan alldeles tydligt breder ut sig. Jag tror på att agera tidigare.

Hur ser det ut i Din stora värld?
Bara sagor, rosenängar, goda féer och godtrogna kallocainberusade nollor?

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Varför vill Du hitta en koppling till Löfvén? Han är väl inte inblandad, eller?

Även jag har följt rapporteringen i dag. Det är inte att ta miste på glädjen i sosse-eliten över att det gick att hitta en sosse som uppfattas som hederlig. ”Han är ren som snö” sa till och med Veronica Palm i vild förtjusning på SVT:s Text-TV sid 109. Och det går väl att förstå förtjusningen eftersom hela eliten hade gett upp hoppet om att det skulle finnas en enda hederlig människa ibland dem, som dessutom var beredd att dra lasset.

Själv uppfattar jag Stefan Löfvén som en rejäl och rättskaffens person och hoppas att han verkligen är det. Om han är det så bådar det inte gott för Din sort som har skrivit den här kommentaren. Ska en genomkorrumperad socialdemokrati under fritt fall kunna räddas har han mycket att göra. För det räcker inte med en partiledare med hederlig framtoning bland en massa skurkar.

Jag önskar Stefan Löfvén all lycka och framgång på sitt nya uppdrag. Om han är det han verkar vara kommer det kanske att ordna upp sig för socialdemokratiska partiet - dock inte nödvändigtvis för den kriminella partieliten. Går det bra för Löfvén går det också bra för mig, Ekfors och andra småföretagare som plundrats och förföljts av en kriminell partielit som nyttjat partiets maktposition till att roffa åt sig och förstöra för andra.

Jennie sa...

Hur kan du länka ihop Stefan Löfven med dina påståenden om mutor och bestickning som du påstår finns överallt? Här måste även du inse att du inte blir trovärdig om du framhärdar att alla är mutkolvar.

Mikael Styrman sa...

Svar till Jennie:

Vad är det för fel på Dig?
Är Du inte läskunnig?
Försöker Du manipulera läsarna avsiktligt?

Anonym sa...

Är det någon som försöker manipulera läsarna så är det du!!!!!!!!!!

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

...sa den anonyma sanningssägaren, med de många pseudonymerna, som inte fått lära sig att stå för någonting. Som kan läsa den förljugna och tillrättalagda versionen i snart sagt alla media men ändå inte är vare sig lugnad eller nöjd. Som ändå blir livrädd eftersom sanningen bakom potemkinkulissernas friserade lögner kan läsas på internet.