tisdag 3 januari 2012

Stängseldragning en potentiell framtida högriskbransch?

.
Svar till Jan Lillieskölds kommentar till bloggen ”Förbrytarstaten har ändrat taktik”.

Man skulle kunna tro att Bodström sitter kvar
Det kommer säkert att behövas hjälp. Och det kommer nog lika säkert att finnas hjälp.
Din kommentar gav inspirationen vingar så jag spånade vidare på ämnet:

Ett problem som man redan nu kan förutse är: hur hantera Tjänstemannapartiets och den politiska maktelitens infiltratörer?

Med tanke på hur deras resurser hela tiden förstärks och hur tafatt styrningen brukar vara finns det ju risk för att hela stängseldragningens organisation ganska snart kan bestå av en majoritet av infiltratörer.

Hur skydda stängseldragningen från infiltration utan att det resulterar i ineffektiv stängseldragning?
Eller annorlunda uttryckt: Hur nyttiggöra sig infiltratörerna utan att drabbas av deras nackdelar i form av informationsläckage till nomenklaturan?

En viktig följdfråga är: hur hålla sig under radartäckning för signalspaning, buggning etc och ändå få något gjort?

Den svenska nomenklaturan är ju sådana baddare på att organisera sig, eller rättare sagt överorganisera sig, att hela stängseldragningen riskerar att gå under i sammanträden, konfererenser och procedurfrågor m.m. om de får in den minsta lilla fot i organisationen. :-D

Svårt det här med terminologi. På Hans Holmér, Ebbe Carlsson och Anna-Greta Lejons tid behövde de bara bekymra sig om bröllop - särskilt kurdiska sådana. Och nu kanske de måste programmera om datorerna så att de spanar på stängseldragare också. Och det är väl lätt att räkna ut att Transportstyrelsen och dess personal snart kommer att vara hemsökta av buggare i alla skrymslen. Ja, det måste vara ett elände att ha ett jobb där man hela tiden ska hålla på och nosa i folks sovrum.

Men Carl Bildt, den amerikanska administrationens sändebud i Sverige, kanske kan fixa fram lite amerikanska drönare? De skjuter ju redan framgångsrikt mot bröllop över snart sagt hela Asien. Snart skjuter de väl på svenska stängseldragare också? Och om inte de har råd att hjälpa till, så har ju två drönare, hittills, fallit ned på Iransk mark. Så snart kanske Iranska drönare skjuter på amerikanska terrorister på bröllop var som helst i USA - och på svenska stängseldragare.

Det blir i så fall väldigt kostsamt i USA som behöver dra ned på militärutgifterna. Deras försvar är uppbyggt kring att de skyddas av Atlanten och Stilla Havet. Nine-eleven eller World Trade Center-attentatet tog 2.996 döda. Det motsvarar ungefär en tiondel av antalet döda varje år i vapenrelaterade brott i USA.  Drivna av skräcken och möjligheterna som detta öppnade dörren till lyckades de köra sin ekonomi i botten och ödelägga rättssäkerheten i nästan hela världen. Vad skulle man kunna förvänta sig att ett par Iranska drönare över några amerikanska terroristbröllop skulle ställa till med? Vad skulle kostnaden vara för att bygga upp ett fungerande drönarförsvar över USA? Hisnande perspektiv. 

Ett problem med detta i tider av det amerikanska militärindustriella komplexets nyinledda ”kris” med Iran kan möjligen vara, att det ansamlas journalister i Hammarby-kanalen och Krigsmaterialinspektörer i tunnelbanan. Men det får väl polis och åklagare sköta med sedvanlig effektivitet. Undrar om det fortfarande går hem att det är Stasis fel? Svenska media får vässa sina pennor och så får vi hoppas på det bästa.

Bemannad "drönare" av äldre typ
Kanske Svarta Korsets och Finansinspektionens Bengt Westerberg kan se till att det startas en insamling för att bekämpa Stasi? Med lite traditionellt mediastöd skulle folket snart kunna bibringas uppfattningen att Stasi är på stark tillväxt i landet? Dags för en extra skottsäker ruta i Säpo-kontoren för att skydda från oönskat stänk från något närliggande bröllop? Vid vanliga bröllop finns ju ingen säkerhetskontroll så på sådana kan ju finnas hur farliga vätskor som helst. Ett alternativ kan ju möjligen för riksdagen vara, att besluta om obligatorisk säkerhetskontroll i samband med bröllop, vid kyrkor, rådhus och festlokaler. Det är förstås ett oskick att bröllop kan hållas snart sagt var som helst i landet utan att våra myndigheter getts möjlighet att granska säkerheten och utforma regler och bestämmelser för bröllopens avhållande.

Övertorneå den 3 januari 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: