tisdag 10 januari 2012

Gamarna flockas kring bytet

.


Nordnytt rapporterar ikväll om stort intresse för att överta Ekfors Kraft AB efter att den företagsvänliga alliansregeringen äntligen fått till den politiskt betingade konkursen. Det är gott att det finns seriösa och kapitalstarka lokala köpare som man inte behöver vara avundsjuk på.

En sådan, som faktiskt inslaget var uppbyggt kring, är bärföretagaren Allan Lehto, som har fått en dryg miljard skattekronor genom åren i bidrag. Den försvann till den ryska maffian, utan att någon myndighet brytt sig om att verifiera detta. Istället tillsköts även våra pensionsmedel. Nåja, hur det nu än är med den saken tycks det ha blivit några tiotal miljoner över som ryska maffian inte hittade och som skatteverket aldrig sökte. Det senare föranleddes nog av att bidragen åtföljdes av krav på och verkställd kickback till beslutande statliga funktionärer, i vanlig ordning. Och en korp hackar inte på en korp, så det bryr sig inte skatteverket om.

Allan levererade det mest krypterade erkännande jag någonsin hört i det att han sade, att om de får ta över så ska företaget även i fortsättningen bli välskött. Det var första gången jag hörde honom säga någonting gott om Ekfors.



Men det behöver inte vara någon dålig lösning för Tornedalen. Då kan de thailändska bärplockarna sköta linjerna. Och om de plockar bär i linjegatan så kan de röja i förbifarten - en skälig hektar per man och dag bör man klara utan att det drar ned på bärskörden. Något mindre om det regnar. Och billigt blir det när man inte behöver betala några löner utan kan ta in nya bärplockare varje år.

Då kan en stolt tornedalstradition upprätthållas, nämligen den att tillgodogöra sig leverantörens tjänster utan att betala för dem, samtidigt som man känner sig kränkt och förorättad och skäller leverantören för en skurk.

- Krappar, det plir kratis !

Övertorneå den 10 januari 2012
Mikael Styrman
.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Mikael! Besökte auktionen idag för att se vilka gamar som hoppades att dom skulle få ropa in dina egendomar till spottstyver, att dom var "GAMAR" förstod man när det var dags att bjuda på varenda post, buden var skrattretande låga inte alls i paritet vad dessa var värda, en seriös köpare hade nog valt att direkt bjuda åtminstone 75% av marknadsvärdet som ingångsbud, men dessa gamar provade med lägre ingångsbud än 10%, hoppas du mäktar hålla stånd mot den korumperade politiska och juridiska Kinesiska domstolarna som vi har här i landet.

Verner sa...

Fantastiskt Styrman! Du slängde fram Esset!
Sen drog du hela etablissemanget i näsan.

Det lilla som visades på nordnytt från budgivningen, så syntes de på ansikts uttrycket som om Gamarna hade blivit överkörd av en Ångvält :-D

(Typiskt för DDR TV att visa det först som tredje inslag. Hade utgången blivit annorlunda så hade det naturligtvis varit först.)

Så kan det gå.. Då etablissemanget förnedrat dig! Speciellt nu senaste dagarna.

Det var det du menade med.. Pyrrhusseger..

Läste kommentarerna på nsd och kuriren, 90 % var till din fördel.

Det var ju roligt för ovanlighetenskull.

En hade skrivit Mikael Styrman borde bli årets Norrbottning 2012

Eller varför inte årets Svensk.

Kan bara hålla med.

Kanske kanske.. folk där i Tornedalen börjar fatta ?
Att du är en tillgång för bygden.

Och att det är politikerna som ställer till det.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Jag gjorde ungefär samma iakttagelse om budgivarnas seriositet.
En del var ju rena mobben, ditjagad av gam-propagandan i främst Kuriren och Haparandabladet men framför allt av den signal som Kfm skickade ut genom att annonsera tre dagar före jul(!) och hålla auktion 11 jan - det är ju rena Hitler-metoderna.
De kinesiska folkdomstolarna - för övrigt hela det korrumperade systemet - är självförstörande.
Förhoppningsvis, och troligtvis med hänsyn till den numera allomfattande korruptionen, är det i långt framskridet stadium av sin dödskamp.
Det svåra blir att inte hamna under när hela systemet rasar ihop över oss.
Den som lever får se.
Det enda som är säkert är att om vi inte bjuder motstånd krossar de oss säkert.

Mikael Styrman sa...

Svar till Verner:

Roligt att fler gjort samma iakttagelse.

Allt var klart - han är uträknad - död - kaputt - kajko - reser sig aldrig.
Nordnytt var i Övertorneå i två dagar och förberedde festen.
De sökte mig på tisdag för en intervju på onsdag - i Övertorneå...
Behöver jag vara tydligare?

I dagar hade man förberett Klang- och Jubelföreställningen i vilken man skulle vältra sig i vällust medan mina tillgångar skingrades till vrakpriser. Parallellt skulle man köra kistlockstängare typ hur känns det nu när Du har förlorat allt? Och det (numera) anrika företaget vi alltid brukat hacka på är nu i konkurs osv. Sensmoralen skulle vara - så går det när man tror att man är förmer än oss andra och sätter sig upp mot överheten. Mediauppbackningen var total med alla Luleås mediaresurser. Lars Pekka från Haparandabladet introducerade onlinereferering via laptop från exekutiva auktioner för att göra det möjligt för särskilt behövande att njuta i praktiskt taget samma ögonblick som klubbslagen faller och jag förlorar ännu en fastighet till rövarpris. Snacka om övertändning som slog fel... Få se om världen får se några fler onlinereferat från exekutiva auktioner? Vilken grej att ha med i Kuriren-huset om det så småningom görs om till svenskt stasi-museum.

Hoppas att jag slipper bli årets svensk. Det har gått åt helvete för alla som blev det. Och jag har det svårt nog redan nu.

Anonym sa...

Du drar gamarna vid näsan gång på gång. Jag tror inte det här är den sista. Bra.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Ja, det var väl för väl.
Men de är ju ena maktgalna och hänsynslösa typer.
I längden går det ju inte att klara sig mot dem om vi inte får bucht med korruptionen och laglösheten i staten och rättsväsendet.
Så antingen måste vi få det eller välta maffian över ända.
Deras system är självförstörande.
Men först förstör de staten för oss alla.
Och vem vill egentligen vänta på att det ska ske först?

Anonym sa...

Har du försökt kontakta de stora drakarna i Stockholm. DN. Svd?
Eller kanske blir det som när staten slaktade Swdedish Ordonance (före detta F.F.V) genom olika skalbolag. Ingen tidning ville ta i detta eftersom staten stod för slakten av det anrika gevärsfaktoriet.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Du har nog förstått bra hur svaga de stora ”drakarna” är för makten. Det är, enligt min uppfattning, fullkomligt meningslöst att kontakta de stora drakarna. De vet allt, de följer min blogg, men de törs inte eller vill inte skriva.

Däremot drar sig inte DN för att ge den organiserade brottsligheten ett handtag ibland genom att kalla in en servil och oseriös journalist och ge henne ett uppdrag att sabla ned exempelvis mig. Du kan se ett exempel här på bloggen om Du tittar på oktober 2007, rubriken ”Dagens Nyheter (DN) slår tillbaka”. Just nu verkar inte länken till artikeln fungera. Jag ska kolla imorgon om jag kan få igång den.

De stora drakarnas svaghet för staten, eller makten, är precis som Du beskriver den. När vi tvångsförvaltades första gången drabbades vi av stora merkostnader som hotade att, och syftade till, att driva oss i konkurs. Vi höjde tarifferna och ville annonsera om det i Svenskan och Dagens Nyheter.
Gudars skymning vilken cirkus det blev!
Jag tyckte annonsen var frispråkig men oantastlig. Men de var väldigt rädda för makten. Vi skickade korrektur som de refuserade och skickade tillbaka. Vi ändrade och skickade igen osv.

Till slut tog SvD in annonsen...något urvattnad...och i kulturbilagan. Men de tog in den i alla fall efter mycken vånda.

Men med DN växlade vi korrektur ÅTTA gånger, vill jag minnas. Men de vågade ändå inte ta in annonsen. Efter åtta korrektur stod annonsen inte att känna igen. Den var urvattnad och ointressant som vattvälling. Men DN:s panikslagna redaktionsledning slutade att svara.

Något senare högg DN:s annonschef mig på Gallerian. Jag visste inte vem han var men när vi möttes kände han igen mig. Och han försäkrade att de minsann skulle våga publicera om de fick chansen igen. Men det är ju bara substanslöst pladder. DN är lika ynkliga som någonsin tidigare. Om de ville göra någonting så finns ju ärendena och källan här. Och inte är det ju någon som har hindrat DN att göra ett riktigt hederligt journalistiskt arbete och granska vad politiska brottsligheten gör mot oss. Men de gömmer sig i buskagen och låtsas ge ut en tidning som ska granska makten. Det är ju bara bedrägerier mot läsarna. DN är en svensk Pravda eller Izvestija. Ett annonsblad. Svenskan är lite bättre och frispråkigare - men inte mycket bättre.

Mikael Styrman sa...

Länken till DN:s famösa förtalsartikel som jag nämnde ovan fungerar nu.