onsdag 5 september 2012

Otack är världens lön


Det undgick väl ingen hur jagad Göran Lambertz var när han deltog i SVT:s Debatt torsdagen den 30 augusti? Och han har nog all anledning till att känna sig jagad. Lambertz har, under sin tid som JK, klivit fram och öst beröm över rättsväsendet - över noggrannhet och yrkesskicklighet hos polis, åklagare och domstolar - i Thomas Quick-målen. Och nu krackelerar hela härvan av justitiemord. Sanningen söker sig obönhörligt närmare de skyldiga, eller någon som de kan lyckas skylla på...

Och nu gör Lambertz sitt yttersta för att som justitieråd försöka störa resningsmålen i underrätterna och hålla rättsväsendet borta från de verkliga mördarna.

Oavsett om Lambertz - gud förbjude - är inblandad i något, eller några, av morden eller om han bara nyttjar sin ställning för att skydda någon annan som har en allvarlig hållhake på Lambertz, så lever han nog farligt. Om han är inblandad i något av morden så ser det inte bra ut - preskription eller ej. Det är ingen merit för ett justitieråd, fd Justitiekansler, om han visar sig vara inblandad i mord, eller har agerat i kraft av sin ställning, för att mörklägga mord begångna av honom själv, eller av andra högt uppsatta personer.

Om han befinns ha använt sin position till att skydda andra höjdare, lever han farligt också på annat sätt. Då löper han nämligen en inte obetydlig risk att få dela Anna Lindhs tråkiga öde. Hon fick hela skulden för Thomas Bodströms, Göran Perssons och kanslihuspsykopaternas underdånighet och laglöshet när de skickade Ahmed Agiza och Mohamed Al Zery med CIA:s Assange-f1yg från Bromma till Kairo, iklädda huva, blöja och laxeringsmedel - upphängda i taket. Anna Lindh fick hela skulden bara för att hon möjligen "råkade" bli lägligt mördad på NK, och därför inte kunde försvara sig.

Om Lambertz skulle råka skjuta sig i foten och dö av blyförgiftning, kan det lösa stora problem, kanske för flera farliga personer.

- Usch då, så otäckt! Jag kan förstå att Göran Lambertz ser ut som ett jagat villebråd i TV. Han gör nog klokt i att se sig noga för innan han går över gatan. Han bör inte heller hålla sig för nära perrongkanten i tunnelbanan, om han inte vill dela Carl-Fredrik Algernons öde. Dessutom är nog både Nybroviken och Hammarbykanalen stora No-No i hans nuvarande situation. Och han bör inte över huvud taget tänka tanken att gå på bio. Dessutom blir tillvaron förmodligen ganska osocial. Antalet middagsbjudningar riskerar att sina. Och beroende på hurdana relationerna är inom den svenska rättsliga och politiska nomenklaturan, kanske det inte ens är värt att tacka ja. Många kejsare hade i antiken slavar som provade maten före kejsaren. Överlevde slaven åt även kejsaren. Överlevde inte slaven så...ja, Ni förstår själva. Och mycket förmåner har många i den svenska nomenklaturan men någon provsmakande slav håller skattebetalarna inte med - ännu! Även om många små- och medelstora företagare naturligtvis motvilligt kan prestera ett igenkännandets sneda leende med tanke på slavens livssituation.

Lambertz bör, bättre än de flesta, ha insikt i att det svenska rättsväsendet gärna väljer den lättaste vägen ut om det börjar hetta till...

Fast å andra sidan kanske jag har räddat livet på honom bara genom att påpeka möjligheten att de verkliga mördarna bakom "Thomas Quick-morden" och mordet på den styckade Catrine da Costa gärna skulle vilja göra honom till syndabock. Men det lär jag väl aldrig få något tack för.

- Otack är världens lön!

Gulag-Kolmården fredagen den 31 augusti 2012
Mikael Styrman

Inga kommentarer: