lördag 7 januari 2012

Bankernas Hasardspel




Jag ser i Svenskan idag att Västeuropas korrumperade skräpbanker har expanderat sitt skattesubventionerade och ansvarsbefriade hasardspel till Östeuropa också - naturligtvis. Det är ju säkert det bästa sättet att ödelägga även Östeuropas bankväsende och ekonomi. Allt för att försvara de korrumperades dogm att bankväsendet inte får fallera.

Ändå vet vi ju alla - de också - att enda sättet att nå fram till ett friskt bankväsende är att det bankväsende som ägnar sig åt ”moral hazard” städas bort genom att tillåtas fallera.

Antingen får det korrupta bankväsendet fallera eller så tvingar vi de friska delarna av bankväsendet att konkurreras ut av de sjuka och så småningom drar det med sig oss alla ned i en djup ekonomisk avgrund.

Det finns nämligen ingen gräns vid vilken statsunderstödda banker självmant kommer fram till att ”grabbar, nu slutar vi med det här”.  Det är knappast möjligt för politiker heller att klara av att dra den gränsen. Frågan är självreglerande. Det ekonomiska sammanbrottet efter vilket inga statssubventioner är möjliga är gränsen. Och allt det vi ser nu av spel för kulisserna i form av politiska "räddningsaktioner" är förmodligen bara en transportsträcka fram mot sammanbrottet.




Övertorneå den 7 januari 2012
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Läs om fractional reserve banking sa...

Penningmängden måste öka konstant.

Anonym sa...

http://revolutionarypolitics.tv/video/viewVideo.php?video_id=17225&title=how-the-banks-came-to-own-america