torsdag 5 januari 2012

Slavarnas konformism

.
Jag får ibland enstaka hätska påhopp som går ut på att jag ”ska minsann också underkasta mig precis som de gjort”. Det sker i länstidningarna, bland de anonyma kommentarerna. Det kommer också in enstaka sådana, alltid anonyma till min blogg. Jag släpper sällan fram dem.

Eftersom de alltid är anonyma går det inte att veta om de är skrivna av en kuvad människa, en riktig slav, vars liv skulle bli lättare att leva om jag också lät förslava mig. De kan ju också vara, och är säkert också ofta, skrivna av översittare som vill manipulera och härska över andra.

En speciell sådan typ av manipulativa kommentarer är de som utger sig för att vara bosatta i bygden men som egentligen sitter i Stockholm på partikanslier, verk och departement och låtas vara tornedalningar.

Bland de löjligaste är den som känner till att det finns ett gatukök här som heter Rogers och som i sin strävan att ge sina anonyma kommentarer trovärdighet förankrar det genom att flika in något om Rogers i kommentarerna. Som om vi inte hade annat att göra i Övertorneå än att sitta där och häcka.

Där sitter mest socialister och spelar bort de skärvor av livsinkomsten som inte brottslingarna i staten roffat åt sig. Och de spelar bort pengarna på statens lotteri - vad annars?


Min inställning i den här viktiga principfrågan är klar. Jag vill inte hindra någon som prompt vill vara slav från att vara det. Men jag tänker själv inte vara slav åt brottslingar.



Jag är beredd att följa och respektera alla moraliska lagar i Sverige. Och har alltid gjort det. Däremot accepterar jag inte att vi har en lag för att det sedan ska komma den ena efter den andra brottslingen och hävda att det ändå är något annat som gäller.

Vi ska leva efter den lag som finns i Sverige. Men det finns utrymme till förbättringar. Exempelvis bör vi se till att politiker som stiftar omoraliska lagar kan åtalas och straffas. Jag tänker då närmast på lagen om tvångsförvaltning av elnät som bara är skriven för att stjäla vårt företag. En mycket tydligt kriminell lagstiftning med nazistiska förtecken. De som röstat igenom den bör naturligtvis svara för sina handlingar. Och då räcker det inte att säga att inpiskaren sa åt oss. Enligt svensk lag är de inte valda till riksdagen vare sig av inpiskaren eller av partiledaren utan av folket. Och de svarar också inför folket.

Har man lyft ersättningen från folket men inte fullgjort uppdraget utan dansat efter inpiskarens eller partiledarens piska - då är man en tjuv och bedragare - hur mycket riksdagsman man än är.

Övertorneå den 5 januari 2012
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Stoppa smot och heja HV sa...

Du skulle mycket väl kunna foga till din artikel förordningen om "Icke koncessionspliktiga nät" som förändrades över en natt för att möjliggöra anslutning av vissa vägbelsyningar. Men det är ju bara vi elidioter som förstår. Men visst var det underligt att en förordning ändras så snabbt utan föregående remissvända eller andra förberedelser. Ministerstyre??

Mikael Styrman sa...

Svar till Stoppa smot och heja HV:

Bra kommentar - se mitt svar i egen blog med rubriken ”Flickorna i Paris”