onsdag 5 september 2012

Skäl att se över reglerna?

.
SVT Text-TV måndagen den 23 augusti 2012, sid 108:

ASK: Skäl att se över reglerna

Justitieminister Beatrice Ask (m)
säger att det är bra att myndigheter­
nas hantering av pengar granskas.

-Det är viktigt att regler följs och
därför har jag begärt en offentlig
redovisning av det här. Jag har också
försäkrat mig om att man ser över
rutiner och regler, säger Ask.

Enligt justitieministern finns det
skäl till att reglerna ses över.

-Är man inte van vid att hantera
sådant här och anlitar konsulter så
kan det dra iväg och det får man vid
en myndighet vara vaksam på.

-----------------

-Nej, Beatrice Ask.

Det är inte några oskyldiga dagisbarn som luras av illasinnade konsulter att förskingra skattebetalarnas pengar. Det är chefer som av regeringen bedömts vara så dugande och kvalificerade att de har miljonlöner som avsiktligt lurar staten och skattebetalarna på hisnande summor och som med förslagenhet försöker dölja det.

Det här är inte en fråga om att se över reglerna. Det är en fråga om att se till att de statstjänstemän som bryter mot reglerna och förskingrar skattemedel utsätts för samma regelverk som Ni, och de själva, med sådan förtjusning utsätter resten av befolkningen för.

Jag vågar påstå, att det inte finns något land, utöver Sverige, i vilket justitieministern skulle kunna agera så här undfallande efter avslöjande av grova bedrägerier från bland annat säkerhetspolisen, och ändå sitta kvar.

Kanske är det inte ens möjligt i Sverige? Kanske är det en fråga om att antingen faller justitieministern eller så faller så småningom regeringen?

Om regeringen är så svag, och så belastad av egen kriminalitet, att man inte förmår stävja utbredd och grov kriminalitet i staten - då är det säkert bäst för landet att regeringen faller!

Gulag-Kolmården tisdagen den 28 augusti 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: