söndag 6 september 2015

Svinaktigt av Dagens Nyheter

.
Dagens Nyheter (DN) gör en George Bush idag. Nämnde Bush sa, när han drog igång den nuvarande kampanjen som skapat flyktingproblemen: ”den som inte är med oss är emot oss”. Sedan härjade kampanjen i vilken flera fattiga, försvarslösa, länder destabiliserades. Resultatet kan vi se nu. Flyktingar i miljoner drar över världen, bortjagade från sina hem, förföljda, plundrade, våldtagna, bestulna och med anförvanter mördade.

Och DN startar en kampanj som bara är ägnad att dra in pengar till DN och katastrofparasiterna. Hundra svenskar har mobiliserats att vara draglok. Det är svårt att säga hur kampanjen kommer att användas eller vad de ”hundra” vet om den saken. Men vad de vet, eller tror sig veta, är att om de står över, löper de risken att DN förstör deras karriär. Det kan som regel en stor tidning som DN göra. Därför vet vi inte vad de på listan egentligen tycker eller vad de vill att ska göras i flyktingfrågan.

Sen är det en intressant omständighet att på listan finns sådana som skapat sig en förmögenhet på att exploatera barnarbetare i fattiga länder. Indirekt medskapare av åtminstone delar av ”flykting”-krisen. En riktig tidning skulle nagelfara det. En Dagens Nyheter allierar sig istället med exploatörerna av försvarslösa människor. Naturligtvis finns det bakom kulisserna ett ömsesidigt exploaterande av fattiga människor. Egentligen ett exploaterande som vi alla deltar i. Fabrikanten i U-landet städslar barnarbetare under slaveriliknande former vilkas alster sedan säljs till exploatören som sedan säljer dem billigt till oss konsumenter i I-länderna. Exploatören annonserar flitigt i DN, TV4 och andra hycklande media, som sedan av och till gråter krokodiltårar över barnarbetet. Dock utan att nämnvärt hänga ut ”sina” annonsörer. Istället används de som draghjälp för dra in mer pengar till katastrofparasiterna. Även de flitiga annonsörer i DN och TV4. I slutändan blir flyktingkampanjen inte en kampanj mot att människor drivs på flykt, utan istället en kampanj för att tjäna så mycket pengar som möjligt på flyktingarnas olycka. 

DN:s exploatering av krisen påminner även om hur George Bush exploaterade sprängningen av World Trade Center. Metoden skiljer sig inte nämnvärt från de tyska nazisternas kampanjer i 1930-talets Tyskland. Men då formulerade man sig lite annorlunda. Även då gjordes det omöjligt, för tyskar som ville göra eller försvara en karriär, att ställa sig vid sidan av nazisternas kampanjer. Då formulerades kampanjerna så att Hitler, Goebbels, Eichmann och Göring kunde skriva under. Idag formuleras den så att deras motsvarigheter kan delta. Exempelvis har vi namn som Stefan Persson och Carl Bildt med tidigt på listan. Den ena känd exploatör av fattigdomen i U-länderna och den andra känd för oljeplundring i Östafrika samt för sitt återkommande deltagande i amerikanska kampanjer för att destabilisera fattiga länder i eget syfte.

Men vad uttrycker människorna på DN:s lista, medvetet eller omedvetet, och vad vill de egentligen? Det är inte så lätt att veta. Endast framtiden kommer att kunna visa vad DN:s kampanj används till. Vilken åsikt kommer att kunna understödjas med hjälp människornas deltagande? Har människorna uttryckt att man vill ha stopp för destabiliseringen av länderna, vilken driver iväg människorna från sina hem, eller har människorna deltagit i kampanjen för att göra flyktingströmmarna till bästa möjliga geschäft för exploatörerna av andras misär?

Det här påminner inte så lite om folkomröstningen om kärnkraften som makteliten då gjorde pajaskonster av. Alternativen utformades så att det inte gick att uttrycka sin åsikt och framtiden visade att det inte heller gick att veta hur våra röster skulle komma att missbrukas.

Man måste nog vara ganska mentalt avtrubbad för att jobba på DN och TV4 och delta i ett sådant här taskspeleri och ändå kunna sova om nätterna.

Södertälje söndagen den 6 september 2015
Mikael Styrman

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi måste nå en folkomröstning av ondskan EU, samt signalpolitiskt stödja demonstration avgå innan irreversibelt.
Religion/er har genom tiderna skapat oreda, och med en EU minister som vill Islamisera hela Europa bådar det inte gott.
Ett samspel med Islam är omöjligt då den saknar demokratiska värderingar.
http://varstundisverige.blogspot.se/2015/07/federica-mogherini-eu-minister-vill-ha.html
https://www.facebook.com/events/1620974178174789/
Långväga http://www.skrivunder.com/demonstration_avga
Angående DN så saknar dem all sorts förnuft

Anonym sa...

För femtielfte gången så har religion faktiskt väldigt lite med saken att göra. Folk ifrån MENA skulle utgöra samma slags hot vare sig de var muslimer eller inte. Det är länder såsom USA och Sydafrika exempel på där svarta håller på att rasera länderna och mexikanerna i USA. I USA är situationen är så allvarliga att det finns no-go zoner som inte en polisen vågar sig gå i närheten av, detta tack vare mexikanerna som en naiv person skulle kunnna tro är lite mer civiliserade än de svarta. I Sydafrika sker det en etnisk rensning av de vita som bor där oavsett vad deras vinklade mediaapparat rapporterar.

Även Brasilien och andra latinamerikanska länder är hårt drabbade av rasliga motsättningar och långt framskriden gängkriminalitet bland de icke-germanska folkgrupperna.

Islam skall inte försummas, men till syvende och sist är det de utomeuropeiska folkens främmande etnicitet som ligger till grund för det största hotet mot Europa och västvärlden.