fredag 20 januari 2012

(S)kamlöst om Häxjakt


.
Både Sven-Erik Bucht (S) och Karin Åström (S) har i dagarna varit ute och gjort gällande att Håkan Juholt är utsatt för häxjakt à 1500-talet.

Uppenbarligen är det lättare för framträdande socialdemokrater att använda sin kontroll över mobben och sin kontroll över massmedia till att i åratal, för att inte säga decennier, utsätta företagare och deras familjer för häxjakt än att själva bli utsatta ens för den kortaste mediala uppvaktning.

Så här sa till exempel Karin Åström i Nordnytt ikväll:



Nog skulle det vara klädsamt Karin Åström, om Du och Din kumpan Sven-Erik Bucht kunde se bjälken i det egna ögat och inte bara grandet i en företagares. Ta fram en spegel och betrakta Er själva och vad ni gjort innan ni helt skamlöst går ut i media och dillar om häxjakt mot Håkan Juholt.


Socialdemokratins problem är inte Håkan Juholt. Socialdemokratins problem är istället att den representeras av samvetslösa personer som du Karin Åström samt Sven-Erik Bucht och Peter Roslund. Makten har gjort er blinda och känslokalla och i jakten på kamrat 4% tycks ni ha förlorat det lilla omdöme ni eventuellt kan ha haft någon gång.

Att ni inte har vett att skämmas!

Övertorneå den 20 januari 2012
Mikael Styrman
.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Amen i kyrkan!

En politiker vars främsta merit är trötthet är naturligtvis inget hot mot partiet. Här kan Sven-Erik styra och ställa som han vill. Tyvärr är det inte så troligt att Karin och Sven-Erik tröttnar på sitt "arbete" med tanke på löneläget kontra arbetsinsatsen. Om vi alla ser sanningen i vitögat så är vårt land faktiskt en demokrati så länge vi tycker som våra företrädare, om vi inte gör det skulle man kunna tro att vi är en diktatur.

Anonym sa...

Svensk Industri

Jag ska dela med mig av en i dagarna högst aktuell händelse för att försöka belysa det läge den svenska fordonsindustrin (och det svenska samhället)befinner sig i. För sex år sedan befann jag mig i Trollhättan å arbetets vägnar på en trevlig krog med en massa mycket trevligt SAAB folk. Vid detta tillfälle fanns även ganska många Volvo (Aero) anställda på plats. Redan då var den råa tongången att SAAB skulle dö sotdöden eftersom att GM mer eller mindre lyft sin hand från företaget. Ingen journalist har vad jag kunnat se ens ägnat en tanke på vad den lilla biltillverkaren gjort för det stora bolaget. Än mindre hur det stora bolaget med svenska statens goda minne utnyttjat redovisningsreglerna till sitt yttersta för att fördela dess förluster. Lyckligtvis hade vi Maud Olofsson som räddade den svenska industrin...Vem har hört henne sänka svensk industri fullständigt??

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Svenska journalister utför naturligtvis ett ”heroiskt” arbete med att granska makten. De tar nog sina största risker då de står i systemkön...

Jag har för en tid sedan, här på bloggen, framfört synpunkten att det numera utländska ägandet av våra bilfabriker kan vara döden i kista för vårt nationella välstånd. Om den globala ekonomin hålls igång och bilförsäljningen därmed hålls uppe kan vi kanske få ha kvar ett antal Volvo-relaterade arbetstillfällen, även om SAAB försvinner som det nu verkar. Men om bilförsäljningen går i stå, är risken påtaglig för att det utländska ägandet kommer att resultera i att ägaren inte vill betala svenskar flera gånger mer per timma för att låtsas producera bilar. Då kommer man istället att nyttja tillfället till att flytta hem fabriken. Och då har vi förlorat både SAAB och Volvo.

Om man funderar en stund på hur många arbetstillfällen, direkt och indirekt berörda, som då försvinner ur landet blir man mörkrädd. Det här surret om att vi ska bli konsulter när vi själva har förlorat industrin är ju inte annat än kvalificerat svammel.

Anonym sa...

Karin Åström förefaller i princip lika dåligt påläst som Håkan Juholt när hon refererar till häxjakter på 1500-talet. De häxjakter som har pågått i Sverige koncentrerar sig till perioden 1668- 1676, i övrigt så är det endast enstaka fall som förekommer under de 170 åren dessförinnan.....

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Jag skulle varit mycket förvånad om vare sig Sven-Erik Bucht eller Karin Åström hade visat sig vara pålästa. De har båda i handling återkommande visat att de är utmärkta representanter för den felsyn som har fört både socialdemokratin och Sverige till avgrundens kant. Nämligen uppfattningen att den som är demokratiskt vald vare sig behöver kunna något eller vara hederlig men har rätt ändå.