torsdag 6 september 2012

Hjärnsläppet

.
Mina ögon föll på Aftonbladets artiklar från söndagen den 2 september 2012, om slöseriet i statsförvaltningen.

Hur kan regeringen anställa, avlöna med miljontals kronor årligen inklusive fringisar samt underlåta att avskeda generaldirektörer som Arbetsförmedlingens Angeles Bermudez-Svankvist, som är så gränslöst inkompetenta att de inte ens duger till att skriva en debattartikel själva utan måste köpa in den tjänsten för hundratusentals kronor från en företagare? Ett jobb som på sin höjd skulle kosta någon enstaka tusenlapp att köpa. Ett jobb som inte ska kosta någonting extra alls eftersom generaldirektören ska duga till att skriva den själv på ordinarie arbetstid, med ordinarie lön.

För någon enstaka procent av de miljoner man försöker dränka Bermudez-­Svankvist i, skulle regeringen utan problem kunna anställa nära nog vem som helst från gatan och få en som utan problem klarar av att skriva sina egna debattartiklar och som sannolikt bättre skulle sköta hennes övriga arbetsuppgifter. En abrovinkel på problemet skulle kunna vara att sparka henne och istället anställa den företagare som fick i uppdrag att skriva brevet. Han skulle nog få mer gjort som generaldirektör.

Hur kan regeringen tillåta, att det har satts i system att mjölka olika statliga verk på miljontals kronor per månad för nöjesarrangemang, gåvor och jippon eller att förskingra summorna och kamouflera det till nöjesarrangemang?

Och hur kan regeringen låta bli att göra något åt detta för att istället välja att försöka kollra bort skattebetalarna genom att flytta fokus mot järnvägsinvesteringar utan att dessa har utretts först?

Sverige behöver en regering bestående av ett antal dugande och handlingskraftiga Curt Nicolin-typer som kan rensa upp i träsket av lallare och tjuvar som slösar bort skattemedlen på nöjen och på att gnida sig mot kändisar 
i bästa fall.

Sverige behöver INTE en regering bestående av fåntrattar som åker runt i ett hyrt tåg och i panik skjuter iväg infrastrukturinvesteringar för 55 tusen miljoner skattekronor från höften, utan föregående utredning, istället för att sköta sitt jobb. Allt för att skattebetalarna ska glömma avslöjandena om slöseriet med skattemedel i statsförvaltningen.

Är alla Sveriges regerings ledamöter fullständigt bakom flötet?
Har de ingen förmåga att axla ansvar eller känna skam över ett dåligt utfört arbete?

Gulag-Kolmården tisdagen den 4 september 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: