fredag 4 september 2015

Alan Kurdi - bingo för katastrofparasiterna!

.
Den lilla syriska flyktingpojken Alan Kurdi, som avliden flöt iland i turkiska Bodrum, har inneburit en verklig bingovinst för bidragsparasiterna och deras pampar. De är som regel andra och tredje generationens nationalsocialdemokratiska pampar. En tid har de fört en lite undanskymd tillvaro. Men nu flödar miljonerna åter över katastrofparasiterna, till hjälp för bidragsgivarnas ömmande samveten över att de i media följer flyktingunderhållningen som fått media att blomma upp.

Men det kommer inte att hjälpa flyktingarna nämnvärt. Deras problem är nämligen inte att svenskarna hittills inte har skänkt tillräckligt med pengar till Elisabeth Dahlin & Kompanis vällevnad. Det är inte det som tvingar dem på flykt och det är inte heller det som kan göra det möjligt för dem att stanna hemma och leva i sitt land.

Även om det inte hjälper flyktingarna är det ju bra för pressen, för katastrofparasiterna och för bidragsgivarnas ömmande samveten. Genom att ge en slant till parasiterna kan givaren skydda sig mot otrevligheter som att tvingas ta konflikt med politikerna, genom att kräva att de tar i itu med sitt rövslickande som möjliggjort Syriens ödeläggande.

Man får vara tacksam för det lilla, heter det. Undrar om flyktingarna också tycker det?

Södertälje fredagen den 4 september 2015
Mikael Styrman

.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Flyktingpojken Aylan Kurdi pappa maste nu fa komma till sverige sa att han antligen kan fa sina skruvtander insatta av migrationsverkets tandlakare. Han har satsat sa mycket for att fa skruvtander, hela familjen borta, sa det ar inte mer an ratt att far komma hit.

Mikael Styrman sa...

Nej, jag tror inte att det är någon illasinnad typ som är på väg hit för ”social turism”, som Göran Persson brukade säga. Inte heller sådana där parasiter som stollen Löfven brukar kalla för ”EU-migranter” fast det egentligen handlar om tiggare och/eller tjuvar.

Istället tror jag att det är en desperat far, som för att rädda livet på sig själv, sin fru och sina små barn, försökt ta dem alla till Europa, för att undgå det amerikanska kriget för att plundra Syrien på dess oljetillgångar.

Det finns många svenska politiker som varit, och är, de amerikanska terroristernas vapendragare, vilka gärna vill skylla alla oskyldiga människor på flykt för att vara parasiter, bara för att dölja sina egna skurkstreck. Men vi ska inte gå i den fällan. Våra politiker ska få svara för sina synder tillsammans med den amerikanska maffian.

Anonym sa...

3 årige Aylans far härstammade från Damaskus i Syrien. När inbördeskriget bröt ut blev de internflyktingar och hamnade så småningom i Kobane, nära den turkiska gränsen. När staden angreps av IS flydde familjen till Turkiet och fick en fristad i Istanbul. Efter att kurdiska styrkor besegrat IS vid Kobane återvände mamman och barnen till Syrien medan fadern stannade kvar i Turkiet.

När IS återigen angrep Kobane återförenades familjen i Turkiet. Efter att ha bott på olika platser i Istanbul sökte de sig till ett flyktingläger. Fadern trivdes dock inte i Turkiet och ville lämna landet. För Skynews berättar faderns syster, som är bosatt i Kanada, att det fanns planer på att ta familjen till Kanada. Enligt kanadensiska myndigheter gjordes dock aldrig någon sådan ansökan. Enligt systern berodde det bland annat på att familjen hade svårigheter att få flyktingdokument från FN och utresedokument från de turkiska myndigheterna.

Fadern hade problem med sina tänder och ansåg sig behöva tandimplantat. Faderns syster i Kanada hade samlat in pengar för detta ändamål. På grund av svårigheter med att föra över en så stor summa pengar, som skulle behövas för tandimplantaten, till Turkiet, så bestämde fadern, faderns syster och faderns pappa att familjen istället skulle ta sig till Europa för att försöka höja sin levnadsstandard och fixa faderns tänder.

Faderns syster ordnade fram pengar som användes för att betala människosmugglare. Det familjen fick i gengäld var en plats på en överbelamrad båt i dåligt skick. Ingen, inklusive barnen, fick flytvästar av människosmugglarna. Båten gav sig av mitt i natten i dåligt väder. På grund av de höga vågorna drabbades båtens kapten av panik och hoppade överbord efter att ha lämnat över rodret till fadern. Båten kapsjesade kort därefter och fadern försökte, men lyckades inte rädda någon i sin familj. Nu planerar fadern att återvända till Syrien för att begrava familjen där.

Ovanstående redogörelse är endast ett referat från medier såsom BBC, Skynews, Canadian press mfl. Om det stämmer så avviker den dock delvis ifrån den dramaturgi som förmedlades av svenska medier under gårdagen och skulle kunna anses öppna fler ingångar och perspektiv, än vad många svenska opinionsbildare och makthavare gav uttryck för under gårdagen, till de diskussioner av mer politisk karaktär, som lär följa i efterdyningarna av denna fruktansvärda tragedi.