onsdag 30 september 2015

Falskt om Sveriges säkerhet

.
Från NATO-ivrarna görs gällande att Sveriges säkerhet är beroende av säkerhetsgarantier från USA. Det är mycket troligt att det har funnits och finns en sådan garanti. Det är dock att kraftigt övervärdera den att påstå att den skyddar Sverige från ett ryskt angrepp. Den skyddar inte Sverige mer än den skyddade Sydvietnam.

Sveriges säkerhet, i förhållande till den eventuella risken för ett ryskt angrepp, garanteras av en omständighet och av den allena, nämligen av att ryssarna inte vill angripa Sverige. Hundratals års erfarenheter talar för att det inte finns något ryskt intresse för att anfalla Sverige. Däremot har Sverige många gånger demonstrerat sina stormaktsambitioner genom anfall mot Ryssland.

Ett neutralt, även ett bristfälligt neutralt, Sverige verkar avspännande på förhållandena i Nordeuropa. Man måste nog vara ganska så korkad för att svälja den amerikanska propagandan innebärande att ryssarna längtar efter motsättningar och krig. Applicera samma tankesätt på USA och Ni finner ett land som planerar att ockupera Kanada och Mexico… Kuba har de ju redan prövat med. Och Grenada klarade de av. Det är framför allt USA som sedan länge förlorat kontrollen över sitt militärindustriella komplex, som blivit en stat i staten. Spåren förskräcker varhelst de drar fram runt om i världen och det är inte ryska spår.

Men att gå med i militäralliansen NATO som en del av våra av USA mutade politiker och media vill skulle i ett slag förändra spelplanen och kraftigt öka risken för ett framtida stormaktskrig - på svensk mark.

Behåll vänskapliga relationer med Ryssland. Ge inte ryssarna anledning att med fog betrakta Sverige som en fiende.

- Håll Sverige utanför de amerikanska galningarnas och deras marionetters hänsynslösa maktspel!

Södertälje onsdags den 30 september 2015
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: