fredag 14 september 2012

Även Brå ska festa

.
Justitieminister Beatrice Ask var med i TV:s morgonnyheter idag, onsdagen den 12 september 2012.

Regeringen ökar Brå:s (Brottsförebyggande rådet) anslag från 70 till 95 Mkr vilket ska gälla från år 2015…!

- Det vi behöver göra är diskutera vad som fungerar och inte fungerar. Ungefär så uttryckte sig Beatrice Ask.

Men nej, Beatrice Ask, vi behöver inte diskutera mer. Vi behöver mer verkstad – inte substanslöst pladder.

Men det enda en korrumperad regering, som själv gått i täten för att plundra landets entreprenörer, kan göra är naturligtvis att ägna sig åt pladder och låtsas göra något genom att skjuta till pengar som många gånger gör mer skada än nytta – när det redan finns för mycket pengar.

Det vi däremot behöver göra, Beatrice Ask, är sparka odugliga chefer – ofta politiker – och anställa kompetenta chefer med uppdrag att få sina respektive verksamheter att fungera – även om det innebär att en del ytterligare oduglingar måste lämna.

Och så måste vi ändra lagen så att kriminella politiker, domare, åklagare, chefstjänstemän kan åtalas, blir åtalade, och döms till straff som inte är ett hån mot folket.

Utan dessa åtgärder kommer inga säkerhetsåtgärder runt Rosenbad att kunna skydda regeringen. Det bränner bara skattepengar i onödan. Bättre då att lägga de pengarna på resor, fri mat, sprit och horor.

Det regeringen gjort hittills mot den statliga kriminaliteten riskerar bara att förvandla även Brå till samma skamlösa nonproduktiva festprissar som de vi redan fått följa i media de senaste veckorna.

Gulag-Kolmården onsdagen den 12 september 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: