fredag 21 september 2012

Nästan senaste nytt

.
Nästan senaste nytt från den godhjärtade dumhetens byråkrati:


SVT:s Text-TV söndagen den 9 september 2012 (även rapporterat om i nyhetssändningarna samma dag):

Organisation vill förbjuda biltvätt

Fler kommuner borde förbjuda folket att
tvätta bilen på garageuppfarten anser
branschorganisationen Svenskt Vatten.
Orsaken är att giftiga ämnen från bilarna
kan hamna i badsjöar eller dricksvattentäkter.

Enligt en enkät från Svenskt Vatten har
flera kommuner redan förbjudit
biltvätt på gatan. Istället rek-
ommenderas miljöcertifierad biltvätt
där avloppsvattnet renas från metaller
och andra giftiga ämnen.

Jag tror att källan som citerades var Lena Söderberg, VD för Svenskt Vatten.

-------------------------

I världen finns miljarder bilar. Bara i Sverige finns miljoner bilar. De orsakar mycket riktigt utsläpp av bland annat tungmetaller och cancerogena ämnen. Den absoluta lejonparten av dessa utsläpp sprids direkt i naturen, även badsjöar och dricksvattentäkter, genom att tas upp av vägar, kantområden och luften. En mindre del fastnar på bilarna. Från bilarna sköljs även denna lilla andel ut i naturen varje gång det regnar. Ett fåtal gånger om året tvättas ett försvinnande litet antal bilar ett ännu mindre antal gånger på garageuppfarter. Men dessa utsläpp är och förblir en försumbart liten andel av de utsläpp som sprids i naturen av biltrafiken.

Därtill kommer att det som inte bilarnas utsläpp förgiftar ödeläggs av väghållarens gränslösa saltande.

De hindrar inte att det vore önskvärt att göra något verksamt åt bilismen som förbrukar naturresurser i onödan och ödelägger naturen. Den absoluta lejonparten av bilismen är dessutom onyttig trafik som förbrukar resurser utan att på något sätt bidra till mänsklighetens försörjning eller överlevnad.

Om man ändå verkligen vill sila mygg och svälja kameler och sysselsätta sig med något verkligt meningslöst, ska man göra som Svenskt Vatten vill. Helst ska man sysselsätta hundratals, ja tusentals, enfaldiga byråkrater med att utforma tvingande och meningslösa regler med stränga sanktioner, förelägganden och påföljder med vars hjälp idioter med översittaranlag kan förfölja sina medmänniskor. Men man ska inte inbilla sig att det på något sätt sker för att värna vare sig vatten eller natur.

Gulag-Kolmården onsdagen den 12 september 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: