söndag 8 januari 2012

Kors i taket!

.
Nu blommar både löken och flaggstången. Det är inte så ofta jag förbehållslöst har anledning av säga att jag håller med en vänsterpartiledare. Men när jag nyss på TV4:s nyheter hörde Jonas Sjöstedt i ett utdrag från ett tal på V-kongressen, närmare bestämt vad han sade om de 100 miljarderna som regeringen avser slösa bort på eurons dödskamp, kan jag inte annat än hålla med nye V-ledaren.

Regeringens band till den nationella och internationella bankbrottsligheten hotar att bli landets fördärv.

Regeringen har haft en strålande möjlighet att hjälpa igång nya lokala banker för utveckling av lokalt svenskt näringsliv och finansiering av lokala projekt i Sverige, istället för att alla pengar ska kanaliseras till den grova internationella brottslighetens grandiosa projekt. Men den chansen har man inte tagit. Eller har i alla fall inte tagit än. Man har istället varit lojal med bankmaffian. Och nu ska goda pengar kastas efter dåliga. Nå, det är ju inte egna pengar så det är kanske inte annat att vänta av svenska politiker. Men att V-ledaren visar sig ha ett skarpare omdöme än landets regering - det är onekligen lite svårsmält.

Och skillnaden mellan V:s engagemang och det förlamade socialdemokratiska partiet är nästan komisk. Har socialdemokratin bytt mål med V? - Kamrat 4%, här kommer vi!

Och regeringen har inte ens dugt till att byta ut röda-kors-gangstern som fortfarande leker ordförande i finansinspektionen. Då blir det inte mycket av trovärdighet i bankfrågor. Finansinspektionen borde få en ny ordförande som allmänheten kan känna förtroende för att är hederlig och omutad.

Jag såg även Ilmar Reepalu på TV4:s nyheter nyss. Han hade startat fyra kriskommittéer sade han och signalerade handlingskraft... Nu måste regeringen agera sade han uppfordrande. Vilken skamlös bedragare. Sväljer folk verkligen den där smörjan? Och honom måste Ni dras med i Malmö - åtminstone när han inte är utomlands på någon straffriförklarad mutresa. Det tror fan det, att Reepalu vill skylla ifrån sig.

Minns för övrigt att Hans Rodhe också kom från Malmö. Är Malmö någon sorts plantskola för oseriösa politiker?

Övertorneå den 8 januari 2012
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Just Reepalus agerande är ett stort skämt. Först förstör han Malmö så att normala människor är rädda, sedan skyller han på regeringen. Klåpare är vad han är, eller i vardagsspråk, politiker.
Allemand

Mikael Styrman sa...

Svar till Allemand:

Jag tycker att man åtminstone borde överväga att resa ett stängsel runt hela Malmö så att Rodhe- och Reepalu-typerna inte kan sprida sig över landet. Malmö är ju ändå räddningslöst förlorat om folk där röstar på dem. Kanske israelerna kan hjälpa till?

Är SAAB-tomten ännu ledig? I så fall kanske man kan gjuta betongelement där?