lördag 5 september 2015

Viktor Orban bakom mediaillusionen

.
Igår sändes delar av en ungersk presskonferens med premiärministern Viktor Orban i svenska TV-nyheter. Jag lade dock inte märke till vilken, eller vilka, kanaler som sände inslaget. Däremot slog det mig att det inte hör till vanligheterna att Orban förekommer i svenska media, åtminstone inte utan att åtföljas av bannor och instruktioner till oss mediakonsumenter om hur vi ska uppfatta honom.

Ämnet var förstås de numera allt mer kaotiska flyktingströmmarna från framför allt de amerikanska krigen runt om i världen. Och Viktor Orban, som hittills alltid återberättats som en Hitler-lik galning,, visade sig vara en lugn och balanserad man. För mig som inte kan ungerska verkade han även vara välartikulerad.

Det slår mig att Ungern med sin placering i Centraleuropa har haft senare tiders religionskrig i Europa mycket närmare inpå sig, än vad de verklighetsfrånvarande tomtar som styr mediadebatten i Sverige har haft. Inte så konstigt kanske att Orban och våra svenska multikulti-kämpar har så olika uppfattning.

Våra svenska erfarenheter av religionskrig har ju begränsats till ett ”spill” bestående av att några tungt beväpnade gangsterligor, med ursprung i det forna Jugoslavien, rånat banker med kulsprutor och skjutit huvudet av skånska småbarn med automatkarbiner. Det har lett till att ett antal psykopater med Anders Sundström i spetsen har gjort oss till fångar i ett maffiakontrollerat kontantlöst samhälle. Ytterligare följdverkningar är enligt många de numera nästan dagliga handgranatsattackerna i våra städer. Men multikulti-förespråkarna är sannolikt i många fall för unga för att förstå sambandet mellan religionskrigen och det förfall vårt land nu befinner sig i. Och i andra fall saknar man sannolikt erforderliga förståndsgåvor för att förstå vad följderna kommer att bli av att släppa in radikala religiöst indoktrinerade element som fastnat i 600-talets världsbild i vårt samhälle. Man kan inte begära med skopa, av den till vilken endast blivit givet med sked.

Det var förvånande, och samtidigt välgörande, att inslaget med Orban fick sändas i våra vanligtvis hårt åsiktskontrollerade media. Kanske var det paniken orsakad av den kaotiska flyktingsituationen som gjorde det möjligt?

Södertälje lördagen den 5 september 2015
Mikael Styrman

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej
Jag med Ungersk ursprung,såg inslaget..har nära personliga kontakter till Orban,fick en ingivelse att kontakta min kompis och att viska till Orban officiellt kungöra att NU tillåta att låta Sverige hämta alla som befinner sig illegalt i EU omedelbart sända dom med tåg o flyg i en luftbro::!!Ja jag vet att Lövén skull säker gömma sig under sängen......men alla Svenska skulle ju öppna sina hjärtan eller hur???Lämna hus o hem och löner o pensioner ,stå o vifta på Bromma och Sturup...

Här finns chansen att syna bluffen,engelsk män säger :cheap talk och nu kan Sverige ta ledartröjan från Tyskland

Bra idé??