fredag 7 september 2012

En ny tur till hispan?


Nu, när det har skitit sig med Thomas Quick vet de verkliga mördarna att de förlorat sitt skydd och sin syndabock. De flesta av "Quick-morden" är preskriberade och de skyldiga riskerar därför inte i dagsläget samhällets straff. Men de löper ändå risken att drabbas av det verkliga straffet, det sociala straffet och isoleringen. Och en viss risk för ett informellt utmätt straff kan också finnas.

Så, vad kan vi vänta oss av regeringen, justitiedepartementet och rättsväsendet nu, när mördarnas skydd är borta?

Dags för riksåklagaren, justitieminister Beatrice Ask och hennes företrädare som implementerare av CIA:s arbetsmetoder i Sverige, den av CIA rehabiliterade och genom de uteblivna kontrolluppgifterna från USA berikade Thomas Bodström, att göra en ny vända till hispan och klara upp lite mord igen? En del av Quick-morden är nu åter ouppklarade och nya fräscha ouppklarade mord står på tur. Säkert har åtminstone en del av dem begåtts av representanter för nomenklaturan, vilka väntar på sin "rätt" att få mordutredningen havererad av sina systrar och bröder i nomenklaturan.

Vem vet, med lite tur kanske våra juridikens och rättsskipningens krutuppfinnare oavsiktligt kan bringa lite ljus över morden på Cattis Falck, Lena Gräns, Carl­-Fredrik Algernon och Catrine da Costa?

Gulag-Kolmården tisdagen den 4 september 2012
Mikael Styrman

Inga kommentarer: