måndag 2 januari 2012

Förbrytarstaten har ändrat taktik

.



Svar till Ulfs kommentar till bloggen ”Gör inte som jag gör...”.

Du är absolut på rätt spår Ulf. Vi har under lång tid, inte varje år, men sammantaget under lång tid, vi talar om decennier, varit utsatta för systematiska trakasserier som innebär, att man alltid slår till inför stora helger, före jul, före påsk, före Valborg osv. Det är delgivningsmän i floder, konkursansökningar, ofta illa underbyggda sådana, husrannsakningar, exekutiva auktioner, påhittade skattebeslut, brottsprovokationer, förelägganden om de märkligaste ting.

Syftena är flera. Ett är naturligtvis att förfölja oss, men minst lika viktigt är syftet att dels skrämma andra och dels göra det möjligt för alla utsugna stackare som blir bestulna på hela sin livsinkomst att finna tröst och skadeglädje i att det i alla fall finns någon som har det ännu jävligare, fast säkert inte tillräckligt jävligt för att tillfredsställa dem. Det samordnas som regel med i förväg planerade och producerade massmediala attacker. Det kan vara påhittade och vinklade prisjämförelser i syfte att misskreditera oss som det exempelvis var ett år dagen före julafton.

Förr bemödade man sig från statens sida för att det skulle se hederligt ut. Förmodligen var man rädd för att få skulden, bli åtalad och få sparken ifall det skulle gå åt helvete. Förr var det ju så i staten att höjdarna klarade sig alltid medan fotfolket åtminstone upplevde att de riskerade bli kanonmat. Numera bryr man sig inte så mycket om att det ska se hederligt ut. Man vet att det är lättare för kamelen att komma igenom nålens öga än det är för en kriminell svensk statstjänsteman att bli åtalad och straffad - i stort sett oavsett nivå. Troligen beror det på att förfallet, den uteblivna servicen, sjukvård och åldringsvård i förfall, nedlagda skolor, sämre bidrag och förmåner samt högre skatter trots allt detta, gör att det jäser bland allmänheten. Allt fler undandrar sig skatt. Den som är tillräckligt stor företagare är skattefri och får göra hur han vill. Övriga är slavar. Allt flera jobbar utan att betala skatt eller ställer om till ett anspråkslösare leverne. Sliter mycket mindre, betalar mycket mindre skatt men har nästan samma levnadsstandard. Ja, högre om man jobbar lite svart eller jagar, fiskar, plockar bär och svamp. Det gör att skattebasen minskar snabbt och parasiterna får allt friare tyglar för att dra in till sina egna rikliga förmåner.

Statens beteende gentemot medborgarna har i mycket ändrat karaktär under alliansregeringen. Förändringen hade inletts före alliansregeringens tid. Men det är märkligt att det har gått så fort utför efter dess tillträde. Den troliga anledningen behöver jag inte tjata om nu. Det är framfört många gånger och är nog bekant för de flesta som har något innanför pannbenet. Inflytelserika kretsar med plats vid köttgrytorna vill knuffa katastrofen framför sig ett tag till och kunna sko sig ännu en stund. Det har därför blivit viktigare än tidigare att skrämma medborgarna till tystnad och lydnad. Och de tror att alla svenskar är menlösa fån som tar mössan i hand och bockar...

Det värsta jag sett hittills är det som pågår nu. Staten tvångsförvaltar mitt företag, tar alla inkomster under hittills 15 månader, tar all min skog, lägger död hand på den, sätter ut allt till försäljning samtidigt. Annonserar försäljningen just före jul - naturligtvis - med försäljning 11 januari - allt för att pressa ned priserna i botten och ruinera mig. Mellan annons och försäljning är det julhelg, nyårshelg och trettonhelg men nästan inga arbetsdagar. Alla är på semester, de kapitalstarka är utomlands. Att påstå att det är kriminella gangstermetoder är att uttrycka sig djupt nedsättande och kränkande om gangsters. Men det är svenska staten som gör det, under en till namnet och enligt egen utsaga företagsvänlig borgerlig regering. Eller, de är väl inte så noga med att påstå sig vara borgerliga längre. Inte behöver man göra sig några föreställningar om att staten är till för att värna medborgarna eller om att landet har någonting som ens påminner om ett rättsväsende...

Det säger mycket om tillståndet i riket för den som vågar använda sina ögon till att se med.

Jag ska skriva en serie bloggar om hur de här företrädesvis S-, C- och M-märkta svinen har burit sig åt mot mig och min familj i över 25 års tid. Samlingsrubriken blir ”Att stjäla ett liv”. Jag skulle ha skrivit första delen idag men annat kom emellan - nytt försök imorgon.

Övertorneå den 2 januari 2012
Mikael Styrman
.

6 kommentarer:

Jan Lilliesköld sa...

Hej Mikael!
Har följt din blogg sedan start 2007,
läst varenda inlägg o kommentar med fascination men aldrig kommenterat tidigare. Jag vet att detta sagts tidigare men jag säger det igen, SKRIV EN BOK och för allt i världen,
sluta inte blogga
Ge inte upp hoppet på förändring.
Jan Lilliesköld

Mikael Styrman sa...

Svar till Jan Lilliesköld:

Det kan nog bli en bok så småningom och i den kan man ju ta sig tid att ställa upp saker och ting så att det blir pedagogiskt och begripligt. Och det skulle nog behövas eftersom vi hela tiden har emot oss en omfattande förtalsapparat, både medial och via mun-mot-mun-metoden som ägnar sig åt att sprida rökridåer och desinformation.

Men det är ofrånkomligt att en bok inte kan ha så stor betydelse för det pågående skeendet. Snarare begränsa sig till att i efterhand berätta om vad det var som egentligen hände. Då är ju bloggen intressantare just nu.

Vi är nu framme vid en situation där ett ganska tydligt Gudssyndrom slagit rot hos våra politiker och högre tjänstemän. De respekterar inte längre sina väljare och medmänniskor utan tycker att de av Gud Fader fått att bestämma om den ena eller den andra har rätt att bedriva sin verksamhet och behålla sin egendom eller inte. De tycker också att de har ”rätt” att använda statens tvångsmedel för att plundra människor som inte har partibok.

Och det har de inte rätt att bestämma om, menar jag. De har fått i förtroende att sköta staten åt oss och se till att viktiga gemensamma samhällsfunktioner tillhandahålls. Det gör de inte. Istället använder de statens resurser för att, åtminstone i vissa fall, berika sig själva och i de flesta fall skada oss andra.

Det här kommer inte att ta slut av sig själv. Det kommer bara att ta slut om vi sätter stopp för det. Om vi inte vill leva i ett samhälle där våra barn och barnbarn när som helst kan förlora sin egendom för att en partipolitiskt verksam psykopat vill ta över den, då är det dags att se till att sätta stopp för det som pågår nu.

Jag är mycket lite benägen att ge upp hoppet om förändring, tror jag. Men jag inser att den förändringen inte kommer att dimpa ned som en skänk från högre makter. Vi måste själva se till att sätta stoppa för brottslingarna och sanera vårt samhälle. Så som har skett i andra länder när staten har tagits över av brottslingar och blivit allt för korrumperad.

Det pågår en sådan process i arabländerna. Vi vet inte ännu vart den tar vägen. Vi har sett det hända i Polen, Östtyskland, Tjeckien med flera länder. Det börjar vara Sveriges tur. Det borde inte behöva gå så långt som till gaskammare den här gången innan förnuftet väcks till liv.

Det finns naturligtvis många i landet som är invaggade i sagoskimmer och som inte begriper vad som pågår. Men det finns också många kloka människor i landet som egentligen bara behöver komma över tröskeln för att förstå, att detta onda inte går att gömma sig för. Att det inte räcker med att ducka och låta det blåsa förbi. Det handlar om mitt företag idag, om Ditt imorgon och Dina barns i övermorgon.

Jag tänker då inte låta det där skräpfolket hållas utan jag ska göra mitt för att sätta stopp för det här. Om det så innebär att jag personligen måste vända upp- och ned på dem, slå ned dem i marken och använda dem till stängselstolpar. Nu får det banne mig räcka med den här statsapparatens tjuverier och rättsövergrepp!

Och en sak måste vi alla komma ihåg:

Det är inte staten som stjälv och gör sig skyldig till rättsövergrepp. Det är de enskilda människorna i staten som begår brotten.

Jan Lilliesköld sa...

Ett som vanligt uttömmande svar.
Behöver du hjälp att sätta stängsel?
hör av dig!

Anonym sa...

Ja då var det den årliga drivmedelskattehöjningen igen, Inte är borgarna bättre, Dräpa ut glesbygden.
SD

Mikael Styrman sa...

Svar till Jan Lilliesköld:

Se mitt svar i egen blogg med rubriken ”Stängseldragning en potentiell högriskbransch?”.

Mikael Styrman sa...

Svar till SD:

Jag tror att de flesta politiker i regeringen har väldigt lite att säga till om. De är i händerna på tjänstemannapartiet.

En kunnig minister med starkt personlighet har naturligtvis mer att säga till om medan en okunnig hoppa har mindre inflytande.

Tjänstemännen styr det mesta - med varsam hand - så att ministern kan uppleva sig ha bestämt själv.
Med hårda nypor om det behövs - då är det ingen tvekan om vem som bestämmer.

Som motprestation blir det lite idolreportage i tidningarna.
Vilken tidning skulle vilja tala om hur lite ministern egentligen tillför?
Och vem skulle vilja läsa om en grå eminens på departementet som bestämmer allt?
Och vilken regeringsledamot skulle ställa sig upp och tala om att han eller hon inte har något att säga till om?
- Annat än när de vill undvika att svara på mina och andras brev om vad de ställt till med vill säga.