onsdag 18 januari 2012

Bråttom, bråttom...skynda Dig att stjäla

.
När Kronofogden ska sälja en fastighet följer man en särskild rutin. Avsikten är dels att tillgodose rättssäkerhetsaspekter, så att inte gäldenärer eller fastighetsägare onödigtvis skadas, men även att få gäldenärer att varsebli att en auktion är i antågande så att de får möjlighet att försöka undvika att drabbas av de mycket höga kostnader som en auktion innebär.

Rutinen är den att man först skickar en ”Underrättelse - begäran om försäljning” som bland annat informerar om att värdering och beskrivning ska upprättas och att tid för försäljning kommer att bestämmas senare. Syftet är, att man ska kunna undvika dessa dryga kostnader om man får information om vad som är i görningen. Normalt kommer denna någon eller några månader innan det blir dags för eventuell försäljning.

Så småningom sänder man ut ”Meddelande Auktion” med förslag till auktionstidpunkt för att bereda tillfälle att lämna synpunkter på auktionstidpunkten m.m. men även för att påminna om att dryga kostnader kan undvikas om auktionen kan ställas in. Normalt är det många veckor mellan aviseringen och den tidpunkt då annonsmanus skickas till tidningarna.

När sedan tidpunkten för auktion slutgiltigt bestämts skickas ”Underrättelse Auktion” ut av vilken framgår när auktionen kommer att äga rum m.m.

Den sammanlagda tiden som den här ritualen spänner över är normalt några månader. Det finns flera syften med det. Bland annat en önskan att inte orsaka onödiga kostnader genom exekutiva försäljningar som kan undvikas.

Men ibland, när det råder panik i det statskriminella lägret, när statliga skurkar har gått för långt och det börjar bli svårt för myndigheter och rättsväsende att fortsätta blunda, då gäller inga regler tycks det. Då hamnar Rikskronofogde Eva Liedström Adlers truppor i fullkomligt sken. Så gick det när det var jätteviktigt att trakassera mig och min familj till jul och nyår samt utnyttja kapitalstarka svenskars semester till att skinna oss genom att få våra fastigheter bortslumpade till vrakpriser dagarna efter trettonhelgen.

Då kan det gå som framgår av den här pdf-filen. Ett hån mot kronofogdens egna instruktioner, rättssäkerheten, likhet inför lagen och respekt för äganderätten likaväl som röjande en vilja att åstadkomma betydande skada för gäldenären.

Det kan anmärkas att den 16 dec är en fredag och 19 dec därför en måndag. Det kan på goda grunder antas att annonsmanus gått till tryck innan vi har nåtts av underrättelserna. Vi har därför berövats rätten och möjligheten att ha några synpunkter på valda tider men även berövats möjligheten att i enlighet med kronofogdens praxis uppmärksammas om åtgärden i syfte att kunna vidta åtgärder för att förhindra att försäljningen kommer till stånd. Det kan likaledes på goda grunder antas att detta skett uppsåtligt och med avsikt att vålla allvarlig ekonomisk och annan skada.

Övertorneå den 18 januari 2012
Mikael Styrman
.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du har backslash istället för slash i länkadressen... :)
Och ett slash sist efter .pdf
/Ordningsmannnen.

Anonym sa...

Ja.... jag blir mållös, Mikael strid till sista blodsdroppen.
Försök få till stånd en stämningsansökan. Kolla även möjlighet att ta hjälp av Europadomstolen. Det är solklar RÄTTSRÖTA på hög stadstjänstemanna nivå. Du har verkligen bra underlag för att göra en skrämmande dokumentär.
Än en gång!
STÅ PÅ DIG.

// Mange

Fritt tänkande sa...

De måste ju ha varit långt innan det där och gjort skogsbruksplanerna på dina fastiheter. Du har 2700ha? det är ju månaders jobb att göra skogsbruksplan över det.

Mikael Styrman sa...

Svar till Ordningsmannen:

Där ser man, och nu fungerar det
- Tack för hjälpen!

Mikael Styrman sa...

Svar till Fritt tänkande:

Du är sanningen på spåren. Det har bara rasslat till i höst. De har en etablerad rutin där de vänder sig till ”Svensk Fastighetssvindel AB” och får undermåliga värderingar till överpriser. Inte sällan med i förväg bestämda värden. Jag ska återkomma till detta och turerna runt omkring inom kort, i en egen blogg.