onsdag 30 september 2015

Inte lätt att vara åklagare i Sverige…

.
…åtminstone inte om man vill framstå som något annat än en politisk vindstrut. Det fick åklagare Agnetha Hilding Qvarnström erfara härom dagen.

Dels ska man framstå som en saklig företrädare för ett rättsväsende som vill ge sken av att vara fritt från politisk styrning och otillbörlig påverkan och som sådan ha till uppgift att ”vinna rättvisans seger”. 

Än ska man dämpa ned hysterin kring våra svenska självmordsbombare och tona ned deras professionalitet och deras betydelse i internationella nätverk. 

Än ska man snabbt byta fot när ockupationsmakten tycker att det istället är läge att blåsa upp svenska självmordsbombares betydelse.

Det blir ju jobbigt att retroaktivt göra om tidigare utredningar. Men historierevisioner har gjorts förr när stollar har fått makten och förfallet har tilltagit. Då börjar personer bli icke-personer, de raderas från officiella foton och handlingar, de publiceras inte, de får ”berufsverbot”, deras böcker bränns och där man bränner böcker bränner man så småningom människor.

Då är det lättare att vara journalist och redaktör. De kan alltid helt skamlöst lämpa gårdagens sanning över bord och med all kraft okritiskt hänge ge sig åt den nya sanningen, när dekret kommer från Washington.

Södertälje onsdagen den 30 september 2015
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: