torsdag 24 september 2015

En skam för Pen-klubben

.
Masha Gessen uttrycker på bokmässan sin aversion mot ungrarna som försöker värna sitt land mot konsekvenserna av den amerikanska inblandningen i Mellanöstern, vilken drivit miljoner människor på flykt från sina hem. 

Att hon gör det när Ungern är landet som uppmärksammas på Bokmässan är väl inte ägnat förvåna? Skamlöshet, gränslöshet och allt ljus på mig är ju de viktigaste amerikanska dygderna.

Det hade varit mer klädsamt om hon hade kritiserat sig själv och alla andra amerikaner som godtar den amerikanska samhällsomstörtande verksamheten i andra länder och blundar för den terror de utsätter andra folk för. Felet är inte den amerikanska regimens. Det är inte heller den kriminella maktapparatens eller ens den amerikanska krigsindustrins. Felet är alla hycklande vanliga amerikaners, som inte ser något fel hos sig själva, som alltid sätter sig själva i främsta rummet, på alla andras bekostnad och som låter det hela pågå för att de själva gagnas av det.

- Du är en skam för Pen-klubben, Masha Gessen!

Vilhelmina torsdagen den 24 september 2015
Mikael Styrman

.

29 kommentarer:

Anonym sa...

Masha Gessen står väl på CIA:s lönelista om jag är rätt underrättad? Hon kritiserar inte USA för att man byggt en Berlinmur mot Mexiko som är långt värre än den i Ungern och dessutom med brutalare vakter. Egen skit luktar inte i USA som det verkar i alla fall inte i någon större utsträckning. Nå, hoppet är inte ute än för USA för jag läste att ca 30% av befolkningen ansåg att något måste göras åt gangsterstyret i Washington. Dock tror jag det blir svårt med tanke på den militärstat man byggt upp i själva USA med nationalgardet och andra paramilitära organisationer sedan 2001 och som slår ner varje demonstration med brutala metoder.

Benny

Unknown sa...

Aschkenazijudinna, behöver mer sägas?

Mikael Styrman sa...

Svar till Benny:

Sådana där välorganiserade, skrupelfria skurkstater som USA har blivit, är det naturligtvis mycket svårt för fridsamma och hederliga människor att rå på. Men historien visar att de så småningom förstör sig själva. I modern tid har vi lysande exempel i Italien, Tyskland och Sovjetunionen. Förr kunde det ta betydande tid, dock. Men den absurda amerikanska livsstilen, som kräver tillförsel av avsevärda resurser, talar för att det går fortare för USA. Och om det inte gör det är snart kön ganska lång med frivilliga som knackar på dörren för att hjälpa till, nu när drönare snart är var mans egendom. Personligen skulle jag bli mycket förvånad om de inte så småningom tvingas svälja sin egen medicin. Någonstans finns naturligtvis en osynlig gräns, som när de tarmpar över den, motiverar en mängd människor att hjälpa till för att rädda världen från nazismen.

Mikael Styrman sa...

Svar till Unknown:

Sådana där förmodat rasrelaterade generaliseringar är jag inte beredd att sträcka mig till. Naturen bjuder på defekta exemplar i alla folkstammar. Den lyckas inte alltid, som bekant.

Unknown sa...

Nåja, men trend är det.
Barbara Spectre, Victoria Nuland, Birgitta Ohlsson...
Vad har de gemensamt?
Felaktiga individer eller fullständigt normala?
I vilket fall är Ukraina oligarkstyrt.
Mycket blod har flutit där sedan Usakuppen.
Det tråkiga är att Sverige tar ställning för de felaktiga.
Man kanske borde flytta härifrån!?

Anonym sa...

Hahaha!

Det är så komsikt att han skriver om maffian hit och nazisterna dit men så väjer han helt inför vilka som verkligen utgör maffian. Bara att kolla vilka som sitter högst upp i de största bankerna och globala bankinstitutionerna samt media. Sedan upprepar sig samma mönster när man studerar kommunismens historia och HBTQ-kommunismen. Nazismen var bara en motreaktion mot kommunismen. Tyskarna blev nazister för att de tänkte att det var det bästa skyddet mot kommunismen som då - 1933 - redan hade krävt tio miljoner ryssars och ukrainares liv. Om Isis skulle växa sig starka i Sverige och jag kunde välja mellan Folkpartiet och Svenskarnas parti skulle jag ju rösta på de senare. Det var så tyskarna blev nazister och det hade nog många av oss också blivit om vi befann oss i deras situation.

Mikael Styrman sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mikael Styrman sa...

Till Ha, ha, ha:

Jag tror inte att Du riktigt kan skilja på orsak och verkan.

Enligt min uppfattning är judarna i mångt och mycket som alla andra folk. Det finns duktiga och mindre duktiga, hederliga och mindre hederliga. Men det går inte att ta ifrån dem att det finns förvånansvärt många dugande och framstående judar. Det är ett litet folk som torde vara klart överrepresenterade på framskjutna platser. Samtidigt finns det andra folk som knappt sätter något avtryck alls på sådana platser. Man kanske inte ska dra så långt gående slutsatser av det? Men uppenbarligen har judarna ofta en begåvning för administration, affärer och andra intellektuellt krävande uppgifter. Andra folk kanske är bättre på annat?

Det är extra anmärkningsvärt att judarna är framgångsrika mot bakgrund av de stora svårigheter som många andra går i genom för att hindra dem och till och med utrota dem.

Att det finns judar i finanseliten beror inte så mycket på att de är judar som på att de är dugande. Självfallet finns det också kriminella judar i finanseliten. Det finns ju bland alla andra folk. Varför skulle judarna vara undantagna det gisslet? Och varför skulle inte kriminella eller skrupelfria judar kunna ta sig fram till framskjutna positioner i finansvärlden? De flesta som tar sig dit bland andra folkslag är ju kriminella och/eller psykopater.

Sedan har Du nog fel om orsaken till nazismens framväxt i Tyskland. Man vet inte orsaken. Det finns inget facit att titta i. Man försöker förstå varför nazismen växte fram. Säkert hade många olika människor sina egna rutiga och randiga skäl för att bli nazisternas anhängare. Ett viktigt skäl för många var att bli karriärnazister. Precis som vi har haft karriär-nationalsocialdemokrater och det senaste decenniet karriärmoderater mm. Den som ville göra karriär i 1930-talets Tyskland var böjd att bli nazist. Andra tilltalades av att nazisterna plundrade judarna och lovade människorna att de skulle få det bra, på andras bekostnad. Och människor är över lag så pass stora svin att de inte bryr sig om ifall det sker på andras bekostnad om de själva får det bra. Sedan gick det åt helvete för nazisterna och väldigt många andra - såväl anhängare som passiva betraktare. Kanske berodde det på att de hade rensat ut judarna och att det ”white trash” som kom istället inte klarade av att styra landet?

Säkert såg många nazisterna som ett skydd mot kommunisterna som då hade skrämt upp folk. Men förmodligen var de flesta inte så ideologiskt bevandrade, eller ens intresserade, men de uppskattade att nazisterna fick Bucht med anarkin som hemsökte Tyskland på den tiden. Det är mer än vi gjort här. Hos oss sprider anarkin och rättsrötan sig med Bucht & Co i spetsen. Anarkin i Tyskland skapades förstås inte av den odugliga Weimarrepubliken, men den senare gjorde åtminstone inte saken bättre.

Grogrunden för nazismen lades av okloka segrarmakter efter Första Världskriget, vilka i sin hämndlystnad spred misär och anarki i Tyskland, förhoppningsvis utan att begripa att nazismen skulle bli följden av segrarmakternas politik.

Jag har inga höga tankar om Svenskarnas Parti men vet å andra sidan väldigt lite om dem. Däremot vet jag att en röst på våra odugliga partier, inte bara Folkpartiet, i längden är en röst för Svenskarnas Parti eller något värre. Tyvärr har en liten, och inte särskilt kompetent, maktelits sätt att bita sig fast vid makten inneburit att bara ofarliga oduglingar får komma sig fram i partierna. Vad följden blir av enbart oduglingar vid makten är lätt att räkna ut.

Unknown sa...

Styrman!

Du skriver den bästa blogg jag läst.
Mycket trevligt och initierat...och ovanligt.
Men !
Efter att ha läst ditt svar till Hahaha så framgår att i judefrågan har du inte förstått ett enda dugg.
Det Hahaha skriver är rätt till 100℅.
Det har tagit mig lång tid att komma till den insikten, från att ha varit en Churchillkramare o hjärntvättad till att gå över till sanningen på den andra motarbetade o smutskastade sidan.
Det känns ändå bättre på det viset än att om man ser till egna vinster bland det sämsta man kan göra.

Mikael Styrman sa...

Framgång föder avundsjuka och vad värre är även missunnsamhet.

Världen är full av mer eller mindre odugliga skurkar och klåpare som skyler över sina egna tillkortakommanden genom att rikta andras uppmärksamhet mot framgångsrika människor.

Så kom den tyska samhällseliten undan efter att från tysk sida ha störtat landet in i det katastrofala Första Världskriget: genom att rikta människors missnöje och bitterhet mot judarna.

Det cirkulerar alla möjliga konstiga teorier om att människor som har det bra och lever gott på den rådande samhällsordningen skulle bli lyckligare av att förstöra den rådande ordningen. Det är ju naturligtvis fullkomligt ologiskt och då kan man vara ganska säker på att det inte är sant.

Försvars- och krigsindustrin är en bransch vars framgång är beroende av allting annats ödeläggelse - inom givna ramar. Ibland, men inte alltid, sitter det en jude i toppen av organisationen. Ingen regel utan undantag naturligtvis, men typiskt sett är det inte personen i toppen som är farlig. Det är de, ibland resultatansvariga, empatiska invaliderna, som finns längre ned i organisationerna och som är oskyddade vid ekonomiska motgångar, som är verkligt farliga. Det verkar också saknas spärrar som hindrar att bland kloka militära ledare även tar sig in regelrätta dårar på höga positioner - inte minst USA har haft mer än sin beskärda del av nämnda dårar i den högsta militärledningen.

Se youtube-förhören med överste Oliver North om Iran-Contras-affären. Det är de där galningarna, fanatiker, som är övertygade om att de tjänar en god sak, när de kringgår alla regler, som är verkligt farliga. När sådana befordras över sin intellektuella förmåga händer sådana saker som 9/11 och störtar världen i olycka.

Unknown sa...

Ett par saker...
Det var judarna som låg bakom första världskriget och Svenskarnas parti finns inte längre.
I Sovjetunionen var snudd på alla judar i regeringen o kommisarierna.
Tyskland som ju förlorade första världskriget tog vid krigsslutet hem sina trupper från Kiev som angreps av de "röda".
Nu har judarna tagit över Ukraina igen med undantag för de östra ryska områdena som dom bekrigar genom artelleribeskutning av civila.
Ukraina var tänkt att ingå i ett nytt Storisrael men Putin har satt käppar i hjulen och projektet har gått i stå.
Fråga dig själv, varifrån kommer rysshetsen i Sverige .

Unknown sa...

Oj, du nämner 911.
Det var också judarna som låg bakom och vi talar inte bara om Mossad!
Sanningen får sakta men säkert genomslag och man kan inte alltid med logik bevisa, övertyga, om vad som är sant.
Bin Laden i två flygplan som fällde även byggnad 7 till marken i fritt fall, 47 våningar på 6,5 sekunder däremot är fysik och det är exakt farten av fritt fall, jag har kontrollräknat.
Fysiken tror jag på, ingen mig veterligt har lyckats sätta den ur spel.
Byggnad 7 ,Salomonbrothers, skades aldrig av ett flygplan!
Detta bevisar att människor med högteknologi var inblandade så glöm kamelryttarna, dom är oskyldiga till detta.
Så nu vet vi att 911 omgärdas av lögner, vi vet också vem som tjänade på händelsen som var upptakten till krig som ännu inte tagit slut, vi vet också vilka äger media och vi vet att Neocons i USa kallas för judarna.
Vi vet också att i Sverige bytte Moderaterna namn till Nya moderöderna.
Vi vet också att Carl Bildt och Reinfelt är både Bilderbergare o judar.

Anonym sa...

Jag tycker du ska granska bevisen innan du argumenterar Styrman!

Du återger en bild av historien du erhållit ur skol- och historieböcker samt till synes initierade artiklar i våra dagstidningar. Eller böcker som judar skrivit om hur synd det är om deras folk. Och du borde för övrigt veta hur mycket det ljugs och skarvas i offentligheten. Samt hur många av våra journalister och professorer som bara är papegojlika strebrar.

Men för att det inte ska kännas så obehagligt så kritiserar jag zionisterna och bolsjevikerna och finans- och mediemaffian - inte det judiska folket. Som till stor del också är offer för sina fränders härjningar.

Jag kallar hyfsat trovärdiga primärkällor som Bertrand Russell. Han skriver i ett brev från Stockholm 1920 nyss hemkommen från Ryssland att sovjet styrs av en samling ateistiska och amerikaniserade judar. Som först flytt tsarens hemliga polis men sedan återvänt efter att Trotskij (Lev Bronstein) och Lenin påbörjat revolutionen. Brevet återfinns i den svenska utgåvan av Russells Memoarer del II s. 191. Russell tycker att sovjetsystemet är hemskt - men han tror ändå att dessa ateistiska och amerikaniserade judar är rätt styresmän för detta land. Hans nästa brev går till Emma Goldman, som han uppenbarligen är god vän med. Så han kan inte avfärdas som antisemit.

Nästa källa är Winston Churchill som 1920 skrev artikeln Zionism vs. Bolsjevism. Där han beskriver hur det judiska folket slits mellan två våldsamma ideologier varav Churchill stödjer zionismen. Jo den handlar även om ryska revolutionen. Du hittar den enkelt på nätet.

Sista källan är Solzjenitzyn. Han har skrivit en dubbelvolym om detta ämne där han bland annat beskriver hur nio av tio ledare för de sovjetiska koncentrationslägren (Gulag) var "f.d." judar. Men du behöver inte läsa dessa två böcker - vilket för övrigt kan bli jobbigt eftersom de inte översatts till engelska. Du kan nöja dig med denna artikel i The Guardian där bland annat en engelsk historieprofessor bekräftar Solzjenitzyns påståenden. http://www.theguardian.com/world/2003/jan/25/russia.books

Robban Aschbergs farfar "den röde bankiren" Olof Aschberg gjorde sig förresten en rejäl hacka på att först låna ut pengar till bolsjevikerna och sedan tvätta och gjuta om det guld som de konfiskerat från den avrättade ryska överklassen. Ikoner som stals från de kyrkor som bolsjevikerna brände upp skänkte Olof till Nationalmuseum i Stockholm och de kan beskådas där än idag. Vid varje ikon finns en plakett som förklarar vem som skänkt den till samlingarna.

Sedan har vi ett antal kommunistiska revolutioner i östeuropa samt försök till sådana i Tyskland under 1920-talet. Så gott som samtliga ledare för dessa uppror var "f.d." judar. I Ungern hette ledaren för den galna och blodiga revolutionen Bella Kun (Cohen).

Så när Hitler och hans anhang varnade det tyska folket för den judiska bolsjevismen och dess fasor var det inte antisemitiska lögner utan rena rama sanningen.

Ja jag tycker ju själv att det låter helt galet - men när jag granskar saken på djupet framträder faktiskt detta som en sannare bild av det historiska skeendet än "Nazisterna var bara onda och de gav sig på judarna - som det alltid har varit så synd om!". Som jag skrev var nazismen främst av allt en reaktion mot bolsjevismen och ett försök att försvara den tyska kulturen mot den subversion som pågått i ett decennium i Ryssland med tiotals miljoner döda som resultat.

Sedan undrar jag exakt i vilken tidning eller tevekanal eller i vilken bok utgiven på vilket förlag Styrman kan förvänta sig att han skulle erhålla kritisk information om zionisternas, bolsjevikernas respektive medie- och finansmaffians aktiviteter?

/ hahaha

Mikael Styrman sa...

Till "Unknown":

Kraftfulla och hänsynslösa ledare agerar ofta förbluffande lika. De omger sig med en liten grupp som de känner väl och tror sig kunna lita på. Andra rensas ut och ersätts av svaga nickedockor. Råkar den mäktigaste vara jude är det troligt att det kan bli många judar i hans närhet. Är han neger blir det negrer. Är han vit blir det vita osv. Men det är inte en rasfråga. Det är en personfråga och en fråga om maktutövning.

Man kan vara ganska säker på, att när någon vill få en att tro på sådana där rasteorier, då blir man manipulerad. Och det gäller nog lika oavsett vilken rasistvåg som drar fram: judar, araber, zigenare eller vad som helst. Då handlar det om att någon vill dölja egna skurkstreck och kanalisera vår rädsla och ilska.

De exempel som Du tar upp är inte frågor om judar. Det är personfrågor och vanlig maktutövning som ligger bakom. Det är på ren svenska bara dumheter att låta sig manipuleras att tro att det är folkstamsfrågor. Enstaka personer och personer i grupp har naturligtvis på olika sätt bidragit till att Första Världskriget inleddes - i eget vinstintresse. Där har säkert varit judar inblandade och lika säkert är att icke-judar varit inblandade. Men det är ingen rasfråga.

Däremot är det bekvämt för inblandade att skydda sig själva genom att skylla på judarna.

Att inse att man blivit manipulerad och låtit lura sig kan vara smärtsamt. Lättare kan då vara att hålla verkligheten på avstånd och fortsätta leva lögnen.

Rysshetsen har månghundraåriga anor i Sverige. Den har förmodligen sin grund i att svenskar och tyskar, som i stor ursträckning delar kulturellt arv och har haft stort utbyte genom seklerna, delat samma förakt för slaver som man har sett ner på. Man har trott dem oförmögna om att kunna försvara sig. Åtskilliga plundringståg har gått österut och de flesta har slutat med katastrof. Det har fött både rädsla och hat. Men det är inte slavernas fel. Det är våra egna psykopaters fel.

Hetsen kommer sig av att man, för att kunna förankra plundringstågen, först måste avhumanisera motståndaren. Man måste få människor att tycka att de är omänskliga, att det är något fel på dem, att man har RÄTT att mörda och plundra dem. Därav rysshetsen. Det är svenska psykopaters sätt att rättfärdiga sina svinaktigheter som har fött rysshetsen i Sverige.

Mikael Styrman sa...

Till ”Unknown”:

Vi är nog överens om att den officiella versionen av 9/11 är felaktig. Men sedan skiljer våra uppfattningar sig åt. Inte heller 9/11 är någon judefråga.

Man behöver inte gå längre än att fråga sig vem som tjänade på 9/11? Före 9/11 skulle göras stora nedskärningar i USA:s överstora försvar. Efter 9/11 var allt sådant passé.

En ofantlig och vildvuxen flora av organisationer, vilka tillsammans utgör USA:s försvar och säkerhetstjänster, rymmer många skurkar som vant sig vid att dra fördel av miljarder dollar som flödar utan någon som helst kontroll. Vi talar om människor fostrade i organisationer som satt i system att göra statskupper och mörda presidenter. Skulle dessa skurkar, som skolats att stjäla och mörda, i och åt, en korrupt stat, stillatigande åse nedskärningar som berövar dem sina privilegier?

Jag tror inte det. Tror man på det ska man inte ägna sig åt samhällsdebatt. Man ska ägna sig åt John Blund, Jultomten, Kalle Anka och andra ofarliga saker.

Det är känt att vicepresidenten Dick Cheney, tungt förankrad i säkerhetsindustrin, var en av dem som gjorde 9/11 möjligt. Men han hade inga svårigheter att hitta skurkar som ville hjälpa till, medan de hederliga, som i Sverige, bara ängsligt teg och tittade bort.

Sedan sprider Cheney och kompani, som andra skurkar före dem, villospår och ibland rent löjliga katastrofteorier som de inte själva tror på. De fyller bara syftet att sopa igen spåren.

Mikael Styrman sa...

Till ”Hahaha”:

Jag vill inte på något sätt bestrida att de enskildheter som Du tar upp är eller kan vara riktiga. Men Du är förblindad av judefrågan, så Du ser inte träden för bara skogen.

Judarna är ett folk från vilka stammar många framstående personer inom olika professioner. Säkert har deras periodvis mycket utsatta läge fostrat dem. De anlitades av många furstehus i Europa under långa tider, främst för att deras ekonomiska sinne inte var förblindat av religiösa stollerier, vilket var fallet med resten av européerna. Det vore konstigt om inte dessa erfarenheter hade gett upphov till kunskaper och insikter i maktutövning, vilka erfarenheter har kunnat föras vidare till kommande generationer. Men det handlar fortfarande om enskilda personer, även om det var deras avvikande religion som gjorde det möjligt för dem att göra affärer, medan resten av Europas okunniga befolkning irrade runt i den kristna kyrkans irrläror. Resten av européerna ville också göra affärer men de tordes inte sätta sig upp mot kyrkan. Judarna var undantagna från kyrkans förtryck mot de kristna. Inte konstigt att antisemitismen frodats. Människorna vände skammen över sin egen feghet till hat mot judarna.

Att nazisterna gav sig på judarna berodde naturligtvis på den grundmurade antisemitism som århundraden av judisk framgång gett upphov till. Det handlade om avundsjuka och missunnsamhet, uppblandad med en lagom dos rädsla. Hade européerna varit hatiska mot rödhåriga skulle nazisterna jagat rödhåriga. De tog bara fasta på vad avundsjuka, missunnsamma och rädda människor i Europa redan tyckte i syfte att för egen del dra nytta av det.

Den tidning eller de böcker Du efterfrågar har jag också sökt länge efter, men Din lista är inte komplett. Den är färgad av att Du ger judefrågan för stort utrymme och glömmer de enskilda människornas betydelse.

Unknown sa...

Hallå Styrman!
Som jag skrev inledningsvis i denna diskussion så har det tagit mig lång tid att komma fram till den uppfattning jag har idag.
När jag talar om judar och även i övrigt så utgår jag ifrån att den man argumenterar har vissa kunskaper.
Ändå vill jag ge en eloge för att du publicerat och tar dig tid att motargumentera!
Så först några grundläggande fakta.
Jag vet att alla judar inte är inblandade i zionismen.
Jag rekommenderar att du lyssnar till en av de bästa antizionister som finns, de är ofta semiter, Broder Nathanael Kapner har och gör kontinuerligt många bra videor o texter, han har konverterat från zionismem och är Rysk ortodox munk.
Det första ordet du bör förstå är att azkenasijudar är de som styr USA och Israel.
De är överhuvudtaget inte semiter utan ett turkfolk.
Många ortodoxa judar protesterar mot deras maktambitioner.
Kärnan i detta är den judiska religionen, studera den o du skall finna o känna igen allt detta som gör oss gojer till slavar under deras manipulationer.
För att förstå inte bara rysshetsen utan även islamhetsen bör man veta vilka som ligger bakom och motiven!
Fortsätt att informera dig och det är orånkomligt att sanningen till sist sjunker in!

Björngunnar

Unknown sa...

Boken som inget förlag vågar översätta heter 200 år tillsammans, han satt ju i de judiska, kommunistiska Gulaglägren.
Kommunismen o judendomen är identiska.
Därför förstördes massor av kristna kyrkor i Ryssland och kyrkbesökare registrerades och förföljdes.
Det finns många likheter ned Sverige av idag.
Den Svenska kyrkan är kapad av judarna.
Den är PK!
Ryssarna har tagit byggt upp kyrkorna igen, framför järnvägsstationen i Kiev låg en kristen kyrka som judarna sprängde, i Moskva har hag varit i den finaste helgedom jag nånsin sett, den heter Christ the Savior på engelska, den är exakt kopia på den ursprungliga och så välbyggd att jag trodde den var gammal.
Där finns också ett museum som handlar om ateisterna, judarna, kommunisternas härjningar.
Allt är ett jättelikt pussel och när man förstått judefrågan passar alla bitarna...

Björngunnar

Anonym sa...

Jag måste berömma din förmåga att läsa och kommentera resonemang som uppenbarligen ter sig helt galna för dig Mikael! Dessutom utan att uttala alltför förklenande omdömen om meningsmotståndaren (jag m.fl.). Även om du insinuerar att jag "fått judefrågan på hjärnan" - dvs. inte tänker helt klart och logiskt. Tänk om debatten i våra offentliga medieorgan kunde följa så pass gentlemannamässiga regler!


Men jag inser givetvis att jag har frestat nog på ditt tålamod men försöker ändå genomföra ett sista litet tankeexperiment:

Anta att jag tror att det finns olika raser och att jag vill gynna min egen ras på andra rasers bekostnad. Kort sagt att jag är rasist. Hur ska jag då gå tillväga?

Jag vill påminna om att "rasism" är legio inom djurvärlden. Även där finns det givetvis undantag. En lejoninna som adopterar den skadade antilopens kalv. En skata som skänker sin mat till kajans ungar och varnar dem för räven med fara för sitt eget liv. Men jag menar nu att "på det stora hela" är nog mönstret både i djurvärlden och mänsklighetens historia tämligen entydigt.

Om jag nu skriver en bok om saken som Hitler gjorde då är jag ju inte så listig - eftersom jag då uppväcker mina fiender (grannraser eller grannfolk) så att de börjar bevaka sina intressen lika väl som jag ämnar göra. Sannolikt ledde Hitlers bok och maktövertagande på detta sätt till övergrepp mot tyska minoriteter i slaviska länder i östeuropa åren innan andra världskrigets utbrott. Polackerna och tjeckerna ville förekomma Hitler. Den rasistiska och nationalistiska ideologin eskalerade en latent konflikt.

Nä den rätta metoden är naturligtvis att inbilla alla andra folk och raser att sådana begrepp inte existerar och att vi alla är lika och kan trivas tillsammans utan svårigheter. Medan vi själva behåller den gamla rasistiska ideologin inom vår egen ras eller folkgrupp. På så sätt skulle vi försvaga de andra grupperna alltmedan vi själva blir starkare och starkare i vår sammanhållning. Många ursprungsfolk anser att det är ungefär så som vita européer behandlade dem under kolonialtiden.

När de andra folken klagar över att vi ensamma de senaste trettio åren har haft våra släktingar i särskilt gynnsamma positioner inom mäktiga institutioner så som FED, IMF och all världens mediebolag. Nä då säger ju vi naturligtvis att vi inte är en ras utan att vi bara är enskilda framgångsrika och duktiga individer. Det finns inga pitebor! Vi hjälper absolut inte varandra fram som inom en maffia. Så som den italienska eller albanska maffian kanske skulle ha gjort... Nä vi förstår ju överhuvudtaget inte anklagelsen eftersom det ju inte finns varken raser eller folk!

En sak till måste vi se till att lyckas med. Vi måste ha en egen stat och i det landet kan vi inte släppa in vem som helst utan enbart våra egna. Och så måste vi förhindra giftermål utanför den egna gruppen. Det får nog bli en slags apartheidstat ändå... Men vi kan ju inte kalla den för det utan vi fokuserar istället på statsskicket. Vi är ju trots allt en demokrati!

Slutligen gäller det att nedkämpa alla som upptäcker vad vi håller på med. Detta gör vi genom att sprida idén att de som kritiserar oss "har fått saken på hjärnan", dvs. att de har mentala problem. Många av kritikernas fränder tar till sig denna enkla förklaring och bekämpar själva våra kritiker utan att ta del av och värdera de bevis som läggs fram emot oss.


/hahaha

Unknown sa...

Intressant detta som Hahaha skriver om djur, jag har nämligen haft liknande tankegångar när det gäller människans raser.
De är ingalunda likadana.
Ett av de bästa Tvprogrammen på den tid då det gick att titta på dumburken var Fablernas värld.
Vargen, räven, storken, bröderna bäver,ugglan,osv, symboliserar olika mentaliteter.
Räven är te.x känd för att vara listig.Ta och titta på videon!
Jag tror fullt o fast på att denna man inte är en räv!
Youtube: Not a single jew was gassed...
Biskop Williamsson säger dessutom att bara genom att säga sanningen om räven så hamnar man i fängelse i Tyskland!
Kanske säger något om rävens påverkan av mänsklig mental miljö?

Bg.

Unknown sa...

http://youtu.be/CsrPt-enplw

Förhoppningsvis en länk som fungerar.

Mikael Styrman sa...

Återkommer...

Anonym sa...

Jag är rädd att jag kan ha uttryckt mig lite för poetiskt eller fabelmässigt vad gäller liknelsen med djurvärlden. Grundtanken är egentligen så enkel att ur ett makroperspektiv kan man betrakta mänsklighetens historia som en konkurrens mellan olika etniska grupper om begränsade resurser. Detta beteende finner stöd i darwinismens teori som är grundläggande inom biologin.

Visst har samarbete förekommit och japaner och tyskar hjälpte exempelvis varandra att bekämpa för dem mer närbesläktade etniska grupper som kineser och ryssar. Under de senaste århundraden kom även trostillhörigheten (katoliker vs. protestanter osv.) att övertrumfa etniciteten. Men asiatiska folkslag som erövrades under den koloniala eran lät sig inte luras. Inte heller indianerna som i stort sett blev utrotade i denna process. De betraktade kristendomen som en religion för den vita rasen. Och ur makroperspektiv framstår detta faktiskt som en korrekt iakttagelse.

Ett annat exempel ur historien utgör indoeuropéernas invandring till Indien 3000-2000 fvt. och deras etablering av hinduismen. De uppfann alltså en religion enligt vilken deras etnicitet - den ljushyade prästkasten brahminerna - befann sig högst upp i hierarkin. Genom att de befintliga indierna (dravider) själva tog till sig denna religion kom kritiken av brahminernas etniskt särskilda härskarkast att bli omöjlig - ett brott mot religionens centrala idé. Så när dr. Ambedkar försökte väcka daliternas politiska medvetande var det många av dem som uppfattade honom som en kättare. De ansåg själva - i enlighet med religionen - att de hörde hemma allra längst ned i pyramiden.

Ett annat intressant exempel utgör europas kungahus som under 1500-1900-talen gifte sig med varandra till höger och vänster och i princip var närmare släkt med varandra än med de folk som de styrde över. Du kan se på bilder av Romanovs att de ser mer västeuropeiska än ryska ut. Föga förvånande använde de även sina befolkningar som pjäser i en brädspelsturnering vid en släktmiddag och hela generationer av de enskilda ländernas folk strök med i dessa interna släktfejder som kunde pågå i 30-talet år.

Före andra världskriget skrevs många böcker om hur judarna med hjälp av sin skicklighet i handel- och bankverksamhet var på väg att gifta in sig i och rentav ta över den europeiska aristokratiska härskarklassen. Kapitalismen drev ut de gamla aristokraterna och ersatte deras makt med framgångsrika handelsmän och bankirer. Även framstående judar skrev då böcker om denna process och andra s.k. "judefrågor".

Efter andra världskriget har denna härskarkast nu sin religion på plats i egenskap av Förintelsen och kritik av denna religion eller dess prästerskap betraktas som kätteri i egenskap av antisemitism eller rasism. Det blir till och med fängelse i vissa länder. Och europas och amerikas, arabiens och afrikas befolkningar flyttas nu omkring på det globala spelbrädet av denna härskarkast - exempelvis vid deras släktsammankomster i Bilderberg. Ibland är de ovänner med varandra som är kommunisterna vände sig mot bankirerna. Ibland samarbetar de som när de amerikanska oligarkerna hjälpte de ryska oligarkerna att supa ned Jeltsin och råna det ryska folket bakom en fasad av "frimarknad". Genomgående är emellertid att framförallt europeiska etniska grupper missgynnas kraftigt av deras sätt att spela och att vi nu befinner oss väldigt nära matt utan att huvuddelen av oss ens är medvetna om att vi blivit indragna i detta schackparti.

Lite förenklat och grovt uttryckt även denna gång. Men nu tror jag att Styrman har fått i stort sett hela fallet förklarat...

/ och det är faktiskt inget att skratta åt!

Unknown sa...

Tack för rapporten Hahaha!
Jag tycker man kan säga att på en väl dold plats på internet finns de intressantaste diskussionerna!
Som vi sett kan man beskriva verkligheten på olika sätt.vad jag fått lära mig är att först diagnosticera problemet och sedan ta itu med avhjälpandet.
Kanske spelar det ingen större roll vad man kallar judarna?
Nämn bank och du är en misstänkt antisemit.
Det går också bra med " ni vet vem".
Putin har ju förbjudit andra sanningar än den officiella och ändå så kan han knappast vara oinformerad om vad som verkligen hänt!
Han har stakat ut en väg som han tror bäst ger resultat åt Ryssland.
Hitler försökte med en mer direkt väg mot målet och misslyckades totalt.
I varje läge finns en bästa lösning, men hur hitta den och hur mycket bör ljugas?
Sedan har vi också fenomenet att när man gräver en grop åt andra kan man själv ramla i.
Jag har själv arbetat lite grand med utvecklingsarbete och vad som gäller är, gör misstagen i liten skala.
Receptet på hur man förstör nationer bäst är klart , krig är sämre än massinvandring som metod.

Björngunnar

Mikael Styrman sa...

Till Hahaha:

Del 1

Det är inte alltid så lätt att bilda sig en uppfattning om vad som pågår, eller pågått, särskilt inte om det sker eller skett i det fördolda. Och så där är det ju ofta med religionerna, små som stora.

Typiskt sett är det vanskligt att bilda sig en rättvis uppfattning om man har för lite kunskaper inom ett område. Förutsättningarna för att dra rätt slutsatser ökar med kunskapsmängden. Men det är inte heller enbart mängden kunskaper som leder till rätt analys. Helt avgörande är i slutändan förmågan att kunna kritiskt granska den information som finns och som många gånger har spridits i desinformerande syfte.

Sanningen får naturligtvis stora problem att söka sig fram om en del argument och åsikter inte får framföras. Vem kan på ett trovärdigt sätt döma om vilka åsikter som är rätt och vilka som är fel? Naturligtvis är det djupt olyckligt att den kollektiva skammen resulterat i att det är förbjudet att ifrågasätta förintelsen i vissa länder. Därmed inte sagt att jag gör det. Men censuren är ett sanningens gissel. Även om det är fel att ifrågasätta förintelsen är det ännu mer fel att förbjuda att åsikten framförs, hur illa man än tycker om det. När man börjar censurera åsikter är man ute i gungflyet.

Jag har inte hört talas om det som Du nu berättat om, vilket därför var mycket intressant att ta del av. Men utifrån Din berättelse, går det inte utan omfattande egna studier, att bedöma om Du kommit till Din uppfattning av den kunskap Du erhållit, eller om Du funnit den kunskap som Du aktivt sökte och som bekräftade vad Du redan ansåg Dig veta. Det är bara allt för vanligt att båda dessa alternativ är möjliga.

Själv har jag vid egna resor sett hur exempelvis kristna fanatiker utplånat andra religioners spår. Intoleransen synes vara lika stor i alla eller nästan alla religioner. Ju tolerantare en religions förespråkare säger sig vara, desto intolerantare tycks de i själva verket vara.

Min egen slutsats har blivit, att religion i betydelsen andlighet, utövas i tysthet och enskildhet, medan religion i betydelsen strävan efter att kontrollera andra människor, utövas i det offentliga rummet. Alla religioner innehåller båda sorterna, fast sällan i en och samma människa. Människor är antingen kontrollerande eller kontrollerade. De kontrollerande vet alltid eller nästan alltid vad det handlar om. Bland de kontrollerade finns både sådana som genomskådar och sådana som inte genomskådar den religiösa retoriken. Många av de som genomskådar den tiger till följd av funktionell dumhet, för att inte skaffa sig problem. Många fanatiker ägnar sig åt snarlikt rollspel. En särskilt farlig specialvariant är den kontrollerande genuina fanatikern. Som en bekant till mig brukar formulera saken:

Dumhet är inte så farligt i sig. Inte ambition heller. Men när dumhet och ambition kombineras, då blir det mycket farligt!

Mikael Styrman sa...

Del 2

Människor låter sig inte finjusteras lika lätt som maskiner. När människors svaghet och dumhet exploateras blir det lite av ”på” och ”av” - inte så musikalitet. Däri tror jag döljer sig en stor del av förklaringen till att det gick som det gick på 1940-talet. När man tar sig till makten genom att driva människor till fanatism, är det svårt att bromsa och säga: grabbar, vi tar det lite lugnt med judehatet den här veckan. Med delvis andra ord: de som exploaterade människors dumhet, avundsjuka och missunnsamhet i form av judehatet, förlorade sannolikt kontrollen över händelseförloppet. Därmed inte sagt att det nämnvärt störde dem.

Jag har sett sådant utspela sig i det lilla perspektivet, må vara utan lika långt gående konsekvenser. Kurt A Larsson, Sven-Erik Bucht och Anders Sundström är exempel på några som hade varit nazister med framskjutna positioner om de varit verksamma i Europa på 1930-1940-talen. Totalt samvetslösa psykopater som exploaterat mänsklig enfald och missunnsamhet.

Men eftersom den här typen av brottslighet och maktutövning, för det handlar ytterst om maktutövning, må vara förklädd till andlighet, och som finns i alla religioner, är jag inte bekväm med uttrycka mig i termer av ”judarna” eller ”muslimerna” eller någon annan folkgrupp eller religiös grupp. Det handlar inte om någon homogen och allomfattande folkgrupp. Det handlar om begränsade grupper av grovt kriminella människor inom folkgrupper. Därför bör man uttrycka sig mer begränsande, inte tala om en hel folkgrupp, utan ange att man syftar på exempelvis ”kriminella finansmän av judisk börd”. Att prata om hela folkslag när det handlar om något som berör en liten grupp leder fel, menar jag bestämt. Gör man det går ugnarna snart igen. Och slumpen avgör vilken folkspillra som ska tryckas in i ugnarna den här gången.

Södertälje tisdagen den 6 oktober 2015
Mikael Styrman

Anonym sa...


Jag håller med om mycket av dina resonemang Styrman och jag beundrar din tro på humanistiska värderingar och en civiliserad och öppen diskussion.

Håller även med om att nazisterna bedrev en mycket farlig typ av propaganda. Men jag tror att det var en slutsats de kom fram till att det var det enda sättet att väcka folk och göra dem medvetna om den annalkande bolsjevismens fara. Det beror på att 90 % av befolkningen inte är mottaglig för förnuftsargument och makrohistoriska exposéer av det slag vi för fram här.

Det gäller samma sak i Sverige idag och därför förstår vi att den okontrollerade invandringen kommer att driva fram naziliknande propaganda och att svenskarna till slut kommer att bli lika fanatiska rasister som de idag är antirasister. Om vi finns kvar vill säga. Men man bör förstå att utan den nazistiska propagandan kanske hela västeuropa hade fallit i bolsjevikernas fälla istället för bara östeuropa.

När det gäller min bildningsnivå och förmåga till kritiskt tänkande tror jag Styrman kan nöja sig med att bedöma denna genom att se hur jag formulerar mig. Jag ser på en gång på Styrmans sätt att formulera sig att han är en bildad person. Och att han uppskattar en av landets främsta kritiska tänkare - Mats Alvesson, som myntat begreppet "funktionell dumhet". Själv har jag sammanlagt mer än åtta år vid universitet och så skilda fakulteter som humaniora, ekonomi, naturvetenskap och även teknik.

För bara något år sedan betraktade jag historien och andra världskriget exakt på det vis jag lärt mig i skolor och böcker. Vad hände?

Jo jag började behandla historiska källor med naturvetenskaplig logik och metod. Det är enda sättet att komma ur det rådande paradigmet, som alltså är segrarens (USA, bankeriet, den "funktionella" demokratin) version av historien. En genväg är att ta del av båda sidornas skickligaste förespråkare och utifrån detta skapa sig en uppfattning. Den engelsk-amerikanska versionen har vi ju redan tagit del av så det återstår alltså att ge "förintelseförnekarna" och "nazisterna" en chans. Och så även lite Marx och Lenin så klart! Sedan kan man börja orientera sig.

För övrigt är det enklare för personer utan högre utbildning att ta sig ur denna "matrix" eftersom syftet med utbildning till stor del är att stärka legitimiteten för den rådande makten.

Religiös intolerans och rasism må vara obehagliga företeelser. Men man bör förstå att dessa egenskaper till stor del kan förklaras genom sin evolutionära framgång. Icke-rasistiska folkslag har under historien - och kommer i framtiden - att gå under i konkurrensen med rasistiska folkslag. Matriarkala kulturer gick för länge sedan under i mötet med patriarkala kulturer. Och hur kommer det sig att nästan alla folkgrupper har en religion? Man brukar säga "att människan behöver något att tro på". Men det är en luddig förklaring. Jag tror att det är mer korrekt att konstatera att religiositet är en evolutionär fördel. Det har så klart funnits ateistiska folkgrupper även i historisk tid. Men de konkurrerades ut till följd av att ateism är ett dåligt ledningssystem. Alla tror på sin sak. En religion däremot förenar och likriktar, skapar "funktionell dumhet". Och det kan vara en fördel vid krig.

Obehagliga slutsatser. Men det är - tyvärr - inget argument mot deras giltighet!

Tack för mig och lycka till!

/"hahaha"

PS: Gilad Atzmon är den som jag tycker skriver och talar bäst om dessa frågor. Jag vill rekommendera hans föreläsning "The Cognitive Elite of Jewish History".

Anonym sa...

Björngunnar: Jag tror att Putin vet exakt vad som pågår (finns en del "bevis" på youtube) men han är en skicklig maktspelare som förstår att han måste hålla Israel nära och distansera sig från allt som kan påminna om antisemitism. Semiterna å sin sida vill inte påminna omvärlden om deras dominerande roll i sovjetsystemet. Putin vill också återge ryssarna en känsla av nationell stolthet - och det rådande paradigmet om kampen mot nazismens abnorma ondska är tacksam att använda sig av i detta syfte.

Väldigt intressant att läsa om dina iakttagelser från Ryssland!

/"hahaha"

Unknown sa...

Rom byggdes inte på en dag och Styrman, du har mycket att studera.
Judarna förklarade krig med Tyskland 1933, judea declares war on Germany 1933, sök o finn!
Det står ju i deras egna tidningar.
En annan sak, judarna styr finansvärlden och när deras makthegemoni hotas så mördar man presidenter.
Både Lincon och Kennedy föll för judiska kulor.
Naturligtvis sköts Kennedy när han hade för avsikt att införa en statlig valuta, inte judisk.
Federal reserve är två lögner, den är inte federal och det är ingen reserv, den är judisk.
Folket som fått ett så stort genomslag att de lyckats dupera de flesta i västvärlden med lögnen om gaskammrarna har samtliga nyhetsbyråer i sin hand, de dikterar och de lokala judeägda tidningarna skriver.
Du bör också betänka att det krävs mod för att säga sanningen, lögnen belönar judarna med välbetalda arbeten.
Se på Sveriges riksdag, alla är sabbarhsgojer.
Där fanns en Ove Svide'n som sa sanningen om elfte septemberhändelserna, han blev utsparkad med buller o bång!
Judarna ligger bakom Eu, det är inget fredsprojekt som det påstås utan ett projekt för genetiskt utplånande av den vita rasen.
Du kan ju se dig omkring!
Det börjar bli pinsamt uppenbart.
Se video med Barbara Spectre.
Jag kan inte kopiera med denna dator men sök själv o finn.
Många är de som kommit till insikt och ändrat världsbild!
Jan Mild är en sådan, se hans blogg.
1984 har redan passerats i dubbel bemärkelse.
Vi lever i ett judiskt övervakarsamhälle.
Sveriges riksbank är deras...också!

Björngunnar